APARTATS

20 de juny 2016

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 13-190616


INTERNACIONAL
Els EUA acumulen 141 morts per arma en 72 hores. El que estem dient des de fa molt temps; si no se’n limita l’ús, qualsevol persona fins i tot per la xarxa, pot adquirir una arma i ‘liar-se a tiros’. La dada crec que és esgarrifosa!
Aficionats anglesos humilien nens de l’Ille llençant-los monedes al terra. I uns altres agredeixen gent de la roja. Fastigós! Aquesta xusma hauria de rebre un càstig exemplar. No pateix prou aquesta pobra gent que a sobre han d’aguantar la vexació d’aquests borratxos anglesos. I és que lamentablement, el món del futbol no és net. Uns seguidors espanyols han estat agredits! Què passa amb aquesta societat?
Referèndum sobre el brexit. Campanya aturada per l’assassinat de Jo Cox, laborista. Summum de fàstics. Setmana terrible. Ahir vam saber la notícia de l’assassinat d’aquesta noia de jove, partidària de no sortir d’Europa. Pel que es veu, un pertorbat la va apunyalar i després la va disparar sota el crit de ‘primer els d’aquí’.
Gihadista mata a un comandant i la seva dona a França. ‘Más de lo mismo’. Aquesta és la guerra del segle XXI. Sense una lideratge directe es van duent a terme atacs en nom de la gihad. I aquí els suposats executors tan poden ser gihaidistes de cor com tarats que aprofiten la causa per prendre el protagonisme i ser tractats com uns herois. Això de la gihad em fa l’efecte que és com una mena de gran calaix en contra sembla d’occident però també en contra del món i de tot.
Consumir begudes molt calentes alerta l’Oms que pot provocar càncer d’esòfag. Doncs ja podem anar en compte, sobretot a l’hivern. De fet l’esòfag és complicat de cuidar. Ens haurien de donar més pautes per actuar millor.
NACIONAL
Debats a les teles. Bla, bla, bla, bla! Parole, parole... hores de debats i treus alguna conclusió però poques. En Rajoy que espera sempre. El Sánchez que vol però els seus no el deixen lliure del tot. C’s que diu que s’ha de fer fora Rajoy com sigui i l’Iglésias amb unes promeses de referèndum a Catalunya i a Espanya no mullar-se massa amb el tema.
Les aportacions de la setmana electoral són aquests. Rajoy apuja el to contra Podemos. Zapatero diu que el procés no acabarà en independència. Susana Diaz carrega contra Catalunya. De tot m’ha fer sentir fàstic la burda i interassada manipulació de la nova Felipa Gonzàlez. Aquesta senyora es postula per ocupar el lloc del Sànchez i poc li importa com sigui. Ara la nova mentida és que amb els diners d’Andalusia es manté a Catalunya i els seus deliris. Dades que amaga; com que el seu territori és dels que rep més ajudes en prestacions i atur. Que de la població activa que té quants treballen? Va dona va! Feu campanya però no mentiu a la gent. De fet que ella pugui ser una manipuladora indecent passa ja que és una política, però amb la societat de la informació que tenim qui li faci cas és igual de cateto, fals i manipulador. Senyors Catalunya és un aportador net en aquest tinglado d’estat espanyol que teniu muntat. De cada 100 euros 40 els perdem literalment. I on van? Doncs a pirmis, subvencions, aves inútils, aeroports fantasmes... Mentrestant els territoris receptors amb el que reben, reparten i ‘a vivir que son dos dias’. Si voleu que Catalunya no marxi almenys el que podríeu fer és mimar-la i no fer que creixi l’odi vers ella amb mentides. Ah, i no oblideu mai andalusos qui us va acollir quan marxàveu de casa vostra per trobar unes millors condicions de vida i feina. Prou de mentides!!!!!
El Consell general del poder judicial avala que es preguntés a una violada si havia tancat les cames. Ja només els hi faltava dir que si va gaudir ella sent violada. Sense més comentaris!
Una nena d’onze anys reanima el seu avi a la Corunya amb un massatge cardíac que li van ensenyar a fer a l’escola. Brutal! Un exemple a seguir sense cap mena de dubte. La viva imatge del servei que fa l’escola. Més enllà del que és lectiu és importantíssim formar en la vida. Vital!
Deute espanyol. Escala fins el 100,5% del PIB. Falta la reacció d’Europa, tanmateix que els hi serveixi d’exemple per veure que l’estat de les autonomies és insostenible. És un gran engany ple de goteres i forats. O es renoven o moriran. Esperem que Europa els hi faci veure el gran error.
Focs a València i provocats pel que es veu. Justícia severa amb aquests criminals. Feia fredat veure com desallotjaven urbanitzacions. Les flames des de Carcaixent posaven els pels de punta. Unes 2000 hac cremades. Un altre foc entre Catalunya i França –ja controlat- ha tornat a posar en alerta l’Empordà.
CATALUNYA
El govern es planteja denunciar Adif i el govern espanyol. 126 incidències pendents. Ben fet! Massa s’ha tardat després de totes les merdes que fa el govern espanyol vers Catalunya. Estem al nivell del segle XIX. Trens com el de Tortosa a Barcelona que tarden 5 hores, una sola via en molta trams com el de València, retards, avaries constants... ja n’hi ha prou home!
Selectivitat. 32 persones s’hi presenten. Queixes pels exàmens extremadament difícils d’economia i problemes amb els de grec. Unes proves que són preparades a consciència que passin problemes com aquest és una pena. Uns que el posen massa difícil i els altres que donen els exàmens abans d’hora i han de fer esperar els alumnes de grec a obtenir un segon examen. I mentrestant, qui es preocupa dels pobres alumnes? A més ara ens assabentem que volen treure la select i volen posar proves de nivell a cada facu. Crec que és un gran error.
Eleccions a Catalunya. Jonqueras es posiciona com únic defensor de Catalunya. Mas el replica. La gran cagada és no presentar-se com a JxSi a totes eleccions. I ara a fer el paripé fent campanya.
Sant Climent. L’exèrcit espanyol mostra el seu potencial en la visita de Morenés. Doncs au! Les vostres armes: potencial militat, manipulació i mentides; ah i fotre’ns els calers això si. Cap elogi ni piropillo per intentar convèncer la gent no! La llei i l’amenaça.
Quim Torra deix l’ANC. És evident que l’independentisme està en crisi. Cadascú va per on vol sense fer prevaler que la força està en el grup. Està dividida la classe política i ho està la societat i l’ANC n’és un exemple. El Sànchez no és el líder més adequat per aquest moviment. No té cap mena de carisma i cap mena de capacitat de lideratge. Falta una nova imatge que convenci, aglutini i posi pau a un moviment social com aquest. Per mi el candidat ideal seria el Baños. I seguint amb el desori, continuem amb la crisi de la CUP. El partit està dividit entre els que volen fotre canya a JxSi i els que estan per un pacte d’estabilitat. La crisi ha arribat perquè la majoria del secretariat està pel desbancar el govern. Jo veig que estan fent el ridícul tots plegats! I qui hi perd és Catalunya.
La Colau crearà 2000 places de mestres i treballadors socials a Barcelona mentre que moltes escoles catalanes han vist com se’ls retallen places fixes de mestres. Un bé per la Colau i un clar suspens pel govern. Hem d’exigir un ensenyament de qualitat per formar millor els nostres infants. Hauria de ser una prioritat i en canvi s’hi destinen cada vegada menys diners. Els directors d’escoles es mobilitzen perquè els hi prenen el personal de suport. Ben fet! Tot el suport!
Desconvocada la vaga de maquinistes de Renfe. Menys mal que hi ha una mica de seny. Amb tots els problemes que hi ha amb el sector del tren, només faltava que hi sumessin més indignitat amb una vaga que només toca els ous a la pobra gent.
Bombers de Barcelona en lluita per recuperar una caserna digna. Doncs tot el meu suport.
Denuncien blogs i vídeos per incitar a la violència masclista. Ben fet! S’ha d’acabar amb aquesta xacra infame i estar clar que la millor manera és educar i conscienciar des de ben petits.
Enfrontaments a la universitat de Lleida. Continua un conflicte que s’està enquistant i comença a fer pudor. El que no pot ser és que s’arribi a aquests extrems tant patètica. I en qualsevol cas el principal perjudicat és la pròpia Universitat de Lleida.
Milers de persones reclamen a Barcelona poder acollir refugiats. Però com que la llei espanyola mana doncs ens passa al davant i hem d’acatar el que ens diguin. Totalment a favor de l’acollida!
Més del 60% dels catalans tenen problemes per arribar a final de més. Una dada terrible. Per molt que ens vulguin vendre la moto la crisi és ben viva i el que li queda encara.
LOCAL
Concentracions altes de mercuri a Flix. I anat fent. Fum contaminant que es llença a la Pobla, residus, neumàtics cremats i ara nou episodi amb els índex elevats de mercuri. Entre una cosa i una altra ens mataran als tarragonins.
L’aeroport de Reus seguirà en augment a la tardor. A veure si és veritat i es dóna més sortida a aquest aeroport.
50 anys de l’escola Mowgli. Felicitats màximes! Realment per aplaudir i mira que cau lluny al passeig de la Boca de la Mina. Bona feina!
L’àliga de la Patum apadrina la petita de Reus. Tindrem un element més a casa nostra per la canalla de Reus. A veure si els animem per fer-los partícips de la cultura i la tradició.
Dos morts a les platges de Miami. Gent gran. Comença la temporada i amb ella els riscos.
Aniversari: 40 anys. Aquest dissabte 18 de juny he fet 40 anys. I res... donar les gràcies a tots que d’alguna manera o altra hi heu pensat!