APARTATS

4 de jul. 2011

CAP DE SETMANA LALRG DE SANT PERE 3006-030711

DIJOUS 300711– CONCERT SOUL A BANDA I FOCS

Màgica nit per tancar les festes de Sant Pere de Reus. A la Palma el grup Soul a Banda va inaugurar el festival Blues Reus en la seva 21ena edició, aquest dedicada al “Pitus”, lamentablement desaparegut recentment. El cert és que va ser un concertarro. Com més va més em conformo amb concerts de petit format i amb grups potser no tant famosos i la veritat és que m’ho passo molt bé. En aquest cas ens van oferir un ampli repertori de música soul i blues amb versions brutals d’Aretha Franklin o James Brown entre d’altres, així com un fart de clàssics. De veritat que “chapeau”.

A corre-cuita vam baixar cap a casa, vam agafar les claus del terrat per –com ha vaig dir- assistir al castell de focs que tancava les festes de sant Pere.






DIVENDRES 010711 – DE PORRERA A CAMBRILS

Vam estar tot el dia treballant a Porrera i al vespret, després d’una bona dutxa, vam fer cap a Cambrils. Ens va fer una vesprada excepcional. Vam anar al Restaurant Capi i ens vam “jalar” una combinació de peixets marca de la terra: xipirons, calamars, musclos... Estava boníssim! Altament recomanable! Malauradament va ser el dia de la taca. Deu ser que em faig vell o no sé el què. El fet és que em vaig tacar el jersei amb el peix, els musclos, la salsa, les olives de l’amanida i per rematar-ho amb el gelat de Tiramisú del Sirent; una altra visita ineludible si vas a donar un tomet per aquesta bonica vila. Trenco una llança a favor de Cambrils. És una ciutat que ha sabut créixer al voltant del seu nucli a tocar del mar, amb una decoració molt encertada i amb una oferta gastronòmica de qualitat. Felicitats! Sempre t’hi sents acollit! Acabat el gelat vam seguir els diables que ens van portar fins al pàrquing del Parc. Allà van tocar els Maitips i els incasables Brams. Una bona oferta lúdica!






DISSABTE 020711 – HORT I COLLDI

La matinada va estar marcada per algun que altre tro i alguna que altra goteta que només va servir per embrutar el cotxe. A les 10h vam quedar amb el Ric per anar a l’hort. El cert és que tot i la pluja la temperatura no va baixar gaire, ans al contrari; va fumbre una calor força intensa. Els mosquits amb la calentoreta estaven ben excitats. Per si o per no jo anava en màniga llarga en canvi el Ric no i en va patir les conseqüències en forma de picades constants. Jo vaig patir una calor brutal però no em van picar. A l’hort ens vam dedicar a lligar l’avantpenúltima fila de tomaqueres que havíem plantat, per tant va caler anar a tallar canyes. També vam fer una mica d’herba i vam haver de tapar diverses fuites que tenien els recs. La sorpresa va ser que vam collir les primeres patates, una tongada més de bajoques, carabassonets, els darrers raves, julivert, enciams, escarola i dos cogombres. A part vam plantar més ruca i pastanagues, ja que la primera tanda no ha anat bé. Ben extasiats vam acabar remullant-ho amb cervesa a l´Hípica.

A la nit, havent descansat força, vam anar a donar un tomet i a sopar a l’Hotelet amb The Cristin’s, entrepans de truita i bacó i un plat que ja comença a tenir devots: els ous estrellats. Què bo que està!






DIUMENGE 030711 – 3er ANIVERSARI MANEL

Hem passat el dia a la Bisbal, en companyia de la família, celebrant el tercer aniversari del Manelet, sota una calor sufocant. Probablement hagi estat el pitjor dia de l’estiu. A l’arribar, abans que els mosquits tigres tombessin, ens han ensenyat l’hort de la Riba. He de reconèixer que fa molta patxoca. Als voltants de les 13h hem anat a fer una cerveseta a la Cooperativa enmig d’una solana... A quarts de tres hem dinat. Primer unes coses per picar. De primer un magnífic caneló de botifarra negra amb pera. Boníssim! I de segon cuixes de bè! Excel·lents! Com no podia ser d’una altra manera hem felicitat a la cuinera per l’exitós menú. Llavors ha arribat l’hora del pastís i de bufar les espelmes. Així ho ha fet el Manel sota el cant de “l’Aniversari feliç”. Llavors una pluja de regals ha inundat la sala. Estava súper content amb els seus ditets -3- aixecats. La tarda l’hem consumit jugant amb el Manel i el Joanet!

Un dia per emmarcar!

Així s’acaba la primera tongada de vacances. Demà tornem a la feina! Sort que serà curta aquesta setmana! Ànimus doncs i a esperar que les tot plegat sigui més tranquil! Iblama