APARTATS

4 de juny 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 2905-040617

1) ÉS UNA VERGONYA. El cas Pandora. Es va desallotjar la Kasa de Muntanya de Barcelona i es van fer un munt d’escorcolls en diferents llocs per desarticular una suposada cèdula anarquista que cometia atemptats. Es van fer 40 detencions, de les quals 7 amb mes i mig de presó preventiva. Ara se’ls hi retiren els càrrecs i s’arxiva el cas. I jo em pregunto: qui queda amb el cul a l’aire? Quin mitjà se n’ha fet ressò? Ves que potser no volguessin desallotjar i no trobessin cap manera millor per fer-ho. Un despropòsit més!
Público vincula Albert Rivera amb les conspiracions de l’Operació Catalunya contra l’independentisme. De fet tants pactes i tanta història amb el PP i tants vincles... però si són la mateixa xusma de personal. Què els fa diferents? La joventut potser! En la resta són els mateixos venedors de fum i manipuladors. El PP ho ha fet molt bé creant C’s. Amb ells s’asseguren molt de vot del PSOE que ha anat a parar a C’s. A queliquà; pacten -pacte preestablert- i a anar en contra de Catalunya i tapar-se les vergonyes mútues. El PP ha parlat del Cañas? Els C’s han parlat del cas Castor per exemple? La pena és que vivim en un país amb majoria d’ignorants que malgrat tot els voten. I què vol que passi Rivera amb Catalunya? Que la destrueixin! Tot lliga! 
Aquesta Espanya fot fàstic. El fiscal general de l’Estat diu que el cap d’anticorrupció Manuel Moix no hauria d’haver dimitit. Una ‘prenda’ de tio, el ‘pajaru’ tenia un luxós xalet vinculat a una estranya  societat panamenya que el té en propietat, se l’havia vinculat a Ignacio Gonzalez, per la decisió d’apartar els fiscals del 3% i perquè era copropietari d’una empresa en un paradís fiscal.
2) PER APLAUDIR. La Universitat de Barcelona cedeix a la Generalitat el seu banc d'ADN per identificar els desapareguts durant la Guerra Civil. Una gran iniciativa! I és que fot fredat saber que a Espanya hi ha més de 120.000 persones tirades a les cunetes. A veure si d’aquesta manera les famílies que ho vulguin puguin identificar els seus familiars.
3) UN EXEMPLE A SEGUIR. Querella de Drets.cat contra 4 agents policials de l’operació Catalunya. En concret, la querella ha estat admesa a tràmit en un jutjat d'Andorra i va dirigida contra el comissari Eugenio Pino, responsable de la Direcció Adjunta Operativa de la Policia Nacional, l'inspector en cap Bonifacio Díaz, de la mateixa unitat, el comissari Marcelino Martin-Blas, cap de la Unitat d'Afers Interns, i Celestino Barroso, agregat del Ministeri de l'Interior de l'ambaixada d'Espanya a Andorra. Totalment d’acord! Ja era hora que algú denunciés aquesta persecussió policial. Un cos que no oblidem en el franquisme i que seguit exercint sense que cap govern dels que hi ha hagut els hi hagi parat els peus. Per tant, tots els governs que ho han permès en són còmplices.
Valorar aquests dos fets en si que ara relatarem per l’edat i la capacitat que demostren aquestes criatures. Un nen a França de 12 anys alerta per mòbil des del cotxe que el seu pare condueix begut. Va avisar a un familiar i aquest a la poli que va aturar en una estació de servei. Un nen a Espanya de 10 anys ajuda en els primers auxilis al seu pare posant-lo de costat i fent-li el boca a boca i li salva la vida. En ambdós casos els nens van fer cas de les recomanacions fetes a l’escola. Heus aquí que a l’escola s’aprèn a viure també. Per aplaudir llargament!
4) EM SAP GREU. TRIBUNA OBERTA «Al PP no li molesta l'homofòbia i el masclisme dels llibres de text», per Joan Mena. L’editorial SM te sengles epígrafs en els seus llibres que vulneren clarament la Constitució Espanyola i cap col•lectiu educatiu, ni cap plataforma ho ja denunciat. Clar, no interessa ja que això no perjudica Catalunya, llavors ja ho podem deixar córrer. On és ara el Tribunal Constitucional? On és el govern presentant querelles?
5) QUE N’APRENGUIN. Una nova protesta contra Uber ha deixat Barcelona aquest dimarts sense taxis durant 24 hores. Tot el meu suport. A més han fet gratuïtament serveis d’emergències per a qui ho sol·licitessin. La competència deslleial ha de ser penalitzada ja! 
6) NO HI HA RES A FER. Uns 20 milions de deute, concurs de creditors, desaparició @unio_cat i volen crear un altre partit. No té vergonya aquest Duran i Lleida. Amb la seva inutilitat es can carregar una coalició històrica a Catalunya i van rebentar Unió tant política com socialment; i ara volen crear un partit? Va home va! Aneu a pastar fang! Sigueu seriosos!
La I Convenció Ciutadana sobre la Universitat conclou que els estudis superiors han de tendir a la gratuïtat. I tristament tendeixen a l’encariment. S’ha volgut reduir el nombre de gent que arriba als estudis més elevats i no s’ha vist millor manera de fer-ho que apujant els preus desorbitadament. Així ja molts hi renuncien pels elevats costos i acaben omplint injustament les aules dels mòduls quan podrien fer carrera. Una vergonya més d’un estat que no vetlla per l’educació el que si vetlla per l’exèrcit o la Corona.
7) CALDRIA MILLORAR. Que tothom davant la llei fos igual. Rajoy haurà de declarar en persona pel cas Gürtel el 26 de juliol. Ho trobo de justícia. No hi ha d’haver cap privilegi per a ningú, ni polítics, ni presidents, ni reis. Si ens posem ala boca el lema de la igualtat només queda aquest camí. 
Els transports de Barcelona, en peu de guerra: cinc vagues al metro i tres al taxi. Es compleix la meitat del mandat se la Colau i tot i que tornaria a guanyar les eleccions -segons els sondejos- té oberts diferents fronts que no resol de cap manera. El transport s’està convertint en un conflicte irresoluble de moment i que satura la ciutat. I precisament la capital d’un país no pot estar col•lapsada com ho ha estat darrerament. Solucions ja pels temes seriosos i deixeu de banda merdes com les super illes i altres collonades.  
8) CAP MENA DE PIETAT. Adif i Renfe només van executar un terç de les inversions pressupostades a Catalunya el 2016. I on són els tribunals també i les querelles per denunciar-ho? On és el governs espanyol per resoldre els problemes dels catalans. On és ara el ministre dient que Catalunya no resoldria millor sols els problemes que té? Per engegar-ho tot a pastar fang. I ara només ha faltat pel duro que la UE doni importància al corredor central per igual que el Mediterrani. 
9) ANEM EN EL BON CAMÍ. Les reclamacions sobre clàusules terra tornaran en massa als jutjats, després que ha fracassat el decret del govern espanyol per resoldre-ho fora dels tribunals. Advocats i jutges preveuen una allau de demandes perquè en la majoria de casos els bancs han rebutjat les reclamacions.
Puigdemont demana a la Comissió de Venècia "col·laboració" per al referèndum pactat. Veurem quin pas fa la Comissió. De moment el que si que ha quedat clar és el ridícul que han fet els Coscubieles-Rabells en dir que la carta era una burla. Vosaltres si que sou una xacra pel poble català. La vostra indefinició i el vostre voler marejar la perdiu supera en escreix les tàctiques mesquines d’Unió i el Duran.
10) TIP DELS IUESEIS. Dos fets que demostren la inutilitat del personatge i un fet que demostra que sap -això si- crear tendència a la xarxa amb xorrades amb les que la gent queda entretinguda. Com dèiem doncs. En primer lloc, Trump ha viola el protocol de seguretat donant el mòbil personal a alts mandataris. En segon lloc, hem sentit com els mitjans dels EUA asseguren retirarà el país de l'acord sobre el canvi climàtic. El segon país més contaminant del món sortirà de la Conferència de París. Terrible! Així obrirà la veda per trencar els compromisos medioambientals i pel que es preveu molts països en poden seguir l’exemple. Finalment, la tonteria tendencial de la setmana. Fer un tuit en el que hi col•loques una paraula que t’has inventat i que només uns quants imbècils saben que vol dir: Covfefe.
11) LA CAGADA. Pressupostos espanyols. Mariano Rajoy s'equivoca i és l'únic que vota contra una esmena al Congrés. Això demostra una vegada més -i no en són poques- les mostres de la gran intel•ligència de l’home. I darrere tota la patoleia de ‘palmeros’ que li riuen les gràcies i li donen suport. Els pressupostos tiren endavant amb els vots de PP, C's, PNB, UPN, Fòrum Astúries, Coalició Canària i Nova Canàries. Queda el cercle tancat amb el PNB; ells segueixen el camí cap a la independència total amb la tolerància dels demagogs de C’s. Fa malt als ulls veure en un mateix vaixell PP-C’s i PNB. Quina baixada de pantalons! I mentre PSOE i PODEMOS no mostrin símptomes de solidesa en tenim per anys.
Enxampat per la policia perquè es grava conduint a més de 200 km/h i ho penja a Instagram. Un altre gran intel•lectual. Amb aquest paio no s’hauria de tenir cap pietat. Ha posat en risc la vida de la resta de conductors i això no es pot permetre de cap manera. Mai més pot tornar a conduir aquest desgraciat.
Els vaixells de guerra HMAS Adelaide i Canberra, construïts per l'Estat espanyol, han costat als contribuents australians prop de 3.000 milions de dòlars australians i un d'ells ni tan sols podrà participar en unes maniobres conjuntes amb l'exèrcit nord-americà aquest mes de juny. Els errors de disseny i els problemes en la propulsió l'han fet sortir de l'aigua, fet que ha provocat la indignació del col·lectiu militar australià. Quina vergonya! I no és la primera vegada que cometen errors d’aquest estil. Fa uns anys van fer un submarí que no s’enfonsava. Realment patètic!
12) UNA DADA.  La Generalitat multa amb 500.000 euros Gas Natural per la mort d’una àvia a Reus. Encara poc! Per ells això és una petitesa amb tot el que paguem. És més important que d’una vegada per totes s’hagi establert un bon protocol d’actuació en els casos que es cregui que una persona pot ser víctima de la pobresa energètica. Sinó no haurem avançat ni un pas!
13) LA DONA-L’HOME. Jordi Pàmias rep el XVII Premi Jaume Fuster, un premi dels Escriptors en Llengua Catalana que es lliura a tota una trajectòria. Jordi Pàmias és un poeta català de la quinta de Badia i Margarit o Riquer. No és massa conegut però si ha rebut aquest premi és perquè els seus escrits són rellevants. Em comprometo a llegir-lo i comentar-lo més endavant.
14) EL FET. 30.000 exàmens de conduir perillen per la vaga d'examinadors que comença divendres. Com sempre en l’escala de major perill la pobra gent que no té culpa de res del que passa. Una injustícia que sempre hagin de pagar els mateixos les conseqüències de la i ineptitud de l’administració. Tot ve per un promès augment de sou que l’Estat incomplint fa anys. Les autoescoles ja han dit prou!
15) ELS ‘DURUS’. La I Convenció Ciutadana sobre la Universitat conclou que els estudis superiors han de tendir a la gratuïtat. A la convenció de l’estat però s’ha conclòs que en comptes d’invertir diners en educació millor invertir-los en la família reial i l’exèrcit. Un gran país si senyor! Un país gran és aquell que inverteix en educació a tots els nivells. Una bona educació és símptoma de benefici en el futur. Aquí però es prefereix l’Espanya dels ninis o de gent amb el nivell del Rajoy.
16) EL PACTE. Sànchez garanteix a Rajoy que estarà en contra del referèndum que demanen el 80% dels catalans. Quin paripé li han fet fer al Sànchez. El tio era el president i pensava d’una manera que no agradava. Van fer un cop d’estat dins el PSOE i van canviar els estatuts. Ara torna a ser president el Pedro però està lligat de mans i peus. Jugada rodona dels gurús socialistes. Pensen: tenen el líder que volen però manem nosaltres.
17) POR. Els Mossos alerten d'una nova estafa, coneguda com la del retrovisor i adreçada a la gent gran. Tot s’inventa! Es tracta d’una nova merda! Un paio ben plantat fa veure que ha rebut un cop al retrovisor o a prop. Fa veure que cotxe és de lloguer i que ha de marxar. Al cap d’uns dies alguna persona que li segueix la beta es fa passar per l’asseguradora. Total que per agilitzar-ho demanen que es pagui una quantitat de diners. Heus ací el quid de la qüestió. Busquen fer-ho sobretot a gent gran ja que és més fàcil que piquin. Com sempre es fixen en els més dèbils per dur a terme fets execrables.
18) NO VA PEL BON CAMÍ. Convergència. Nova imputació; en aquest cas de Germà Gordó. La qüestió és si ha de dimitir o no. Fins i tot les opinions s’han fet des dels socis d’Esquerra i de dins del PDCat. Tant Joan Tardà com la Marta Pascal s’han mostrat favorables a la dimissió. En el cas de la Pascal ho ha fet amb un tuit personal. Minuts després la vella casta de Convergència l’ha fet rectificar. Ja no s’hauria de discutir aquest tema. Ell mateix ja hauria d’haver plegat. Em sap greu que dins del partit hi segueixi havent gent que en dubti! Tristament tenim els mateixos tics que els del PP.
19) NO ME’LS CREC. Als Colacau’s. Ja n’estic fart que un dia facin el que han desfet abans. Quin tàndem Coscubiela-Rabell. Dos homes que haurien d’estar jugant a cartes a la llar del jubilat i en canvi dia si dia també fan ballar el cap al mort i al qui el vetlla amb la posició vers el referèndum català. Vaig creure que hi podia haver un projecte engrescador amb l’esquerra progressista però el cert és que entre la inutilitat del PSC i el vostre anar a la deriva m’heu fet perdre la il•lusió. Ja no us crec!
20) EL TEMPS. Setmana de calor amb algun ruixat important amb pedra inclosa al nord est i el Pirineu. Acabem la setmana amb ruixats més consistents arreu (que ja tocaven al camp i és que la secada era prou important) i amb una clara baixada de les temperatures. Matins i vespres de boirines i alguns llamps i trons. Essència de primavera!
21) EL TEXT. Un conveni entre Espanya i Rússia impedeix que hi hagi vols directes Barcelona-Tòquio signat el febrer se 2016. Aquesta és la gran col•laboració i l’estima que ens demostra la ‘madre’ pàtria. Cap espai perquè Catalunya pugui prendre i tenir iniciativa pròpia en certs assumptes. És vergonyós!
Aprovada la proposta d’Esquerra Republicana de reconvertir la comissaria de la via Laietana en un museu de la repressió. No em sembla mala idea. Així potser més d’una o un que aixequen el braç avui en dia veuria el mal que es va fer en altres temps i potser els hi passarien les ganes d’aixecar el bracet. També pot estar bé a nivell educacional; cal molta pedagogia noi!
22) EL FRAU. Els pagesos de les terres de Lleida paguen menys als temporers. Els hi haurien de pagar  més de 6 euros i justet en cobren 5. Els temporers s’han declarat en vaga a Serós. Tot el meu suport als treballadors en les seves reivindicacions. Treballen un munt d’hores i fan una feinada per quatre durus; no hi ha dret. A més els fan viure de qualsevol manera en barraques insalubres sense aigua ni llum. Lamentable que encara ens puguem trobar aquesta inhumanitat. Menys mal que han arribat a un acord manifestants i amos per pagar el mínim establert.
23) A REUS/AL CAMP. Més llum, punts per aturar-se i dos jardins botànics: el passeig de la Boca de la Mina canvia de cara. Benvinguda sigui tota millora i més en el passeig més autèntic de la ciutat. Esperem que mantinguin punts d’aigua. En gaudirem!
A la venta l’edifici del centre del Zara de Reus. Després de tants anys ells venen l’edifici i és queden tant amples. Tantes lliçons de moral que han donat i mira; ells es desfan de l’antic cinema Monterrosa i espavil. Els hi fot un pito la resta. Compren o venen per criteris de negoci; res més!
Diversos col·lectius de Reus redacten un protocol contra les agressions sexistes a les festes popular. Al qual m’hi afegeixo per plantar cara als atacs fastigosos xenòfobs.
Inicien l'enderroc del monòlit franquista del Coll del Moro, a Gandesa. L'alcalde, Carles Luz, afirma que l'objectiu és "dignificar" la zona. Ja era hora! Mira si n’han hagut de passar d’anys. Ara el que caldria és que tothom qui ho volgués pogués cercar i donar justa sepultura als seus.
El Govern cofinançarà amb 7,7 MEUR set projectes a del Camp i l’Ebre. Qualsevol diner o subvenció pel camp benvinguts siguin!  
Descobert a Tarragona el port industrial des d’on carregaven pedres de la pedrera del Mèdol. Era una plataforma natural -encara conservada- des d’on baixaven els pedrots de la pedrera del Mèdol a la capital Tàrraco. A veure si n’expliquen millor el funcionament i la fan visitable.
24) NO N’HI HA PROU! El fiscal del cas Palau carrega contra l’“esquema mental” que va identificar CDC i Generalitat . Esta clar que darrere d’aquesta merda hi havia Convergència d’alguna manera o altra. I tristament, em fan pensar que tot el suport al procés el van obrir per marejar la perdiu. O pleguen i es renoven o estan morts i enterrats! Cal fer net!
25) L’EFEMÈRIDE. Avui fa 80 anys de l'enfonsament del Ciudad de Barcelona davant les costes de Malgrat de Mar. Transportava brigadistes i va ser torpedinat per un barco italià. Tristament ja ningú se’n recorda.
26) NO HO VEIG CLAR. El cognom patern deixa definitivament de tenir preferència. Mentre no prevalgui el criteri del registre ja m’està bé. Que triï la parella i decideixi.
27) ENS HAN DEIXAT. Carles Capdevila als 51 anys. Hi penso i no m’ho crec però si! Una persona vital i plena d’energia com ell ens ha deixat per culpa del puto càncer. Per sempre quedarà la seva feina davant del diari Ara així com totes les col•laboracions fetes arreu de mitjans catalans. En la record queden col•laboracions de ràdio i tele però sobretot programa a TV3 ‘Qui els va parir’. 
Mor l'escriptor barceloní Juan Goytisolo als 86 anys. De la Facultat recordo haver llegit un ‘trunyo’ i un bon llibre: ‘la reivindicación del Don Julián’, un llibre sense signes de puntuació i ‘Juan sin tierra’ (obra censurada que explica el desarrelament i la pèrdua d’identitat de les persones.
Mor el dissenyador David Delfín als 46 anys. Un dissenyador que va crear un gran rebombori el 2005 fent sortir les models mig despullades. Era un provocador nat. Fora d’Espanya se’l va apreciar molt, aquí no tant. La seva musa va ser la Bimba Bosé  ja traspassada.
28) EL PARIPÉ. El coordinador europeu del corredor mediterrani es doblega als interessos espanyols i accepta la ‘ruta central’. Europa ens gir l’esquena i ho fa de manera barroera, fins i tot desautoritzant els seus propis principis, que no són altres que afavorir el corredor del Mediterrani. Més que res perquè hi ja interconnectats els principals ports i aeroports del mediterrani. Si segueixen amb aquesta actitud potser tampoc ens aniria malament fotre el camp de la UE.
29) UN BRINDIS AL SOL. La resposta de la Comissió de Venècia a la carta de Puigdemont ha provocat una allau d’interpretacions i de brindis al sol. Els sobiranistes diuen que és un toc al govern espanyol perquè pactin. I els unionistes que és el final del procés ja que no es pot fer un referèndum unilateral. Com ho hem d’interpretar: cop al procés? Avís a l’Estat? Se’m fa difícil! Tot i que la primera pensada, sense més reflexió, em duu a creure que és més un cop de puny que no pas una carantonya! 
30) LA DESGRÀCIA. Atemptats i ferits a dojo aquesta setmana en dos actes execrables. En primer lloc prop de 30 morts i més de 100 ferits en dos atemptats a Bagdad. I en segon lloc, almenys 90 morts i 350 ferits en un atac amb camió bomba a la zona d'ambaixades de Kabul. Terriblement penós! La vida d’aquesta gent està sotmesa diàriament al deliri de quatre malalts. Quina pena! Hem de procurar que el món s’hi impliqui ferventment per acabar amb aquest llast! 
Per altra part, nous atemptats a Londres que deixen un balanç de 9 morts i una 50ena de ferits. L'atac ha començat al pont de Londres quan una furgoneta ha envestit els vianants que eren a la vorera. Del vehicle n'han sortir tres homes armats amb ganivets que han apunyalat indiscriminadament la gent amb qui es creuaven. No podrem estar segurs enlloc. És una vergonya! Ataquen els més dèbils i indefensos. Quin conflicte més complicat de resoldre. Problema prioritari al món!
Ja són 1.400 els ferits a Torí, 8 dels quals greus, en una estampida per uns petards que van causar el pànic. Estaven veient la final de la Xampions. El cert és que les imatges que es veuen per la tele foten la pell de gallina. Es veu com en sec la gent es mou de cop caient els uns sobre els altres. La causa? Una forta explosió de coets o un fort cop! La gent té pànic al terrorisme. Han aconseguit el que volien: crear psicosi i pànic.
31) LA MODA. Arriben els majordoms amb intel·ligència artificial. Es tracta de dispositius per ajudar els usuaris en les rutines diàries, però el dubte és si afavoriran realment els usuaris o les empreses que els han creat. Jo voto per les persones. A mi tot allò que sigui intel•ligència artificial no me’n fio ni un pèl! O afavorim els humans o estem acabats!
32) QUÈ CELEBREM? El Madrid de futbol ha guanyat la final de la Xampions League davant la Juventus per 3-1. És el 12è trofeu. Igualment, celebrem que el Girona ja és a la primera divisió espanyola. L’any vinent tindrem 3 equips catalans. Felicitats a ambdós!
Dia mundial sense tabac. Per moltes campanyes que facin, la gent segueix fumant igual i morint igual. Falta molta educació en aquest aspecte. Des de ben petits cal fer-los veure ela perill del tabac. Un altre tema amb el que cal educació i pedagogia. 
Avui Clint Eastwood bufa 87 (31/05/1930) espelmes. Com actor a destacar aquells westerns com ‘Harry el brut’, amb aquells papers de dur i impassible De l’època em va impactar molt ‘La fugida d’Alcatraz’, amb aquella genial planificació per fugir de la presó. Està clar però que a ell li anava més la direcció, així que es va començar a implicar en els guions. La peli que tots tenim en ment el va catapultar a la fama, al costat de la gran Meryl Streep: ‘Els ponts de Madison; una simple història de tendresa i amor. L’altre gran film és sense cap mena de dubte ‘El gran Torino’ amb una brutal reflexió de la importància relativa de la mort i la vida. Molts altres títols que no podem oblidar d’aquest gran monstre, tal com ‘Million dollar baby’, ‘Sense perdó’... un gran que tant de bo puguem gaudir-lo durant molts anys.
33) L’ENQUESTA/L’ESTUDI. Dos estudis que realment m’han posat la pell de gallina. 580.000 nens es queden sols a casa mentre els pares treballen a Espanya, segons @Educo_ONG que alerta que a l'estiu la situació s'agreuja. Com a societat hem buscar solucions a aquests conflictes. Els nens necessiten de la figura del pare o de la mare en tot moment sinó l’educació pot acabar desgavellant-se i més si tenen accés a internet. Si avancem una mica més en l’edat, ens trobem un altre estudi alarmant. Els joves d'entre 13 i 19 anys de Barcelona fumen menys, però consumeixen més cànnabis. I en aquestes edats les conseqüències poden ser fatals per al desenvolupament del cervell de la persona. 
34) CIÈNCIA/SALUT. Tres dades que ens haurien de posar en alerta. La primera d’elles gira entorn a les morts que ha provocat el dièsel. L'excés de contaminació dels dièsel va provocar 38.000 morts prematures el 2015. I hi estem exposat a tota hora! La segona de les dades fa referència a la manca d’una vitamina detectada en el cos. A un 25% de la població, li falta la vitamina D que proporciona el sol. Estem entre la manca de la vitamina i els melanomes per excés de sol. No tenim mesura i en aquestes temes cal no traspassar les línies vermelles. Finalment, un brot de gastroenteritis que ha afectat a 252 treballadors de l’hospital de Bellvitge.
35) EL DESCOBRIMENT. La petjada del tabac al medi ambient: 28 milions d'arbres talats en un any pels cigarrets venuts a Catalunya. Aquesta dada és alarmant i més sabent que hi ha xalats com els dels EUA que encara vol contaminar més. Amb tot no fem prou per vetllar pel pobre medi. I en el cas del tabac i l’alcohol -no oblidem que són drogues permeses- com que els governs en treuen molts redits econòmics doncs endavant. Fastigós!
36) L’ESGLÉSIA. El Bisbe Novell de Solsona demana disculpes per si ha ofès algú dient que la homosexualitat es deguda a la falta d’un dels pares en edat infantil. El tio però no rectifica la seva postura i demana llibertat d’expressió i llibertat d’ensenyar el que ell vulgui. Ja m’explicaran quina mena de disculpa és aquesta. No ha rectificat. Això vol dir que segueix pensant el mateix. Cap mena de tracte amb aquest xalat. Amb gent així és buidaran més les esglésies. 
37) UN TIP I L’OLLA PLENA. Fart estic d’haver de seguir sentint declaracions com les d’aquest impresentable: "Yo también quiero ejercer mi libertad de expresión para decir a todos los que han pitado el himno nacional de España que son unos hijos de puta", tuiteó Carlos José Iturgaiz eurodiputat basc. No hi vull afegir res més! A veure si algun organisme actua i li posa els punts sobres les is. No es poden fer aquestes declaracions i que quedi impune.
38) L’ANÈCDOTA. Kilian Jornet «demostra» la seva doble ascensió a l'Everest després que el diari francès @libe ho posés en dubte. L’enveja suposo noi!! Doncs ja teniu les imatges que ho demostren. A rendir-se als seus peus i a demanar-li perdó per haver dubtat de la seva paraula.
39) LA DEMAGOGIA DE LA SETMANA. Dues declaracions que aquests setmana han fregat el ridícul dels qui les han fetes. La primera perla és de la Soraia: ‘Puigdemont quiere un referèndum en lugar de escuchar a los catalanes’. Realment ella soleta cau en una contradicció patètica i es queda tan ampla. Temps ha faltat als ‘palmeros’ i quinta de demagogs per aplaudir-la en comptes de xiular-la. En segon terme, arran de la carta enviada pel president a la Comissió de Venècia el gran Coscubiela ha dit que  "La carta de Puigdemont a la Comissió de Venècia es una burda manipulació de la resolució del Parlament."
40)  LA REFLEXIÓ. L’aleví del Rayo guanya i el rival ho celebra. Els nens del Leioa de Biscaia van cridar “Rayo, Rayo!”. Com sempre la canalla donant millors exemples que els pares. I és que és així com s’ha d’encarar l’esport. Massa sovint les actituds de jugadors d’elit no fan cap favor a l’hora de ser exemple. I massa sovint els pares es pensen i fan creure als seus fills que són Messis. Els veritables valors de l’esport per a mi no són altres que compartir amb amics una afició comuna en la que cal coordinar-se i ajudar-se per assolir qualsevol tipus de fita. Donar el millor de tu per assolir-ho. Si s’aconsegueix felicitats i sinó felicitar el rival i a continuar millorant.