APARTATS

3 de set. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:3). BARÇA 8 - HUESCA 2

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 3.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. BARÇA 8 (Messi 2, pp, Suàrez 2, Rakitic, Dembelé i Alba) – HUESCA 2.


3. ‘EL ENTORNO’. Polèmica al vestuari culer per la no convocatòria d’Alba en la primera llista de Luis Enrique amb la selecció espanyola. Surten a la llum possibles desavinences que hi pogué haver entre entrenador i jugador en l’etapa Barça. Vist en clau exclusivament culer, per a l’equip millor! Igualment, aquesta setmana hem sabut dels rivals de la primera fase de la Xampions. Tothenham, Inter i PSV s’hauran d’enfrontar amb nosaltres. I han de ser ells els que ens han de témer ja que de moment i fins que no es demostri el contrari, som millors. Ara; caldrà demostrar-ho al camp evidentment!
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Passats dos partits el camp en el minut 17:14 segueix cridant ‘independència’ i això que en teoria la gent ja ha deixat de ser independentista (ironia). Primers dos gols de Suàrez, després d’un començament una mica trist. En un gest que l’honora, Messi ha deixat que el penal del final del partit el llencés l’uruguaià. Un fet que altres personatges com en Ronaldo mai haurien fet.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. Hem mantingut el 4-3-3 amb el suposat equip de gala amb Ter, Alba, Piqué, Umtiti i Roberto amb defensa. Mig per Busi, Raki, Coutinho i a davant Messi, Suàrez i Dembelé. Tres dades interesants: 31 xuts, 68% de possessió i 91% de precisió en les passades. Però els dos gols que ens han fet farien emprenyar el més pintat. Falta de concentració, falta d’ajudes necessàries per fer cobertures adequades en defensa i el porter que no surt a l’àrea. Hem sortit amb la son encara de la migdiada i ens han fotut el primer gol als dos minuts; ‘pàjara’ recurrent de l’equip que et pot costar un preu molt car amb equips grans.
6. LA CARA I LA CREU.
-GALLINA DE PIEL’. M’ha agradar molt el partit de Messi a la banda. Sempre ha fet les coses amb la millor de les coherències i de manera decisiva. El detall del penal el fan encara més gran.
-‘ERES MUY MALO’. No m’ha agradat el partit de Sergi Roberto i Rakitic en defensa. La sensació és que en els dos gols fallen perquè no es fan la cobertura correctament
-L’INDULTAT. L’estona que ha estat al camp ha aportat coses diferents Arthur. No perd la pilota i no la rifa!
7. EL RIVAL. Desinflat. Ha demostrat coses interessants com voler tenir la pilota i la verticalitat. Però el camp se’ls hi ha fet gran a mesura que el Barça tocava i tocava la pilota. Els hi ha sobrat mitja part. Sorprenent que un ex porter hagi fet un equip que pugui ser a primera. És clau que se n’adonin que han de jugar una altra lliga i no la dels grans. Si és així crec que tenen fusta per poder-se mantenir a primera.
8. LA MOVIOLA. Melero López. Ha hagut de visualitzar el Var per corroborar un gol legal del Barça, veure que la pilota no havia sortit en el segon gol i no concedir un penal a Cou. Ha xiulat un penal clar a favor nostre i en termes generals ha fet un bon arbitratge.
9. LA VEU DEL SOCI. L’aficionat ha deixat sentir aquell ‘run, run’ cada vegada que Suàrez cometia un error. Després l’ha anat animant, però tela. La gent considera que pot donar molt més de si. De la mateixa manera que la gent no veu clar el joc de l’equip. Avui detectades males ajudes del mig a la defensa, superioritat rival al mig i dos gols. Seguim sense convèncer!
10. A LA CAVERNA. Barça i Madrid encapçalen la classificació i obren la primera escletxa en la lliga. De moment sembla que els blancs juguen millor i convencen. Més enllà l’Atlético i el Sevilla tampoc acaben de donar la talla. Em fa l’efecte que els hi va una mica gran jugar competició europea i lliga.
Arriba la primera aturada absurda per seleccions. Te les regalo! Ara que havien començat a encarrilar tres partits en lliga l’aturen incomprensiblement.