4 de març 2021

CRÒNIQUES FUTBOLERES. SEVILLA 3 - BARÇA 0

1. LES DADES DEL PARTIT.

-COMPETICIÓ: Copa. Semifinal. Tornada.

-ALINEACIÓ. 3-5-1-1 Porteria: Ter. Defensa: Mingueza, Piqué, Lenglet. Dos carrilers: Alba i Dest. Mig camp: Busi, DeJong i Pedri.  Per davant: Messi. En punta: Dembelé.

-MARCADOR: BARÇA 3 (Dembelé, Piqué i Braithwaite) – SEVILLA 0.

2. EL TITULAR: ‘A la final merescudament’.

3. LA HISTÒRIA HO RECORDARÀ. 9 finals en 11 anys. Una nova remuntada després d’un 2-0 i ja en van tres en la història del Barça.

4. LES CLAUS. A la primera part hem estat molt superiors. Hem repetit el sistema amb Messi lliure (ajudant el mig) i Dembelé en punta i no els hem deixat respirar. Pressió ben amunt i sortida de pilota ràpida cap a l’espai. Bona anticipació en defensa dels tres de darrere. No els hem deixat combinar pràcticament, ni arribar. Hauria estat bé un golet més. Arran dels canvis del Sevilla -i de sistema-  al minut 60 canvi de sistema al Barça que ha passat a 4-3-3 posant Dembelé a l’extrem per obrir el camp. I el premi ha arribat al final amb el gol de Piqué. A la pròrroga hem sabut controlar bé el temps després del tercer gol que ha desfermat la bogeria.

5. LA CARA I LA CREU. La cara clarament és per Ter Stegen perquè ha aturat el penal. Vull reconèixer el mèrit de Mingueza de central. Llàstima del penal. La creu potser Messi ja que ha fet un partit grisós, tot i que reconec que ho ha provat.

6. EL RIVAL. Han volgut mantenir l’estratègia de la segona part del partit de lliga i a la primera part no els hi ha anat bé. Massa espais per un Dembelé desbocat. Només han estat capaços de tirar pilotes llargues infructuoses per als davanters. Als 50 minuts Lopetegui ha entès la clau posant un més al mig. Ha compensat millor l’equip. Només han fet 3 xuts en 120 minuts. Un pobre bagatge! Crec sincerament que l’han cagat amb el plantejament. La clau era fer un gol! Han jugat a ‘l’amarrategui’ i han perdut.

7. LA MOVIOLA. Sànchez Martínez. Ha controlat bé la primera part. A la segona ha tingut molta feina. La sensació és que ho ha resolt de manera discutible si més no. L’expulsió d’ells és correcta. El penal contra nosaltres està ben xiulat. Potser haurien d’haver expulsat Mingueza. El suposat penal de Lenglet no és.

8. LA VEU DEL SOCI. Quin patir, mare! Però ben patit pel resultat i per l’actitud de l’equip. Així no es podrà fer cap retret als jugadors del Barça. Chapeau per l’esforç i les ganes... i per creure-s’ho! Ho hem merescut sobradament. Content doblement perquè per fi veig Dembelé fent de llebrer en punta, cosa que ja feia temps que reclamava. Estratègia ben plantejada. Hem estat globalment superiors. Hem estat un equip. A Sevilla vam fer el ridícul però aquí hem estat molt superiors. Com dic però em quedo amb la cara que hem donat en aquests dos partits igual com el dia del Granada. Avui hem estat un equip! Així no hi podrà cap retret mai! Orgullós!

Hem vist els tres candidats a la llotja veient el partit. Amb moltes ganes que hi hagi president ja i que es pugui posar ordre i rumb. Crec que guanyarà el Laporta; aquest és el meu pronòstic.