APARTATS

28 d’ag. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:2). VALLADOLID 0 - BARÇA 1.

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 2.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  VALLADOLID – BARÇA 1 (Dembelé).


3. ‘EL ENTORNO’. Dies de run, run amb els constants rumors del final del mercat de fitxatges, més que res per una imprescindible operació sortida de determinats jugadors com Alcàcer, Rafinha... Almenys sembla haver-se superat el temor a la marxa de Rakitic. Per mi un dels puntals de l’actual equip. Dies de valoració del VAR positivament parlant ja que es fa justícia amb el que succeeix en el camp. Aprofitant unes declaracions de Vidal, s’ha fet safareig -poca feina- especulant que dues Xampions del Madrid els hi haurien de ser birlades. Ganes d’omplir diaris!
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? El camp. Ha estat una vergonya comprovar com el nou Pucela presentava una gespa lamentable. Una indignitat per un equip de primera. Pel que es veu, la pròpia federació els hi ha obert un expedient. A part de no afavorir l’espectacle, el risc de lesió es ben evident en aquestes circumstàncies. Per aplaudir els 300 partits de Piqué! El seu lideratge a l’eix de la defensa és indiscutible!
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. Vàrem sortir amb Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Rakitic, Busquets, Coutinho (Malcom, 83’), Messi, Luis Suárez (Munir, 91’) y Dembélé (Arturo Vidal, 75’). Vist el bon resultat de la segona part de l’Alabès, Valverde va repetir posicionament i estratègia amb Roberto al lateral i Coutinho a l’esquerra. Vam tenir la pilota però noi, era com jugar en una platja. Evidentment, el mal estat del camp va perjudicar enormement el joc de toc culer. Amb alguns moments intensos en els que es va ofegar els ratllats, el major rodament dels castellans va fer que en algun moment patíssim amb arribades en tromba al contraatac. Lluny de pressionar ben amunt i anar a pel segon clarament, vam optar per moure la pilota i adormir el partit. Error, ja que ells es van veure capaços de poder empatar. Un cert equilibri de nou el vam trobar amb l’entrada de Vidal i el punx de Malcom a la punta (que quasi marca). El mig del camp massa sovint es poc contundent.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Amb Alba. Ha fet un partit completíssim defensant i pujant a l’atac per la banda.
-‘ERES MUY MALO’: avui els números els podríem repartir entre Messi i el desaparegut Suàrez. L’argentí s’ha vist incòmode damunt del patatal castellà. L’uruguaià segueix en la seva línia de bons moviments però espessor dins de l’àrea.
-L’INDULTAT. Indulto a Dembelé pel gol i els conseqüents 3 punts al sac i sobretot perquè sembla més ficat en l’equip. La sensació és que es va sentint més important.
7. EL RIVAL. Equip que acaba de pujar a primera i que de la mà de Sergio Gonzàlez ha agafat aquell caràcter del tècnic. Porteràs, molt bon treball en defensa, contundència i nous fitxatges al davant fets amb cordura que li donaran aquell punx que li manca. És una constant en aquests equips acabar de tenir gent decisiva al davant. Al final és on es decideixen els partits.
8. LA MOVIOLA. Decisiva en el partit amb sengles gols ben anul·lats (un cada equip) per fores de joc que l’àrbitre De Burgos Bengoechea en directe no ha vist i el VAR si.
9. LA VEU DEL SOCI. Hem d’estar contents ja que portem 6 punts de 6 possibles i més per haver jugat en aquest camp malmès. Contents també amb la confirmació de Rakitic que es queda i amb el ressorgir de Dembelé. No obstant, tot i que acabem de començar, falta acabar de convèncer. En un partit com el d’ahir, tot i el patatal que era, el Barça ha de mirat endavant i anar a pel segon i el tercer i deixar-se de punyetes. I en referència al mal estat del camp, subscric totalment les paraules de Piqué. No podem vendre una lliga fora amb aquesta merda de camps a dins!
10. A LA CAVERNA. Madrid i Barça es mantenen a dalt de tot amb dues victòries. Els segueixen amb 4 punts. Els blancs van acabar asfixiant a un Girona intens a la primera part i mort a la segona. Mala peça tenen al teler ja que a més li venen uns partits de màxima exigència amb rivals de molta entitat. Pel que fa als blancs, moltes crítiques però mira sense fer massa soroll guanyen. Sembla que alliberats de Cristiano, Bale i Benzemà estan agafant major protagonisme. Pinta bé l’Espanyol de Rubi.