APARTATS

19 de juny 2017

CORPUS 2017

CORPUS A COLLDEJOU 170617
Ahir dissabte, celebràrem la festa del Corpus a Colldejou. El matí el vam dedicar als previs preparatius per muntar unes bones tauletes als nostres carrers; tals com anar a collir flors seques, tenir plantes ben maques, planxar les bànues que penjaríem dels balcons, així com les teles que col•locaríem a l’altar.




Havent dinat vam baixar al carrer tots els elements necessaris perquè tot estigués a punt per la festa. Entremig diàlegs en record d’anys enrere on ja es feia aquesta celebració. I a les 19h a missa. Vam testimoniar la missa en honor al Cos de Crist. En acabar Mossèn Milio va preparar la custòdia on hi va introduir el cos de Crist. Amb una tarda esplèndida i una calor més digna del juliol i l’agost, traguérem sota pal•li la custòdia. Vam anar pujant fins al carrer Masies on hi havia el primer dels altars a l’alçada de ca la Puríssima. Una tauleta amb una figura asseguda del Sagrat cor rodejat d’unes flors ben ufanoses. Després, una baixadeta que va ser agraïda pels processonaris, fins arribar a l’alçada de ca la Lolita. Allà el mossèn va fer la segona aturada davant de la tauleta amb la imatge del Sagrat cor i tot tipus de florits. Finalment, la corrua de gent seguí pel carrer de Baix, fins tombar i aturar-se en el darrer dels altars al racó de ca la Vellesa, que ens va rebre acompanyat amb puntes i domassos ben llampants als balcons. Hi havia una imatge de guix del Cor de Crist, una gerra amb vi i el pa, així com flors variades fresques i seques. En els tres altars el mossèn, custòdia en mà, va beneir-los i santificar-los.
Un orgull haver muntat l’altar amb la família i els veïns, especialment amb el Jordi i la Montse. Hi vam col•locar el Sagrat Cor de la família de ma mare de Porrera així com domassos dels nostres avis, com el que vam posar al balcó de la família del Joan i de la Rosita.


CORPUS A REUS 180617
Reus ens ha rebut amb una trentena de graus a quarts de vuits de la tarda. Diferents catifes han estat posades estratègicament al carrer Monterols, al Pallol i al Fossar Vell. Després de la missa, quan el cos de Crist ha sortit de l’església, l’àliga ha presentat els seus respectes a la custòdia, amb el ball solemne. Acabat el ball, la processó ha començat a avançar, tot i que massa lentament. Nanos, Mulassa, gegants i l’Àliga han anat circulant pels carrers del centre sota l’atent testimoniatge de grans i petits sobretot arremolinats aes voreres. Autoritats, capellans, estendards, custòdia sota pal•li i fidels no han tornat a sant Pere fins a quarts de Déu.








I mentrestant he fet 41 anys! A guadir-ne!