APARTATS

28 de jul. 2013

TROS: patatines 250713 i HORTS D'EN RIC: el matí de les cols i les confessions 260713

Tros: arrencar “patatines”, regar les flors, avaluar avellaners i omplir aigua 250713
Amb una calor ben maca ens vam acostar al maset per arrencar el projecte de plantar patates. Dic projecte o prova perquè realment no va ser res més que això i vist els resultats em dono per satisfet. Vaig sembrar 10 culs de patata que anaven tirades per casa i que s’havien grillat. Dels deu nou van arrelar i tot i fer-ho massa tard i amb l’escassetat d’aigua que implica el secà encara n’hem collit per un parell de menjades.
Els avellaners ja tenen les avellanes ben maques i les fulles comencen a blanquejar una mica.
En un altre ordre de coses i en un altre miracle de la natura i gràcies a l’enginyeria agrícola dels nostres avantpassats, vam poder refrescar-nos i beure una impagable aigua de la mina.




Horts d’en Ric: primeríssimes tomaques, plantant porros i tot tipus de cols 260713
Aprofitant la fresqueta matinal van anar a l’hort. Vam arranjar diverses zones en les que hi havíem fet sembra per eliminar males herbes. Encara és una mica aviat però ja vam poder collir les primeres tomaquetes, uns cogombres, enciams i una bossa de bajoques. L’hort està impressionant. Abans de marxar vam plantar cols de Brusel·les, Bròcoli, Col llombarda, col híbrida i bròquils en un bancal i porros en un altre.

Quina gran teràpia és l’hort. Un moment de pau també on pot xerrar amb el teu company.