APARTATS

27 d’oct. 2014

CONCERT CESK FREIXAS A CAL MASSÓ DE REUS 241014


Aquest passat divendres, en Cesk Freixas acompanyat a la guitarra de Victor Nin ens han ofert un concert en un dels recintes més originals i ben conservats de Reus, Cal Massó. Entre les seves arcades i les seves parets de maó en Cesk ens va repassar les cançons del seu darrer treball Protesta: Em pregunten perquè canto, Vull sentir la vida, No tenim por, Imparables, la Intensitat, l’arbre del demà... Així com cançons que ja formen part del nostre imaginari col•lectiu com Abril de 1984, la Petita Rambla del poble Sec, Cançó per l’Abril, Que no et falli mai la sort, Diuen, Hosana, Et dono casa meva...


És un veritable plaer veure com gent com en Cesk estan implicats per canviar aquest món tan difícil i desequilibrat i en camps de batalla tant diferents com reclamar el dret a decidir, can Vies, les PAH, defensar la cultura i contra el silenci dels nostres temps... Reivindica un món més just i digne i ho fa des de múltiples vessants; ja sigui des de la lluita obrera i el compromís social, com per reivindicar el paper dels més grans i que tant han patit o els treballadors, com per reclamar justícia en general i llibertat per la nostra maltractada Catalunya.




Al signar el seu darrer cd et posa el lema: -“Que les cançons siguin bales”-. I tant si ho són! Falta encara molta consciència social i posar-se al costat dels que més pateixen per assolir aquest objectiu, però farem el possible per fer junts aquest camí de transformació. No ens hem de quedar muts, hem de protestar i lluitar permanentment per cridar ben alt -“mai més enlloc contra ningú”-.


Aquesta ocasió vaig poder assistir al concert d’en Cesk Freixas gràcies a la plataform surtdecasa.cat . A vosaltres moltes gràcies!

Cesk t’hem escoltat a Valls amb en Miquel Abras, a l’Acústica de Figueres, al Clownia a sant Joan de les Abadesses, al Mític, al Despertaferro i a Cal Massó de Reus... i et seguirem escoltant allà on puguem. Sort i gràcies per les teves cançons!