APARTATS

11 de jul. 2011

CAP DE SETMANA DEL SOPAR DE LA COLLA DE GEGANTS 09-100711

DISSABTE 090611– DE L’HORT AL SOPAR DELS GEGANTS

HORTS D’EN RIC

El dijous el Ric ja va fer una avançada; va dedicar el dia a passar la desbrossadora pels voltants de l’hort, i és que la malesa no perdona; al pobre hortet ja quasi no s’hi podia entrar. Ara si pot fer ball!

El dissabte hi va haver la segona etapa. Em vaig llevar ben d’hora i me’n vaig anar cap a l’hort; hi havia molta feina. D’entrada fer una miqueta d’herba; mantenir-la a ratlla ja que sinó s’apodera del camp de conreu. De segon, arrancar les patates. No hi entenc massa però en total n’hem aconseguit una caixa sencera i n’hi ha de totes les mides; per a tots els gustos. Una de les característiques que té és que és súper tendra; patates de Porrera transplantades a Colldejou. De tercer va tocar lligar les tomaqueres. Setmana rere setmana estan creixent una barbaritat. Les més sanes podríem dir que creixen a pam per setmana. Ja estan a punt de caramel. Després d’una bona ruixada a tot el camp va venir el moment més maco de tots: l’hora de collir els fruits. I si: vaig collir les primeres tomaquetes cherry, algun tomacó, enciam, escarola, carabassons, cogombres i l’estrella del dia, els primers pebrotets verds. Pel que sembla de bajoques aquesta en serà la darrera collita. Quina ilu! I com sempre el que fa més goig de tot plegat arribar a casa, netejar-ho, cuinar-ho i a la gola; unes bones bajoquetes amb patatetes acompanyades amb una bona maionesa, una amanideta i au, a llepar-se els dits!







SOPAR DELS GEGANTS

Puntualment, a les tres de la tarda, les abnegades cuineres de Colldejou van quedar a les Escoles per començar a preparar el sopar. Calia pelar i bullir les gambes, la sépia i fer el brou de peix. A tocar de les set ens vam posar a muntar les taules del sopar. Al final vam optar per fer-ho a dins del Casal, no fos cas que alguna inclemència metereològica fes la guitza. Posteriorment, mentre uns posaven el parament a les taules els altres es van dedicar a netejar les enormes paelles per coure els fideus. L’hora s’acostava! I així va ser, al replà de l’escola, a recer, vam procedir a preparar els fideus amb el seu brou i les bèsties. Poc a poc la gent es va anar arremolinant al voltant del frontó. Hi havia gana! I res tothom va anar prenent posicions a les taules i a tocar de les deu la paella va arribar a davant de la porta d’entrada el casal. Amb destresa es van anar repartint els plats entre els assistents. A les taules ja hi havia les amanides individuals, patates de xurrero i olives per picar; a part de les corresponents begudes! S’ha de dir que, com sempre, la fideuà va quedar boníssima, així que felicitem a tots aquells i aquelles que hi van participar en la seva elaboració. De postres hi va haver gelat, coca i orelletes de pasta i cafès. Arribava l’hora del cava i d’assaborir els dolços mentre visualitzàvem a la pantalla un resum dels actes i fets que han succeït a Colldejou l’any 2010 i un petitet resum de les trobades geganteres del 2010. Com cada any, amb la tradició establerta al poble, es va procedir a cantar en el karaoke. Com sempre es va descobrir que al Colldejou hi ha veritables estrelles del cant i el fado! Jejejeje. Ens ho vam passar d’allò més bé!
















DIUMENGE 100711 - SALOU

Aprofitant la caloreta i el bon temps hem anar a dinar a l’apartament de Salou amb mons pares, assaborint un dels meus plats favorits de l’estiu: arròs freda i de segon pollastre maya (és un pollastre a l’ast arrebossat; impagable! ). La tarda l’hem matat donant un tomet pels carrers de la ciutat, perdent-nos entre els centenars de botigues i badulaques que hi ha al voltant del carrer Saragossa. Iblama