APARTATS

7 de set. 2010

TROBADA DE LES COMARQUES MERIDIONALS A SANT PERE I SANT PAU 050910









A les 10h els participants de les diferents colles assistents estaven citats a la plaça de Cuba de Sant Pere i Sant Pau. Per cert! Quin barri; s'ha fet súper gran! Doncs bé, vam esmorzar plegats un bon entrepà de pernil salat amb la correponent beguda, ja fos cervesa o on refresc qualsevol o aigua. Per rematar-ho vam anar a fer un cafetó!
Mentre feiem temps vam poder donar un tomet per la fira d'artesaria i mercat medieval que hi havia muntat. Al costat, els gegants de les 28 colles, esperaven en la plantada, l'inici de la trobada. Abans però la Coordinadora va fer l'acte d'inauguració del gegantó graller que va ser apradinat pels gegants del barri.
A les 12h la Trobada es va posar en marxa. Les parelles de gegants i els grallers vam participar d'un llarg recorregut pels amplis carrers del barri tarragoní, on vam poder captar una gran varietat de públics. Tots ells no quedaven inderents amb el pas de l'estimal Espantall. Aquesta oportunitat, tot i que hi va haver algun que altre insult, majoritàriament la gent s'ho va prendre bé. Fins i tot al bar Ramírez, ens van obsequiar amb uns quintets.
El final de la trobada va ser a la mateixa plaça de Cuba, la qual amb les colles, els grallers i la gentada que s'hi aplegava es va quedar petita. Tots plegats sota les notes de l'Amparito Roca tocades per la banda de Tarragona, vam fer la ballada final. En aquell moment feia una calor bastant emprenyadora! Va ser el moment ideal per descasar una estoneta sota les notes de les cançons amb les que ens va obsequiar la banda, mentre ens refrescàvem amb unes cervesetes.
Posteriorment, ens vam anar asseient per colles a les taules que ens havien preparat. A les 14h, tocades, vam dinar. El menú consistia en una paella d'arròs amb tall, amanida, gelat i cafès. Va estar prou bé! I res! entre les notes dels grallers més murris acomiadar-nos fins a la propera. Iblama