APARTATS

7 de març 2021

CRÒNIQUES FUTBOLERES. OSASUNA 0 - BARÇA 2

 1. LES DADES DEL PARTIT. 

-COMPETICIÓ: lliga. Jornada 26.

-ALINEACIÓ. 3-5-2 canviat a 4-3-3 Porteria: Ter. Defensa: Mingueza, Lenglet, Umtiti. Carrilers/laterals: Dest i Alba. Mig camp: Busi, DeJong i Pedri. Davantera: Messi i Dembelé.

-MARCADOR: OSASUNA 0 - BARÇA 2 (Alba i Ilaix)


2. EL TITULAR: ‘A dos de l’Atlético’.

3. LA HISTÒRIA HO RECORDARÀ. 16 partits sense perdre i 8 seguits guanyant a fora del Barça. Gran ratxa!

4. LES CLAUS. Bona primera part del Barça amb els carrilers ben oberts, tot i que aquest sistema necessita d’un llebrer com Dembelé. Donem les bandes als laterals i el mig a la màgia de la dupla Pedri-Messi i els eslàloms de DeJong per assistir a un Griezmann. La sensació també és cobrir millor les espatlles a Busi perquè pugui fer de Busi; aquella boia tan enyorada. A la segona part hem donat entrada a Dembelé i hem canviat el sistema. Si s’ha de córrer massa Busi s’ofega i l’equip ho nota, junt amb el fet que hem perdut efectius al mig al endarrerir els laterals amb el canvi d’Umtiti. Llavors ha estrat Ilaix i ha fet de Touré ocupant mig camp ell sol. El golàs i el joc deixen entreveure un futur prometedor. Avui bé en defensa amb Umtiti i Lenglet (crescut) tot i que es nota l'absència del gran líder Pique. Quart partit consecutiu mantenint la porteria a zero, de nou amb un Ter ‘incommensurable’.

5. LA CARA I LA CREU. La cara és per Alba. Per ser un dels desllorigadors per banda i pels gols; 4 en aquesta temporada dels 87 que portem. Gran assistència de Messi, per cert. Pel que fa a la creu estic entre Umtiti i Pedri com a jugadors més fluixos avui.

6. EL RIVAL. Arrassate ha format un bloc interessant, clàssic del nord. Defensa forta, línies ben juntes, pressió allà on és la pilota i força. Ocupen la part mitja de taula a quatre punts del descens. M’ha encantat la brega i les ganes que hi ha posat Calleri. Fins als canvis han estat força incisius i sortint per bandes i centrant. Els canvis han coincidit amb una davallada de l’energia i el remat final del segon gol culer. 

7. LA MOVIOLA. Cuadra Fernàndez. Algun error en l’aplicació de la llei de l’avantatge però prou bé. En els conflictes ha resolt bé.

8. LA VEU DEL SOCI. Seguim il•lusionats i més veient com Koeman segueix apostant per la pedrera i això està molt bé. Va caure Piqué i el va substituir Araujo. Tenim el Mingueza, el Riqui, l’Ilaix, el Matheus... No hem d’anar a buscar fora el que tenim a a casa.

Avui hem fet un partit de més a menys. Ha acabat sent tediós i avorrit i més amb la incertesa del resultat. Ens posem a dos punts de l’Atlético i dema hi ha derbi. Un empat seria genial.

Demà sabrem el nom del nou president de Barça. Els meus millors desitjos!