APARTATS

1 de març 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA. JORNADA 26: LAS PALMAS 1 - BARÇA 1.


1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 26.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. LAS PALMAS 1  – BARÇA 1 (Messi).


3. EL CONTEXT. Minut de silenci per la mort de Quini. Un jugador que està al Barça i a l’Sporting de Gijón. De la seva etapa blaugrana recordo les rematades de cap i els golarros que feia imposant -se amb força. D’aquell equip me’n recordo encara una mica. Dels Carrasco, Maradona, Quini... Camps en mal estat, el Madrid sempre campió i nosaltres conformant-nos amb alguna copa . Com han canviat les coses! Descansi en pau!
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Hem jugat amb aquesta samarreta blava clara quan podíem haver-ho fet amb la titular. Tot sigui per fer calerada!
5. EL BARÇA. Clau el joc amb els peus en la sortida de la pilota en llarg especialment a la primera part. 4-4-2 clar amb Digne al lateral i Veermalen de central fora de l’habitual amb Roberto i Umtiti. Al mig la novetat ha estat la col•locació de Vidal amb Paulinho, Busi i Iniesta. I davant els dos de sempre. A la segona part, amb Dembelé ha volgut obrir més el camp endarrerint Messi i obrint en un punta els dos extrems. Hem pecat de conformistes.
‘GALLINA DE PIEL’. Messi. És l’únic que ha donat la talla. Nou golàs de falta.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Paulinho i Digne. Avui han estat nefastos, sobretot el francès que cada dia que passa ens demostra que no és apte pel Barça.
L’INDULTAT. Iniesta. Mentre ha estat al camp ha donat aquest toc de diferència.
6. L’EQUIP TÈCNIC. En vistes que ells han proposat una pressió forta al davant, hem optat per fer passades directes obrint en la sortida de pilota Vidal a la banda amb Suàrez a l’altra i Messi al mig. Hem deixat les línies una mica més separades per obrir millor el camp i exigir al rival aquesta obertura per aconseguir més espais. A la segona part el gol aviat ens ha descol•locat i no hem donat intensitat al partit fins els darrers 10 minuts; massa tard. Els canvis avui han arribat massa tard i no han aportat res. Massa joc pel mig i poc desbordament per banda.
7. EL RIVAL. Defensa molt avançada que fa que el rival hagi de ser molt precís si els vol superar. Errors en la creació del joc que han suposat atacs amb ocasions clares però desaprofitades. Els hi agrada el toc però no precisen en la sortida i això els penalitza molt. Molta intensitat, fet que segur que els hi ha contagiat en Paco Jémez. Si mantenen aquest compromís se salvaran.
8. LA POLÈMICA. Mateu Lahoz. Ha mostrat 4 targetes als groguets amb dues faltes claríssimes. La defensa ha estat doncs amonestada. Han demanat un penal per mans d’Iniesta que no era i l’àrbitre els ha regalat un altre penal que ningú ha entès.
9. LA VEU DEL SOCI. Notem la pressió dels ‘colchoneros’ ben a tocar del clatell, amb un Griezman endolladíssim i amb el partit proper al Camp Nou contra ells. Tal com va dir Valverde tenim pressa per guanyar quan abans millor la Lliga. La propera jornada pot ser decisiva. Quins nervis! Las Palmas ens torna a fer la guitza a l'hora de guanyar una lliga, com quan hi havia el Dream Team.
10. LA CAVERNA. Victòria aplastant de l’Atlético de Madrid que queda com a perseguidor clar i únic del Barça a 5 punts. Nova derrota del Madrid contra un dels pitjors equips de la Lliga l’Espanyol de Cornellà.