APARTATS

16 de març 2015

LES MEVES CRÒNIQUES FUTBOLERES 2014-2015. EIBAR 0 - BARÇA 2.



COMPETICIÓ. Lliga espanyola.
MARCADOR I GOLEJADORS: Eibar 0 – Barça 2 (Messi 2).


TV O RÀDIO. Tv a Mont-roig.
EM QUEDO AMB… Sergi Roberto de pivot defensiu i Messi, com no!
MÉS VALDRIA QUE NO HAGUÉS SORTIT DE CASA: Neymar.
EL TÒPIC. Tres punts d’or per arribar al clàssic per davant!
LA DADA. Xavi va jugar el seu 750 partit amb la samarreta del Barça. Messi ja porta 32 gols.
EL DE NEGRE. Encertat. Va xiular el penal a favor del Barça per mans a dins de l’àrea claríssim. Les mans són involuntàries però desvia la trajectòria de la pilota que anava a porteria.  A la segona part havia d’haver xiulat unes mans de Piqué fora a l’àrea molt semblants.
EL RIVAL. Poc ambiciós. Amb els canvis que va fer a la segona part em va semblar molt més competitiu. Fins i tot va enviar una pilota al pal.
EL BARÇA.
-VIRTUTS. Saber jugar en un camp petit i amb la gespa molt irregular. Tenir la paciència de la circulació constant per descol·locar el rival. Bon partit del mig camp amb Sergi Roberto, Rafinha i Rakitic; molt ben compensat.
-DEFECTES. Ens va costar arribar a porteria.
-DUBTES. La manca de capacitat de lideratge de Neymar. Es perd en floritures i de córrer cap al mig, quan el que hauria de fer és intentar desbordar per banda amb la qualitat que té. Porta uns quants partits mediocres. Potser li toca “xupar” banqueta.
L’ANÈCDOTA. El Barça va acabar obtenint un 80% de precisió en els seus passes. Vam jugar a Izpurua; un dels camps més curiosos de primera divisió. Hi havia tanta o més gent als balcons que al camp. Dels llocs on el futbol és passional i una mica rudimentari com en el vell sant Mamés o Atocha de la Real. Llocs obsolets però entranyables pels amants del futbol.
LA CAVERNA. El Madrid també va guanyar (amb un gol en fora de joc de Benzema per cert) i per tant es manté el punt de diferència. Comença una setmana clau per la temporada. Dimecres el ManCity i diumenge el Madrid a casa. Pot ser una setmana eufòrica o trista. Tothom dóna el Madrid per mort i jo no m’ho crec. Vindran al Camp Nou i ens posaran les coses extremadament difícils com a gran equip que són. A ells els hi falta una victòria a la que reenganxar-se i ves que no la aconsegueixin a casa nostra. Jo em conformo amb un empat. I recordar que el Barça tampoc està per tirar masses coets.