APARTATS

21 d’abr. 2019

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:33). BARÇA 2 - REAL SOCIEDAD 1.

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 33.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. BARÇA 2 (Lenglet i Alba) – REAL SOCIETAT 1.


3. ‘EL ENTORNO’. Després de la reacció poc intel•ligent de Coutinho a l’haver marcat el gol a la Xampions, el Camp Nou ha reaccionat amb majoria d’aplaudiments i força xiulets. El Camp Nou és molt Camp Nou i no tolera que li faltin al respecte i menys un paio que no ha demostrat res encara si ha valgut la pena la morterada que hem pagat per ell.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Curiós que hagin marcat dos jugadors esquerrans i cap dels dos ho hagi fet amb la cama esquerra. Lenglet amb el cap i Alba amb la dreta.
Igualtat màxima en passis i en possessió. Es nota que ambdós els hi agrada la pilota i el toc. S’agraeix veure equips amb aquesta qualitat.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. 4-3-3. Ter (en la seva regularitat). Defensa: Alba (trencador per banda), Piqué (magnífic), Lenglet (rematador) i Semedo (ascendent). Mig: Artur (fluix), Vidal (estel·lar), Raki (motoret avui). Davant: Messi (intermitent), Suàrez (bregador) i Demebelé (anul·lat).
Hi ha partits en els que l’equip està mancat de xispa i aquest n’ha estat un. L’equip ve d’una gran nit europea i clar, ficar-se en la dinàmica de la lliga quan la tens a tocar costa. I aquí l’entrenador poc hi pot fer. Tot i així l’equip ha mantingut un ordre i una rigorositat defensiva que el fan quasi infranquejable. I sinó en Ter acaba de fregar els darrers utensilis bruts amb aturades de mèrit. Amb les bandes molt ben tapades no hem tingut la profunditat necessària per banda. Amb tot hem estat millors i hem merescut una victòria que ha arribat amb dos gols fets en moments clau: abans de la primera part el primer i el segon just després de marcar ells.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. És de justícia avui destacar Vidal com el millor. Dóna una força al centre del camp única.
-‘ERES MUY MALO’. Dembelé. Nit penosa. L’han tapat bé i no ha sabut en cap moment superar la defensa rival.
-L’INDULTAT. Lenglet. El salvo per la regularitat que demostra culminat avui amb un golàs de cap.
7. EL RIVAL. 4-3-3 molt ben treballat per l’entrenador Immanol Alguacil. Línies ben juntes, ajudes constants entre els jugadors per evitar les pujades per banda, criteri i molta qualitat. Com sempre un dels equips més ‘a lo Barça’ de la lliga espanyola.
8. LA MOVIOLA. Gonzàlez Fuertes. Bé! Ha hagut de tirar de Var. No obstant ha sabut posar ordre i dur bé el partit
9. LA VEU DEL SOCI. Perdonem partits regulins regulans com aquest perquè veiem que l’equip està lluitant per aconseguir el triplet. Es nota molt quan ens volem posar el mono de treball i anar pel partit i quan anem al ‘tran, tran’. Personalment, en partits així, pateixo per la integritat de jugadors com Messi o Rakitic. Potser estaria bé donar-los-hi una mica de descans i donar alguna mínima alternativa sobretot a jugadors que han donat la talla com Malcom o Aleñà.
10. A LA CAVERNA. L’Atlètico ha guanyat in extremis l’Eibar i es manté a 9 punts, aguantant un pols valentament. Mentrestant, al Bernabéu ja només saben parlar de fitxatges i de la neteja que haurà de fer Zidane de cara a l’any vinent. El futbol ja ni els interessa i cada jornada que passa més s’allunyen del capdavant de la classificació de la lliga. Els 13 punts de distància els haurien de fer caure la cara de vergonya. 6 punts més i el Barça cantarà ‘l’aliron’.