APARTATS

24 de febr. 2022

CRÒNIQUES FUTBOLERES. NÀPOLS 2 - BARÇA 4.

 1. LES DADES DEL PARTIT. 

Europa League. Setzens de final tornada.

NÀPOLS 2 - BARÇA 4 (Alba, DeJong, Piqué i Auba).



2. EL TITULAR: ‘A vuitens i per la porta gran’

3. LES CLAUS DEL PARTIT.

BARÇA.

-Primera part magistral del Barça. Hem anat per l’eliminatòria des del primer moment, a guanyar el partit, amb pressió molt alta, tenint la pilota i sent efectius. Tres gols ben macos els tres i amb tres fases de joc diferents; curiós. El d’Alba de contraatac, el de Dejong de xut fora l’àrea i el de Piqué de córner amb jugada dins de l’àrea mèrit de Piqué. Això demostra el bon entrenament de les diferents facetes del joc. 11 jugades de perill, quatre xuts a porta i tres gols. Ells ens han arribat quatre cops i en una errada de Ter Stegen han forçat un penal i el conseqüent gol. L’equip ha estat ben posicionat i només ens han creat cert perill en cursa.

-La segona part ha durat fins el minut seixanta, quan Auba ha fet el quart. Fins i tot ells ja han fet canvis per deixar passar el temps. El Barça ha seguit ‘a lo seu’ dominant el partit. Llavors Xavi també ha apostat per dosificar els esforços fent tots els canvis possibles. L’equip ha mantingut la cara però ha tret el peu de l’accelerador. La feina estava feta! A vuitens!

RIVAL.

-Hem vist una primera part amb l’equip napolità perdut i superat pel Barça. En cap moment han sabut superar la pressió ben amunt que els hem fet. Només en alguna pilota a l’espai perquè correguessin han creat cert perill. En una d’elles han forçat el penal. No han pogut treure amb comoditat la pilota del darrere. L’han perduda forçats per la pressió del Barça. La sensació és que s’han vist una mica superats. Tot i així han fet el gol de penal. El partit els ha durat fins que Auba ha fet el quart. A partir de llavors 30 minuts d’agonia per un equip vingut a menys. En cap moment han estat en el partit! Els dos gols que han fet són excessius pels mèrits fets!

4. LA CARA I LA CREU. La cara li dono avui a Dejong. Ha fet el millor partit dels darrers temps primer de pivot amb Busi i després fent de Busi, feina reblada amb un golàs. Cap creu! Partit completíssim, tot i que vull remarcar dos erros puntuals: el de Ter en el penal i el de Nico en el segon gol.

5. LA MOVIOLA. Karasev. A la primera part ha verificat el penal i ha concedit els dos gols del Barça. S’ha menjat algunes faltes clares durant tot el partit. Correcte!

6. PER RECORDAR. Encadenem sis partits sense perdre amb 4 victòries i dos empats. En dos partits els hem creat 35 ocasions. Increïble!

7. LA VEU DEL SOCI. Noi, amb ganes de veure el Barça així. Tornem a il•lusionar-nos amb l’equip i és que tenim diferents motius per fer-ho. Els fitxatges de l’hivern ens han donat impuls davant i gol. Hem millorat en moltes facetes del joc sobretot de mig camp endavant. La joventut s’ha notat en les cames dels jugadors que estan més ben atesos. A més la sensació que estan il•lusionats amb el projecte. Se’ls veu celebrant els gols i les victòries, fins i tot Dembelé.

M’encanta el model d’eliminatòria de l’Europa League. Et fa anar a guanyar si o si!