APARTATS

21 d’ag. 2017

CRÒNIQUES FUTBOLERES 2017-18. LLIGA. 1a JORNADA. BCN 2 - BETIS 0.

CRÒNIQUES FUTBOLERES.
TEMPORADA. 2017-2018.

Encetem una nova temporada de Cròniques furboleres. Intentaré puntualment comentar la jornada futbolera del Barça i el seu entorn. Hi ha nous apartats i he reformat una mica el format. Bona tenpprada!!

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 1.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  BARÇA 2 (pròpia porta i Sergi Roberto) – BETIS 0.


3. EL CONTEXT. Primer partit de la lliga 2017-2018. El Camp Nou, amb poc més de 55.000 espectadors, ha guardat un respectuós minut de silenci per les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17/08. Els jugadors del Barça han dut escrit a la samarreta el nom de Barcelona. Els del Betis han sortit al camp amb un logo a la samarreta donant suport a la ciutat (i en català). Bons detalls per haver de recordar els atemptats de dijous passat.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? -Que en les celebracions dels gols no hi ha hagut massa eufòria -per no dir gens- entre els jugadors del Barça.
-Messi ha fet un gol i tres pals.
-No m’agrada la vehemència i falta de respecte amb la que Jordi Alba tracta els àrbitres. No serià la primera vegada que li costa l’expulsió.
5. EL BARÇA. En línies generals ha fet un partit acceptable. Hem sortit amb un 4-2-3-1 i les línies han semblat més compensades. Amb una mena de doble pivot amb Busi i Raki, Alcàcer, Sergi Roberto i Deulofeu i Messi lliure. La defensa amb Semedo, Masche, Umtiti i Alba s’ha mostrat contundent, no ha deixat espais -a no ser que ens agafin a la contra- i ha jugat força avançada per anticipar-se.
‘GALLINA DE PIEL’. Amb Sergi Roberto. Aquest noi ha de ser el nou líder a mig del camp.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Alcàcer. Ha fallat fins i tot controls. Ha estat massa estàtic i en general ha aportat poc quan ha estat la referència davant.
L’INDULTAT. Entre Busi i Rakitic han fet un partidàs sobretot recuperant pilotes en defensa.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Busca trobar solucions a les mancances que hi ha a nivell de posicions i jugadors. És a dir; el que entenc que fa Valverde és compensar les mancances que ell veu de moment amb els jugadors que té. El sistema d’avui no està mal pensat; el que cal és que tingui un major dinamisme i creativitat especialment a tres quarts. Hem treballat per mantenir les línies ben juntes i compensar-se, ocupant bé els espais. La pressió feta ben amunt vol de jugadors dinàmics i en forma i la mitjana del nostre equip comença a ser preocupant. Avui Deulofeu, Roberto i Alcàcer han fet una gran pressió, fins i tot baixant a defensar a l’àrea. No veig Suàrez ni Iniesta fent aquest treball.
7. EL RIVAL. En construcció. És un equip que de la mà de Setién vol la pilota i avui hi ha renunciat massa, per por o pel que sigui. Té jugadors com Tello, Leon o Sanabria molt interessants. Els hi cal la mica de calma per no precipitar-se en les jugades. La defensa, amb la pilota als peus, la part més fluixa. Setién és un ‘currante’ i de ben segur que acabarà fent del Betis un equip alegre.
8. LA POLÈMICA. Cap ni una. Bon arbitratge tot i ser un desconegut: Trujillo Suàrez.
9. LA VEU DEL SOCI. Lamentablement els socis i simpatitzants estem una mica desencantats i d’aquí que el camp presentés poc més de mitja entrada. Després, aquests horaris per les penyes són inacceptables. El partit s’ha acabat un diumenge a les 22:10h. És inadmissible! La gent està decaiguda; veiem que ens han pres la nostra promesa i que no es fitxen jugadors il•lusionants. Hi ha un decaïment general. Cal que l’equip mostri una estabilitat per creure-hi. Paciència!
10. LA CAVERNA. El Madrid és clarament el rival a batre per tots els equips de la lliga. Té el millor equip i a hores d’ara fa el millor joc. Veurem qui li pot plantar cara! A més Zidane pot tirar d’una banqueta tant o més bona que la que forma l’equip titular. Veig molt difícil que un altre club de la lliga li pugui prendre la lliga. Només serà per una qüestió de matisos i de regularitat. A més veuen que li estan passant la mà per la cara al màxim rival. Ja anirem veient que passa.