APARTATS

3 d’abr. 2019

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:30). VILLAREAL 4 - BARÇA 4.

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 30.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. VILLAREAL 4 - BARÇA 4 (Cou, Malcom, Messi i Suàrez).


3. ‘EL ENTORNO’. 4 dies després d’haver derrotat l’Espanyol tornem a jugar. Qui s’ha queixat del calendari de merda en el club? Tenim una directiva de pixarrí. Ens hem hagut d’entretenir amb les ximpleries de Florentino. Just aquest dimarts, ha anunciat la renovació del camp per desviar l’atenció del merder que té dins de l’equip.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? 32e gol de Messi i 19è de Suàrez. Coutinho ha tornat a marcar 5 mesos després.
El dia que el Barça no està fi solem encaixar molts gols. Senyal que res a funcionat darrere. Avui 4 i els que ha evitat Ter, que ja ha encaixat 31 gols i es manté com a tercer millor porter amb un coeficient de 1,03 gols per partit. Per davant hi té Oblak i David Sòria.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. 4-3-3. Ter (malgrat 1 error ha evitat almenys 4 gols). Defensa: Alba (de vacances), Umtiti (sense ritme), Lenglet (superat) i Roberto (ha jugat?). Mig: Busi (fluix), Arthur (perdut), Vidal (coratge). Davant: Suàrez (decisiu) i Malcom (obrint el camp) i Cou (alliberat).
Partit on hem vist el pitjor i el millor del Barça. Crec que l’ha caguem una vegada més fent tres canvis clau, un per posició. Hem fet uns bons 20 minuts però no hem sabut rematar el partit i ens hem confiat. En cap moment hem tingut el control tot i el 68% de possessió. Mig del camp sense consistència i contraatacs ràpids que ens han matat a l’espai. I Valverde mirant-ho amb aquella cara! Sort de l’entrada de Messi i el golàs de falta que ha fet i sort de la fuetada final de Suàrez. Empat amb sabor a victòria.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Malcom. Ha obert el camp, tot i fallar una mica, ha fet un gol i ha assistit bé.
-‘ERES MUY MALO’. Roberto. Ni se l’ha notat.
-L’INDULTAT. Coutinho. Ha jugat més alliberat caient a la banda. Bones combinacions, un pal i un gol. Bones sensacions!
7. EL RIVAL. 3-4-2-1. 5 minuts bons inicials però amb els dos gols encaixats s’han ensorrat una mica. Lentament però han sabut trobar i furgar en les debilitats del Barça, superant-nos al mig amb passades ràpides pels de dalt, amb un partit magistral de Cazorla i Samu. És un equip que mereix molt més; té talent, li agrada la pilota i té remat a dalt. De veritat que desitjo que se salvi.
8. LA MOVIOLA. Hernàndez Hernàndez. Partidàs, simplement; que ja és molt dir. Podia haver tret alguna tarja més i potser hauria d’haver expulsat Caseres per reiteratiu i guarro.
9. LA VEU DEL SOCI. Acabarem la temporada i ens haurà costat de veure un Barça solvent de manera seguida; quina pena! Sumem un punt amb gust a victòria. En aquests camps solíem perdre lligues. Ara, tot i que amb èpica, som capaços d’empatar un partit que perdíem. Minut 90 golassu de Messi i 93 golassu de Suàrez. Mentrestant, seguim sent testimonis d’un Valverde apàtic conscient dels errors que comet i tardon en corregir-los.
10. A LA CAVERNA. L’Atlètico arribarà dissabte al Camp Nou a 8 punts per darrere. En el pitjor dels casos pot acabar a 5, quedant-ne 21 en joc. Ho tenim a la mà! Aquest punt ha anat molt bé per l’equip i per tapar les boques de la cavernada que ja veia la derrota clara a 20 minuts dels final. Coses del futbol... Cal un esforç final!