APARTATS

17 d’ag. 2010

FESTA MAJOR DE COLLDEJOU - SANT LLORENÇ 2010

ELS COLORS DE LA FESTA __________________
L'APUNT ______________________________

Tanta feina que hi ha i la festa sempre acaba passant tan depressa que ni te n'adones. D'entrada felicitar a l'AVA i a tota aquella gent que ho ha fet possible! Gràcies!

Vam començar el divendres amb la sardinada i les havaneres. Quines sardines noi! I quin rom cremat! L'espantall va acabar d'amenitzar-ho amb un toc de "platerets" -tapes d'olla- de final de festa. Els més agosarats -la majoria de gent jove- vam acabar a la Torre de concert.

L'endemà vaig agafar mons pares, que havien pujat la nit anterior, i els vaig portar a la Miranda de Llaberia. Quina vista noi! A dinar vam anar a Ca la Rosita; dinar de festa major!
Ben aviat ens va tocar muntar les taules pel sopar de les colles geganteres. A les 19 es va iniciar una de les trobades geganteres més maques dels darrers temps al poble. La nostra colla ens va deleitar amb el nou ball de la Iaia, el qual va ser estrenat a la plaça de l'església per primera vegada. Un bon berenar-sopar va tapar les boques més femolenques. No vam tenir massa temps per saborejar l'àpat ja que va començar el Correfoc dels de la Selva. I la nit encara no es va acabar aquí. Després d'encampar-nos pels carrers encara quedava el concert dels Kisapkè; va durar fins ben entrada la matinada. La dormida va ser...

El diumenge va ser el dia de la fideuà. Abans però els de la Colla de gegants i grallers vam anar a la trobada de Mont-roig de la Fira. Hi havia molta gent i feia calor! Ben dutxats, i havent berenat una miqueta, vam fer cap a la pista per saborejar l'exquisita fideuà. Posterioment, el bingo va repartir sort diversa entre els assistents. Destacar que a l'estimada Cristina Vives va rebre una bona picossada; milers d'eurosssss!
En aquest impàs va néixer el segon fill de mosí Ricard. El vam anar a veure a Barcelona. Es diu Joan i és la mar de "simpatiquet". Casa't, casa't! Jejejeje A la tarda van fer jocs pels petits i a la nit hi va haver el sopar dels gegants al frontó. El dimarts va ser el dia gran: Sant Llorenç. Al matí vam anar a missa i vam treure el sant pels carrers de Colldejou. A mitja tarda ball-concert amb els Firmament. Entre ball i ball encara vam tenir temps d'anar a coure una bona xurrascada de carn a l'àrea de Lleure gràcies a la gentilesa de llie i del seu amic argentí. Estava boniiiiiiisssima! A la mitja nit va iniciar-se el ball de nit. Destacar els balls de la parella que acompanyava a l'orquestra. Finalment, la disco!

Dimecres vam tenir teatre i el dijous la gimcana i el cinema. A causa del temps els actes es van traslladar de pista al Casal.
El divendres també ens ho vam passar molt bé amb el concert de Pepet i Marieta, després de l'ensurt amb els coets que ens van donar els Bolivar. La disc del final va ser una passada; com en els vells temps. La gent tenia ganes de gresca llarggggggggggga! Entre ressaques el dissabte es va fer present. Era el darrer dia de festes nocturnes i la veritat és que es notava entre la gent. Hi havia cares de cansament. A la tarda al camp de futbol es va fer el partit entre solters i casats. Al final un meritori empat a tres i tots contents. Al vespre el ball de tarda, sopar de Natalies i finalment el ball de nit. Pitjor que una marató. I a mes sense temps per dormir. L'endemà llevar-se i a dinar al Catllar per celebrar santa Maria amb els cosins de Tarragona. Buf, buf! I espera't; la traca final va arribar amb la trobada a Hospitalet. Don't stop! Ha estat una festa molt maca però uns dies de relax no ens vindran malament! Salute i Visca l'AVA i la Festa Major! Iblama