APARTATS

28 d’ag. 2017

CRÒNIQUES FUTBOLERES 2017-18. LLIGA. 2A JORNADA. ALABÉS 0 - BARÇA 2.76

CRÒNIQUES FUTBOLERES.
TEMPORADA. 2017-2018
1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 2.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  ALABÈS 0 - BARÇA 2 (Messi 2).


3. EL CONTEXT. Partit jugat a la mateixa hora a Àlaba que a Barcelona es feia la manifestació en #notincpor en contra dels atacs terroristes i per homenatjar les víctimes i els equips que les van socórrer. Segons la Guàrdia Urbana 500.000 persones hi van assistir.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? La nova segona samarreta blau turquesa i el debut de Paulinho encara que només sigui jugant 5 minuts. 350 gols de Messi a la Lliga en 380 partits jugats. Una mitjana de 0,9 gols per partit. Damunt del camp han coincidit sis jugadors catalans: Alba, Piqué, S.Roberto, Busi, Aleix Vidal i Deulofeu.
5. EL BARÇA. En defensa no hem patit massa però ens han agafat l’esquena a Piqué i Roberto en dues ocasions. El mig ha jugat massa pilotes laterals i davant doncs com sempre ha brillat Messi. Veure Aleix Vidal jugant d’extrem em produeix el mateix vòmit que veure a Sergi Roberto fent-ho de lateral.
‘GALLINA DE PIEL’. Amb Messi. Tot i no marcar de penal ha tirat de lideratge.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Piqué. Li han agafat l’esquena i ha estat lent. A part, ha tornat a ser amonestat per intentar enganyar l’àrbitre fent un gol amb les mans. Una pena per un jugador de la seva talla i la seva experiència.
L’INDULTAT. Ter Stegen. Dues intervencions i dues aturades; el que necessita el Barça.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Força bé en defensa, han fer caure massa l’equip pel mig fent que els extrems es tanquin i els laterals agafin la banda. Aquesta tecla s’ha d’acabar de tocar bé sinó embossem l’equip pel mig. I si us plau: prou d’Aleix d’extrem i S.Roberto de lateral. Bé en els canvis especialment amb l’entrada d’Alcàcer que va provar coses diferebts amb Messi.
7. EL RIVAL. Finalista de la copa de l’any passat, han sabut muntar un nou equip al que encara queda molt recorregut. Ahir tenien clar que havien de tancar-se per no deixar espais al Barça. Van fer-ho força bé i quan van poder córrer, van córrer a la contra creant-nos molt perill. El seu entrenador Luis Zubeldía ve de Lanus (Argentina) i té un gran repte per endavant.
8. LA POLÈMICA. Del Cerro Grande va encentar en el penal fet sobre Piqué i en línies generals va controlar el partit. La falta que suposa una tarja a Umtiti ve precedida d’una agressió al jugador del Barça.
9. LA VEU DEL SOCI. Guanyem però no convencem. Un partit en el que fins la segona part -amb un equip normalet- no vam resoldre. La gent veu que falta desequilibri. Tot i així bon començament amb un 6 de 6. L’afició, tocada amb la marxa de Neymar, te tota la ilu posada en Dembele i els que puguin arribar.
10. LA CAVERNA. Doncs mira; el Madrid ha empatat contra el València al Bernabeu, de manera que obrim una escletxeta de dos punts.