APARTATS

24 d’abr. 2019

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:34). ALABÈS 0 - BARÇA 2.

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 34.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. ALABÈS 0 - BARÇA 2 (Aleñà i Suàrez).


3. ‘EL ENTORNO’. ‘run, run’ amb el físic d’Umtiti. Aquest jugador no acaba d’agafar la forma i no acaba de donar plena confiança, tot i el bon partit fet ahir!
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? De les últimes 11 lligues el Madrid només n’ha guanyat 2.
Grada buida en la porteria del Barça per protestar en contra la prohibició del grup d’animació local Iraultza 1921 de part d’antiviolència.
M’ha cridat l’atenció l’actitud esbojarrada de Wakaso contra els jugadors del Barça. Li aniria bé desconnectar a aquest noi!
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. 4-3-3. Ter (brutal amb el peu. Poca feina). Defensa: Roberto (polivalent; de l’esquerra a la dreta), Piqué (tens amb els rivals però ferm en defensa), Umtiti (faltat de forma però millorant) i Semedo (titular fiable). Mig: Busi (més pràctic i menys floritures), Vidal (os dur de rosegar), Aleñà (magnífic). Davant: Coutinho (on fire), Suàrez (bregant dalt sol) i Demebelé (desaparegut).
Descans merescut per jugadors com Messi, Alba, Lenglet i Rakitic. Sense Messi l’equip juga d’una altra manera, amb les posicions més marcades i potser més com un equip. La primera part ha estat de llibre; hem estat molt superiors tot i que ens ha faltat alegria amb la pilota (major rapidesa de circulació). S’ha combinat bé i hem tingut ocasions suficients per obrir el marcador, però no ha pogut ser.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Aleñà. Lideratge en l’equip amb gol inclòs després d’una jugada molt maca col·lectiva.
-‘ERES MUY MALO’. Dembelé. Segueix perdut i sense trobar-se. Quina llàstima!
-L’INDULTAT. Semedo. S’ha anat consolidant en l’equip i dóna bones prestacions.
7. EL RIVAL. 5-4-1 massa travat i amb un cert desordre defensiu. Van començar la lliga sent un dels equips revelació i acabaran en zona de ningú per poc. A poc més es pot aspirar amb un 20% de possessió i 230 passades en 90 minuts. Malgrat tot, Abelardo ha donat forma a un equip que amb uns retocs i algun lideratge més potent poden donar-li més ales.
8. LA MOVIOLA. Cordero Vega. Li ha faltat contundència per posar fi a alguna entrada violenta dels alabesos. Ha tirat de VAR per marcar un penal per mans a dins de l’àrea (encert).
9. LA VEU DEL SOCI. Enorme alegria veure com en el gol d’Aleñà, ell i el Roberto es fonien en una abraçada còmplice per celebrar el gol. Un goig veure que els nois de la Masia es consoliden en un primer equip tan potent.
10. A LA CAVERNA. Ens quedem a un sospir de guanyar la lliga ja. Pot ser aquest mateix vespre si l’Atlètico punxa o la propera jornada. A veure si els astres s’ajunten i pot ser dissabte al mateix Camp Nou i es pot fer una bona celebració.