APARTATS

13 de febr. 2022

CRÒNIQUES FUTBOLERES. ESPANYOL 2 - BARÇA 2.

 1. LES DADES DEL PARTIT. 

Liga. Jornada 23.

ESPANYOL 2  - BARÇA 2 (Pedri i Luuk de Dejong).



2. EL TITULAR: ‘Empat in extremis i de justícia’

3. LES CLAUS DEL PARTIT.

BARÇA.

-Una primera part marcada pel gol culer al començament (min 2) i el de l’empat perico a les acaballes. El Barça s’ha mantingut prou bé en defensa. Al mig no hem acabat de tapat prou bé i és per allà on ens ham creat més perill, amb transicions ràpides i buscant-nos l’esquena. Hem sortit prou bé amb la pilota tot i que tampoc no ens han exigit massa. Hem bolcat el joc de banda esquerra en atac sobre Alba entrant a l’espai i deixant quasi bé sencera la dreta a Adama (desbordant). Ens ha faltat fer el segon! M’agrada veure a la banda a Xavi ordenant l’equip. Gavi a l’esquerra no m’acaba d’agradar; queda com a tapat o frenat. És més efectiu al mig, tot i que ajuda molt en defensa reforçant el mig del camp. La pressió ben amunt ens ha permès neguitejar-los fent-los fallar en la sortida. 

-A la segona part crec que no hem fet mal partit, fins i tot hem fet un gol que ens han anul•lat. Sense massa temps per reaccionar ens han fet el segon amb un golàs que ens ha sumit en una fase de desconcert. Llavors Xavi ha fet una revolució en l’equip per empatar, conscient que ens costaria. Bé amb Dembelé (redebutant i fent-ho prou bé) i Adama obrint les bandes i Auba per rematar. Només faltava canviar Ferran ja que avui ha estat negat. I la clau creure-hi! Ha donat entrada al Luuk i n’ha tingut dues de brutals. I una ha estat la de l’empat. No mereixíem perdre!

RIVAL. El nostre gol tan aviat els ha destarotat una bona estona. Han anat a remolc de la nostra possessió però han sortit amb perill i rapidesa des del darrere de la mà de Darder. Són un equip ordenat i davant De Tomàs marca la diferència. Ha fet uns controls brutals, ha marcat un golàs i ha defensat tot el que ha fet falta traient pilotes de cap. L’entrenador ha sabut molt bé fer-los veure que havien de buscar l’esquena de la nostra defensa.

Em quedo amb Darder i De Tomàs. Són jugadors diferents.

4. LA CARA I LA CREU. La cara li dono al Luuk pel gol. Per gestionar bé que no juga. Quan juga marca la diferència. Un jugador que ha de tenir el Barça. La creu li dono a l’Éric per l’error garrafal en el gol de De Tomàs.

5. LA MOVIOLA. Hernàndez Hernàndez. Unes mans ben resoltes de l’Espanyol dins de l’àrea i ha mantingut l’ordre a la primera part. El tram final de la segona part se li ha complicat expulsant-ne un per equip correctament. Ha anul•lat bé el gol de Gavi i ha allargat el temps just, tot i que al final s’ha cagat i no ha deixat acabar la jugada final del Barça.

6. PER RECORDAR. L’Espanyol seguirà sense guanyar-nos a Cornellà.

7. LA VEU DEL SOCI. Un derbi es un derbi noi i sempre ve de gust guanyar el rival i si pot ser humiliar-lo. Ha començat la cosa molt bé però no hem rematat la feina i els hem permès entrar al partit de nou i si ens descuidem ens el guanyen. Content amb l’empat! Seguirem quarts empatats. Allà estem!

Em sap greu per la bona gent que segur que hi ha entre l’afició de l’Espanyol però mira; que es fotin. Tota l’estona estan amb lo del ‘puta Barça’  i les banderetes espanyoles perquè es vegin bé. Doncs això que es fotin! Un any més sense guanyar-nos! I si pot ser: a segona!