APARTATS

13 de març 2014

LES MEVES CRÒNIQUES FUTBOLERES 2013-2014



COMPETICIÓ: Lliga de Campions (Anada).
MARCADOR: Manchester City 0 – Barça 2 (Messi i Alves).
TÒPIC/TÍPIC. Eliminatòria sentenciada!
EN VERD. Valdés.
EN VERMELL. Alexis.
EL DE NEGRE: horrorós. No va pitar unes mans dins de l’àrea d’ells, ens va anular un gol legal i ens va xiular penal que és dubtós que sigui dins a l’àrea. No sé que fa xiulant aquest àrbitre, és dolent i punt!
LA CONTRA. Al final vam jugar amb els petitons i la veritat és que vam tenir la pilota però no vam arribar a la primera part a porteria. Va ser en una contra quan Messi va enganxar una pilota, va encara porteria i li van fer el penal que suposaria el primer gol. Admirar la valentia que va demostrar el City a partir de llavors; fins llavors van fer un plantejament caganer. A partir d’aquell moment vam tenir encara més la pilota i ells vam promoure alguna contra perillosa. Sort en vam tenir de Valdés. El segon gol d’Alves va tancar el partit i segurament l’eliminatòria. Una vegada més en els canvis vam tardar en excés i no els vam saber fer reaccionar amb més contundència. Tata, lento! Era de calaix que faltava algú a mig del camp per reforçar-lo i encara tenir més la pilota i asseure Alexis.
A LA CAVERNA. Podeu discutir si era penal o no, però no podeu discutir que el plantejament de Pellegrini va ser lamentable per ser un puntal d’Europa.  I que globalment  vam ser millors. I per favor; que Alexis passi a ser quart davanter perquè és una castanya.
LA FOTO DEL MUNDO DEPORTIVO


COMPETICIÓ: Lliga de Campions (Tornada).
MARCADOR: Barça 2 (Messi i Àlves) – Manchester City 1.
TÒPIC/TÍPIC. A quarts i punt!   
EN VERD. Messi.
EN VERMELL. Alves. A fer gestes i ballar com un imbècil que se’n vagi a casa seva. Aquí no volem gent d’aquesta. El que hauria de fer és posar-se en forma que darrerament el superen fins i tot les tortugues.
EL DE NEGRE: nefast. Anul·la un gol legal al Barça, no xiula un penal a Messi i un altre a Zeco. Si a aquestes alçades l’àrbitre falla...
LA CONTRA.  Partit normal del Barça que li permet plantar-se a quarts. Res del que no se li exigeixi: pressió, intensitat i lluita. Tirar l’equip vint metres endavant i començar la pressió des de més amunt permet recuperar pilotes molt més clarament i més en posicions de defensa d’ells. Per contra –i com sempre darrerament- tenim un moment de “pàjara” que ens rebaixa al nivell d’un equip de segona. És llavors quan els bons equips ens poden fer un set. Manca un lideratge al camp des del darrere que activi l’equip. És imperdonable un gol des de dins de l’àrea petita. Quan perdem la concentració ens tornem vulnerables. Ni molt menys estem al nivell en aquest moment del Bayern o el Madrid. Tot i així, si davant estem inspirats també la podem “liar”.  Ahir em va donar la sensació que es quedaven en punta Messi i Ney i Cesc ajudava el mig del camp. Molt bé... amb els petitons, reforçar el mig camp però també cal acompanyar aquesta estratègia amb tenir les línies més juntes i com he dit avançar la defensa. Ah, i pressionar des de dalt per forçar pèrdues dels centrals (com ahir va demostrar Messi).
A LA CAVERNA. Pot ser que ara l’equip consolidat sigui el Madrid. Nosaltres sembla que anem més a fuetades. Veurem que passa. A hores d’ara veig el Barça més perillós a partit únic que no pas en la regularitat. Per cert... no cal passar-se una hora discutint si Alves ha de ser sancionat o no. Hi havia molts arguments d’anàlisi en el partit. I en una altra cosa us dono la raó: Pellegrini es va equivocar en el plantejament. Cert!