APARTATS

26 de set. 2016

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 19-250916


Eleccions gallegues i basques. A Galicia majoria absoluta del PP mentre que al País Basc ha guanyat el PNV sent Bildu la segona força. En qualsevol cas notar el fracàs estrepitós de C’s i la pujada de les Marees i Podemos. Si ho llegim en clau espanyola, diríem que hi ha un reforç del PP i que es dóna un no vot de càstig a C’s i el PSOE. Feijoo deu fer les coses molt bé a la seva terra ja que sinó no s’entén d’una altra manera. És evident que anem a terceres eleccions. Els partits majoritaris volen majories absolutes i en canvi els electors estan fragmentats i volen que pactin. Aquí està el dilema: tornar a donar la presidència al cateto del Rajoy o optar per una triple o quàdruple.
Compareixença de Francesc Homs a Madrid. Es veu que li van oferir un pacte per abandonar el procés a canvi de la seva no imputació. S’hi va  negar. Això és el que s’explica! Si més no en una cosa li dono la raó i és la justícia espanyola està completament polititzada. Els poders estan barrejats; només n’hi ha un i fa i desfà per fer-se a mida la llei. Si això és una democràcia ja m’explicaran! Aquí hi ha la política de passar pel tub i punt. Si estéssim en una democràcia normal s’entraria en una negociació per acordar una cosa tant senzilla com votar que pensa el poble en un referèndum. Per cert, a Andalusia s’hi que han deixat que es faci un referèndum per allargar o no las Ferias de Sevilla. Clar que si, i jo ho aplaudeixo. És el poble que ha decidir què vol i les eines per fer-ho són les eleccions i els referèndums. Si volem una democràcia real i participativa aquestes en són les eines. Si volem una democràcia a la franquista el model és l’actual espanyol.
L’ONU suspèn les operacions a Síria arran de la mort de 20 persones en un atac a un comboi humanitari. És execrable! Un comboi d’ajuda humanitària és atacat vilment i provoquen 20 morts. Quina culpa en tenen els qui van allà només per ajudar? O almenys això és el que ens han volgut vendre a occident. Altres informacions apunten a que el comboi humanitari no era tal sinó que era un comboi amb armament. En qualsevol cas en una guerra lamentablement val tot i la humanitat sembla que quedi esborrada de les consciències de les persones.
Demostren que es pot generar electricitat pels corrents oceànics. La setmana en la que ja no es paga a Espanya la generació d’energia solar ens assabentem d’aquesta notícia. Si no vetllem per tenir energies renovables matarem poc a poc el medi i viure es farà insostenible. Per tant a investigar en aquest camp i millorar les coses.
L’antiga Convergència haurà de registrar un nou nom. I és que la cagada comesa supera els límits de la tonteria. Després els altres, com que han tirat pel dret, ja no els volen com socis i van a tocar-los-hi el que no sona. Cdc no ha actuat bé però d’entrada i més sabent que el nom ja el tenien agafat els antics d’Unió.
Un interí podrà cobrar igual que un fix segons la sentència del Tribunal de Luxemburg. Una notícia que farà una mica més just el món laboral sens dubte. I és que en els temps de l’Imperi del PP el treballador importa . Han tingut la barra ells i els venuts dels sindicats de permetre que es fessin contractes de curtíssima durada, precaris i amb sous de fa 30 anys. Es parla de casta dels partits però també un dia m’agradaria que algú m’expliqués quina força fan els sindicats. Crec que han tingut motius de sobres per fer una mobilització massiva. Doncs bé; ha hagut de ser una denúncia al tribunal europeu la que obris el túnel a milions de treballadora. Sort en tenim que Europa serveix d’alguna cosa.
Fernandez-gate. Van pagar 1,5 milions d’euros per buscar proves brutes dels catalans independentistes. El Congrés l’investigarà. El mal ja està fet i el tio continua de ministre sense cap impunitat. És un escàndol de l’alçada d’un campanar. Buscar informació o sinó inventar-la i pagar-ho amb diner públic, tot buscar merda als que democràticament s’han mostrat a favor de la independència. Democràcia? Llibertat? Separació de poders?
Tres moments assenyalats en dos dies. Dimecres 21 va ser el dia de l’alzheimer. Un bon dia recordar la lluita contra una malaltia terrible que ens arrabassa les ments de les persones malaltes, la dedicació i paciència dels que les cuiden i la lluita constant per preveure-la i eradicar-la.
El dijous 22 va ser el dia sense cotxes. Barcelona va tallar 58 carrers. Això sol va suposar una reducció del 6%. Sembla irrisori però si s’anés fent a la llarga segur que la gent guanyaria en qualitat de vida. Evidentment, per aconseguir-ho, caldria tenir un potent transport públic i sense retards. I aquest mateix dijous a la tarda, vàrem donar la benvinguda a la tardor. I ho hem fet amb un bon balanç de pluges al camp de Tarragona. Lamentar dos accidents per caiguda de llamps. A Reus, amb 30 litres caiguts en poca estona, es va partir un carrer per sota del qual hi passa un barranc prop del Velòdrom. Un bus va topar contra una marquesina, a part de desprendiments. A la Selva va causar 4 ferits un llamps que va caure en un polígon. També hi ha hagut moviments de terres lleus a la carretera d’Almoster.
-‘Si s’ha d’anar a unes terceres eleccions doncs s’hi va i es tornaran a guanyar amb més vots’-. Ha dit Rajoy. Oléeeeee! Clar que si! I la gent demostrarà la seva ignorància si et vota. I és que només cal veure el nivell del personatge. A més sembla que se’n foti amb aquestes declaracions. Algú contempla l’opció que les eleccions estiguin manipulades perquè guanyi el PP? El sistema sorgit de la transició va ser un acord perquè hi hagués equilibri i consens governés la dreta o l’esquerra. Això implicava que sempre s’havia de comptar amb nacionalistes catalans i bascos. Ara aquest acord ha quedat esquinçat i per tant no hi ha govern. I malgrat totes les polítiques dutes a terme pels populars la gent ela segueix votant. És el que no acaba d’encaixar. I no només això; ara ja insinuen que treuran majoria absoluta. Començo a sospitar que hi ha alguna cosa més enllà que se’ns escapa.
Maten un altre home negre a Charlotte en un control de carretera. El fet ja està superant els límits de la lògica. Fa sospitar massa que segueix havent-hi un odi i una incomprensió contra la gent de color. La societat americana mai serà lliure no exemple de res sinó supera aquesta xacra racial. No s’ha fet net! Ho vinc a comparar com a Espanya amb la guerra civil. No s’ha fet justícia i això segueix arrosegant-se!
Un vaixell amb 600 refugiats naufraga a la costa d’Egipte amb un balanç de 42 morts. La gent ni en fa cas! Això és el més patètic que ha passat a ser una cosa normal i la gent ja passa. No som plenament conscients de molts dels problemes que van minant-nos com a món: la immigració, la fam, la contaminació... anem tirant endavant i no s’acaba mai d’afrontar els problemes. I aquests en generen altres de derivats. A la llarga potser acabarem descobrint que acabaran amb nosaltres.
La bona salut de Port Aventura. S’ha hagut de rescatar gent per culpa d’una avaria elèctrica. Aquesta però no deix de ser una anècdota en molts anys bon treball i bona gestió que fan no només que sigui un parc temàtic dels millors d’Europa, sinó que a més permet que any rere any s’ampliï i en millori les instal•lacions. Felicitats!
Una noia de Banyoles publica un llibre on denuncia els abuso d’un mestre. Ni té nom això al que li ha passat a aquesta noia! Està bé que hagi fet un llibre però faltaria una denúncia. Que es demostri el que fa va succeir i que hi hagi un escarni públic contra aquest malparit. Aquests delictes no haurien de prescriure mai. Cap perdó!
Picabaralla entre Errejon i Iglesias al tuiter per com s’ha de liderar el partit. Una més i crec que és sa. Més m’estimo una discrepància via tuiter abans que el silenci del PP. Errejon i Iglesias estan lluitant pel lideratge del partit i en aquestes ens trobem. Sembla que lentament Errejon va agafant un major protagonisme. Iglesias compta però amb el món mediàtic. Esperem que sigui una ‘lluita’ neta.
Reobertura de casos. L’audiència de Barcelona reobre la causa contra Ildefonso Falcones. Ara que acaba de treure llibre reobren el cas. Sembla que hagin pensat allò de: ara tindrà calers. Mentrestant des de Madrid s’ha reobert el cas Neymar, després que a Barcelona s’arribés a un acord. No s’entén. Pels que veuen mans negres els ho estan posant molt fàcil.
Festa Major de Misericòrdia 2016. Unes festes de les que vull destacar única i exclusivament la feina de les entitats. Sense elles la festa seria lamentable. Enguany ni concerts. L’allioli que ja està massa sentida i una orquestra per tallar-se les venes a la Llibertat. Sort dels elements del seguici, els vermuts i la ruta del Masclet.