APARTATS

17 de maig 2010

LES MEVES CRÒNIQUES FUTBOLERES 2009-2010

LLIGA BBVA
FCBarcelona 4 (pporta, Pedro, Messi 2) - Valladolid 0



Les imatges de la golejada __________________________________________




La crònica __________________________________________________

Els jugadors van sortir molt nerviosos al camp. Hi va haver un parell d'imprecisions que ens podien haver causat un disgut. Ara en pic ens vam assentar al camp va arrollar el rival. Malgrat que Xavi no hi era la pilota va començar a bellugar-se amb força rapidesa. El mig camp amb Touré, Keita i Busi al final va acabar adaptant-se. Així van anar arribant ocasions i gols. El primer en pròpia porta (1-0), el segon el va fer Pedro després d'una preciosa jugada d'equip amb parets i triangulacions (2-0). Messi es notava ansiós per poder igualar Ronaldo. La segona part va ser seva; va aconseguir el dos gols que el farà passar a la història (3-0), amb una jugada espectacular de Touré. Finalment, de jugada personal, el millor jugador del món -per molt que pesi a molts- va tancar el marcador amb una jugada personal (4-0).




Remarcar la velocitat amb que va jugar la davantera amb Bojan, Messi i Pedro. Van estar enormes canviant de posició i fent anar de bòlit la defensa. En defensa en Piqué es va mostrar molt insegur; sort en vam tenir d'en Puyol. I Valdés en la seva línia tot i que va cometre un error en el passi que quasi ens costa un gol.







La contra ________________________________________________

Per fi s'acaba la Lliga. Per fi som campions; i justament! En la lliga més apassionant dels darrers temps el Barça s'ha coronat com el gran campió, amb bon joc, contundència i doblegant el seu màxim rival en els dos enfrontaments cara a cara. És evident que el Barça té presa la mida al Madrid, malgrat els milions florentinians. Ha quedat clar que els diners no ho són tot. Potser aquesta sigui la gran satisfacció que el Barça ha escombrat en els dobles enfrontaments els grans Ronaldos, Kakàs... deixant ben clar que hi ha d'haver una estructura d'equip i un projecte. La cantera ha guanyat a la cartera. I ho ha fet nètament i amb justícia, tot i que hem vist moltes coses rares; com la sanció de Xavi quan setmanes abans havien indultat un jugador del Madrid.


Aquesta serà la Lliga de Pedro, Xavi , Valdés i Messi. Pedro ha estat en tots els momentes imporants de la Lliga decisiu. Xavi ha portat la batuta de l'orquestra. Valdés ens han tret les castanyes del foc quan els rivals s'acostaven perillosament. Messi ha estat el qui ha marcat la diferència. Això no amaga però que la planificació de la temporada no va ser la més adequada. La plantilla ha estat massa curta i això ens ha passat factura al lliutar en tres competicions. Si a això hi afegeixes un rendiment quasi nul de gent suposadament imporant com Henry, Ibra... te n'adones que la lliga encara té més mèrit.


Ara resta fer una bona planificació de cara a l'any vinent i poder afrontar la temporada amb majors garanties. I de moment a gaudir de la lliga i els blancs un altre any en blanc. Ara si: VISCA EL BARÇA I VISCA CATALUNYA! Iblama