APARTATS

30 de juny 2019

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DE 24-300619

-NOTA. Amb aquesta entrada poso el punt (no sé si final o seguit) a la secció del blog ‘Els Punts sobre les ís’. Gràcies a totes i tots els que heu estat fidels seguidors i l’heu llegida. Amb ella pretenia donar a conèixer el meu estil com a opinador del dia a dia i amb tres anys crec que ho he aconseguit! 
Així que bon estiu i molta sorts amigues i amics!


-UNA IMATGE VAL MÉS QUE MIL PARAULES. M’ha estremit veure de nou la Merkel tremolant incontroladament. No ha estat capaç no d’agafar un got d’aigua.


-QUÈ S’HA CELEBRAT O FET? Setmana que ha anat de la ressaca de sant Joan (benvinguda sigui) a la revetlla i festa sagrada pels reusencs de sant Pere. N’hem gaudit àmpliament de gran parts d’actes, que per cert han valgut molt la pena. La ciutat de principi a final es transforma. Es respira un aire diferent! Hi ha una alegria que flota en l’aire i moltes ganes de festa. Sense cap mena de dubte n’hem gaudit tot el que hem pogut, tot i que en vull destacar dos grans moments: les Completes amb les que es treu el bust de sant Pere i els patacs finals de les tronades; quina cremada d’adrenalina. Queda clar que per un reusenc el juny és el millor més de l’any. I recordeu la nova dita que he creat: ‘quan Corpus coincideix amb sant Joan fot una calor espatarrant’. I així ha estat nano! Quina calor! A la tarda potser s’ha vist menys gent que altres anys, però a l’hora de la tronada la situació ha estat realment angoixant. Crec que serà la festa major de la història amb més ventalls a les mans.

-EL PERSONATGE. Jorge Fernàndez Díaz. Aquest miserable, això si, gran creient, ha tingut la barra d’afirmar al ‘Correo de Madrid’ que la Pilarica va ser decisiva perquè Franco guanyés la guerra civil espanyola. Amb quant ens ha ‘obsequiat’ aquest ‘bandido’ -com diria l’àvia Rosa. Un veritable malparit al servei del poder. Lo de les ‘Clavagueres de l’Estat’ amb gravacions incloses no té perdó de cap déu. Furgar en les persones com en el Junqueras per tombar-lo, inventant si convé al servei de l’Estat com amb el Tries, no pot quedar sense cap càstig. No pot ser que penalitzin tuits contra ell i ell marxi tan tranquil. I ara ens arriba amb aquesta última ‘patranya’. Que es deixin de collonades tota aquesta colla del PP. No; la virgen del Rocio no ens va ajudar a sortir de la crisi, ni la Pilarica va ajudar Franco. Deixeu de posar símbols religiosos al capdavant de les vostres merdes polítiques. El que heu de fer és resoldre-les, cosa que ni de lluny feu, ineptes.

L’EFEMÈRIDE. Vull recordar un personatge que sovint es desconeix: Salvador Allende. Doncs bé; naixia un 26 de juny de l'any 1908 a Santiago de Xile. I per què el vull recordar? Doncs perquè fou president elegit democràticament l'any 1970 i intentà desenvolupar un sistema marxista. Tres anys més tard els militars amb l’ajuda  dels EUA forjaren el cop d’estat de Pinochet. Allende, tot i que les fons oficials digueren que la seva mort fou a causa d’un suïcidi, el cert és que fou vilment assassinat pel feixisme el 1973. Tres anys de govern; tres anys a la presidència! Em quedo amb aquestes dues afirmacions que va fer i amb les que estic completament d’acord:
“La història és nostra i la fan els pobles” (el poder ha de sempre de les persones i del poble sinó malament i no dels bancs i de les elits. Utopia?)
“Ser joven y no ser revolucionario es una contradicción hasta biológica“ (aquesta l’hauria de tenir molt present el jovent aborregat, coformista i apoltronat). Calen més revolucionaris i més revolucions!

-LA METEO/ESPAI TERRA. Onada de calor que ens deixa uns registres rècord a casa nostra amb temperatures infernals de més de 40 graus i un mapa en vermell en tot Catalunya per risc d’incendi extrem com no s’havia vist mai. Per desgràcia s’ha declarat un dels pitjors incendis de la història a la Torre de l’Espanyol amb més de 6000 hectàrees cremades. La causa sembla ser que ha estat la combustió de la gallinassa d’una granja. Ara, un munt de reflexions surten a la palestra entorn a la gestió dels nostres boscos. Només ens recordem de santa Bàrbara quan trona. O es legisla de manera clara i contundent o cada vegada els boscos seran més caòtics i perillosos. I mira que se’n poden treure de recursos. Per cert; on era el borbó? A Barcelona tocant-se els ous com sempre. Podia haver tingut un gran gest amb la gent de l’Ebre. Doncs no! Ha vingut aquí a inaugurar congressos, menjar i anar de putes. Per a què serveix aquest ninot?

-EL TREMENDING TÒPIC/MEDIA. Han transcendit unes imatges de les ungles de la cantant Rosalia. La veritat és que, més enllà de la seva música, el que busquen els artistes és transgredir; ser diferents. La llàstima és que volen transgredir amb la seva imatge i no amb el seu talent. Per a què li cal això a aquesta noia? O per què li fa falta al Post Malone sortir als escenaris amb les dents d’or? Cap on anem? Això no sembla tenir final. Amb quines merdes ens hem de quedar xiquet!

-QUE N’APRENGUIN! Com sempre en les grans desgràcies la gent aparca polítiques i collonades i se solidaritza amb el més desgraciats. L’incendi de l’Ebre ha deixat sense bestiar un ramader de la zona. Doncs bé; diversos ramaders de Catalunya han iniciat una campanya perquè la gent permeti que el ramader recuperi els seus animals. Han promogut la campanya a les xarxes socials que ha tingut un allau de gestos solidaris. Realment em trec el barret.

-UN TIP I L’OLLA PLENA. Estic perplex amb el que està passant darrerament amb ERC. No si és perquè tenen el seu líder empresonat o perquè es fruit d’una negociació amb Espanya. En qualsevol cas, és intolerable que una votació al Parlament a favor se la via unilateral sigui tombada per la seva oposició. Què està passant? A què es deu el silenci del Rufian i el toc de violí constant del Tardà? Amb això l’únic que aconseguireu és més descontentament i més frustració. Sort que la gent no falla mai i mantenim els nostres principis intactes. Estic segur que la setmana vinent a Estrasburg la gent hi anirà en massa per visualitzar el que sentim, a veure si ens fas cas d’una vegada.

-ESCLAUS DE LES DADES. Els gegants Netflix i HBO paguen menys impostos que la nacional Filmin. ‘ver para creer’ que diria aquell. En una investigació feta per l’ABC s’ha descobert aquest dilema. I es pregunten com pot ser que això passi. Doncs passa perquè ho tenen declarat en paradisos fiscals i evadeixen tot lo que poden. I què passa? Res, perquè ho fan amb la complicitat dels països i de la casta de la classe polítics. No hi ha un pam de net, nano!

-DURUS A QUATRE PESSETES. Va de casta això. El nou alcalde de Sevilla Juan Espadas, en una de les primeres mesures que ha pres com alcalde, ha apujat el seu sou i el de l’equip de govern un 33%. I per si no n’hi ha prou a l’oposició un 43%, així estaran contents i no donaran pel sac. 84.454 serà el seu salari i 52.540 el de l’oposició. Veus que bé! La terra dels PIRMIS i del caciquisme viu bé home. Tot ben lligat per tenir content a tothom!

-EL PROCÉS. Han traslladat les preses i els presos polítics a Catalunya i de nou per als homes, un càstig imperdonable; han tardat 3 dies en fer-ho. Mentrestant, el TS ha començat els tràmits per veure com es resol el tema de la suposada immunitat del Junqueras. En un entrevista a Rac1, en Rodríguez Zapatero ha dit quatre coses amb un cert interès: que va parlar amb el Junqueras, ha entonat una mena de mea culpa pel que fa a l’estatut de 2010 (el cepillado). En tercer lloc, ha fet una mena d’interpretació a favor d’un indult perquè les coses no s’enrareixin més. I finalment, ha reconegut que Puigdemont és un problema per Espanya. Mentrestant, tiren endavant el processament del president Torr per desobediència amb el tema de les pancartes no retirades. La veritat és que el que va fer el Torra em va semblar un teatrillo. Han anat fent temps per acabar el judici del procés i esperar la sentència, al temps que resol el tema dels presos, així com el tema dels exiliats. Està clar que aquesta legislatura no serà acabada en els seus 4 anys. Eleccions a la vista!

-TIP DELS IUESEIS. El pallasso ros s’ha cagat a les calces i al final aquest diumenge ha transcendit que aixeca el bloqueig a Huawei. L’excusa és que ha reiniciat les negociacions amb la Xina. La veritat és que crec que li han fet veure que el que volia fer era temerari. De fet, aquest ninot, no té una setmana tranquil·la ja que només sap atiar el foc. Ha negat les acusacions d’una escriptora que diu que va ser violada per ell com sempre d’una manera poc elegant i foteta; al·legant que no era el seu tipus. La capitana dels EUA ha dit que no anirà a la Casa blanca si guanya el Mundial. Ell, lluny de rebaixar la tensió li ha respost que primer l’ha de guanyar. Falta més gent que a la cara li canti les quaranta a aquest paio.

REUS DE TOTA LA VIDA/CAMP. Molt descontent amb que el Centre de Lectura nomeni president seu l’ex alcalde Pérez, un dels tios més corruptes i personatge estrany que ha passat per Reus en els darrers anys. Uns vasos comunicants que no m’agraden. No m’agrada que amb les acusacions que té al darrere encara el premiïn amb aquest càrrec.

-EL NOSTRE PA DE CADA DIA. Curiós contemplar com mentre a Espanya la secularització cada dia es més gran, dos països per contra es mostren més catòlics. Un d’ells són els iueseis i l’altre és França. Mentre que aquí es fan jornades reivindicatives per defensar per exemple la llibertat sexual a països com el Brasil -bressol del cristianisme- o França organitzen festes al carrer multitudinàries per reivindicar la seva cristiandat i la lectura de la Bíblia. A ambdós països milers de creients en massa s’hi han mostrat a favor. Simplement que deixin que cadascú reivindiqui el que vulgui. De totes maneres jo em sento orgullós d’haver rebut una educació cristiana, tot i que com he anat dient en aquest espai no estic totalment d’acord amb algunes decisions que pren l’església.