APARTATS

17 d’ag. 2017

CRÒNIQUES FUTBOLERES 2017-2018. BALANÇ PRETEMPORADA.


Si la pretemporada serveix per posar l’equip en forma després de les vacances d’estiu, noi, enguany amb el Barça el ridícul és inacabable. Tenim entrenador nou, Valverde, però la imatge que hem donat internacionalment és d’una fragilitat i una inestabilitat que ens fan ser un club petit; menys que un club. Teníem el millor jugador promesa del món i l’hem deixar escapar. L’actitud de Neymar ha estat la d’un mercenari fastigós, però la sensació és que el club no ha fet prou.


De fet aquesta directiva sembla no tenir un nord clar; a part que l’ombra de les corrupteles no deix de perseguir-la. Per tant, fitxem un entrenador que de moment ha fet que el bon peix que teníem quedi bullit, suïcidant-se al Bernabeu amb 5 defenses, fent perdre l’essència de Cruyff. Deixem marxar la principal il▪lusió de futur del Barça: Neymar. Fitxem dos melons per obrir Paulino i Semedo, i un de semirecuperat Deulofeu (que ja veurem). Fotem la porta als morros a Sàmper, el jugador que millors sensacions ha donat a la pretemporada i que més semblances té a Xavi. Mantenim matats com Arda, Gomes o Digne.


 Seguim col•locant el millor migcampista que tenim al lateral: Sergi Roberto (i que se’l veu fart, per cert). I passem de la pedrera com del... Tot despropòsits! Què està aportant Valverde? Què ha aportat Robert? Quines motivacions podem tenir amb aquests outputs? Per a ‘colmo’ de la culerada el Madrid està fortíssim i és el millor equip del món i ens passa la mà per la cara; és l’equip de moda. Veure ahir els jugadors capcots i desorientats; el pitjor símptoma! Dues coses positives només. La primera, que sembla que vulgui que l’equip pressioni ben amunt. La segona, el sistema de 4-4-2 pot ser interessant si es fa amb els jugadors adequats i en lloc que els hi correspon pot ser una alternativa. Com a tots els entrenadors, cal donar-li una mica temps, evidentment; però mals presagis ens donen! En pocs dies ha emulat en lo pitjor al Tata, Rijkaard, Luis Enrique, Guardiola...


Diumenge vinent comença la lliga i la veritat és que no veig el Barça com per plantar cara a un Madrid amb la moral altíssima, amb bon joc, bons jugadors i bons canvis. Tenim una feinada per endavant. Cal fer un nou projecte seriós ja, sinó les mocadorades i el run run s’apoderarà del Camp Nou.