APARTATS

27 de març 2014

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE LA CUINERA DE COIA VALLS 26/03/14




El passat dimecres ens vam reunir a la Llibreria reusenca Aracely amb en Xulio Ricardo Trigo i la Coia Valls. Ben envoltats de llibres i d’olor a paper la propietària ens va donar la benvinguda presentant l’acte. Llavors en Xulio ens va fer una petita introducció de la Coia i del llibre que ens venia a presentar, acompanyat d’un audiovisual. Cal recordar que aquest és el quart llibre que presenta la Coia Valls. Primer va treure la Princesa de Jade el 2010, després el 2012 elMercader  (guanyadora del Premi Néstor Lujan de novel·la històrica) i finalment el 2013 les Torres del Cel. Ara tocava presentar doncs la darrera publicació: la Cuinera.
Quan la Coia parla, t’emmetzina. Et fa entrar en una mena d’òrbita de seducció i et fa trobar en el que explica. La Cuinera va ser presentada com un conjunt de sensacions i emocions d’una noia la Constança que deix Lima per anar a trobar els seus avis a Catalunya. Amb ella hi viatgen les receptes que sempre ha sentit i que sempre ha fet. Aquest llibre és una dedicatòria a les dones que en aquelles èpoques –segle XIX- tenien un rol ben diferent al que ara tenen. En aquell moment van poder començar a trencar els vells tabús de la societat masclista per ser elles mateixes. No en va, en les primeres pàgines té un record per una de les dones emprenedores que darrerament té més força en la cuina catalana i mundial, la Carme Ruscalleda.
En acabar van brindar plegats i a qui ho va voler va signar i dedicar el seu exemplar de la Cuinera.
El proper dia 12 d’Abril a Tarragona estan preparant una festa de benvinguda a la Cuinera en la que hi haurà una fusió de música escenificació i lectura. Serà la presentació oficial de la Cuinera. És molt recomanable!













Esperem que sigui un èxit pel proper sant Jordi. Molta sort!