APARTATS

13 de set. 2010

LIP3DUB A PORRERA 090910

Text: Iblama
Fotos: Josefina Martí, Xell Gaya, Iblama

GALERIA












LA FESTA
De bon matí Porrera es va posar en marxa. La plaça Carretera estava plena de camionets amb el material de TV3 adequat, per muntar el so i l'escenari. Era el gran dia del Lip3dub. En què consisteix el lip3dub? Doncs bé; és una gravació seguida -sense talls- de diferents escenes i escenaris sota un eix musical comú. L'escenari era Porrera i les diferents escenes van anar desenvolupant-se pels carreres i racons més emblemàtics del poble. Des de la part mitjana del poble passant pel Cafè, l'Estanc, els escarrerots, el pont vell i el perxe per arribar finalment a la plaça Carretera. Tot plegat sota les notes de la Flama d'Orbint Pas. Els actors són els propis habitants del poble, gent que s'hi va afegir des de diversos racons de Catalunya sota la guia de gent famosa com Manel Lucas (que jugava a futbolín al Cafè amb el Llach), Miquel Gil (que apareix al capdavant de la comitiva final al pont nou), Feliu Ventura (obre la cançó), Marta Bosch (que és guapíssima, per cert, i que va col'laborar amb els membres de l'equip de futbol del Porrera), Lluís Llach, els membres d'Obrint Pas (que encapçalaven la comitiva després de sortir del Cafè Antic) i Tomàs Molina (que s'aixoplugava d'una pluja de pàmpols).
A les quatre vam ser citats a la plaça Catalunya. Faltaven voluntaris per una darrera escena, que consistia en sortir corrent darrere dels jugadors de l'equip de futbol i passar pel pont vell. Vam fer diferents assaig de les escenes i cap a les 18h van començar les gravacions de prova. Es van fer 4 temptatives i al final es van quedar amb la tercera, pel que es veu.
La part final era la més espectacular. La gent baixava pel pont vell encapçalada pels Obrint pas i Miquel Gil i els gegants i grallers, i arribaven a la plaça on sonava la Flama, mentre ballaven els gegants, s'aixecava un castell i es defermava l'euforia.
Per fi van donar per bona una de les filmacions i ens la van passar allà mateix. La gent va esclatar en aplaudiments. La nit la vam acabar assaborint uns boníssims entrepans preparats per la coral de Porrera i amb el concert acústic dels Obrint Pas. Com canvien, per cert!
Un dia dur però inoblidable! Iblama



Crònica del lip3dub de Vilawebtv


Enllaç al que va sortir a tv3 Tarragona: http://www.tv3.cat/videos/3087990