APARTATS

31 de març 2014

TROS. MOTOR 280314 i HORTS. CRESTALLS 290314



TROS. ARRANJANT ELS AVELLANERS, HERBA I MOTOR 280414
El dia es va aixecar ben gris i feia força fresca i més a tocar a la vora del riu. Aquest divendres em vaig dedicar a la zona del Comellà (part final). Els avellaners ja tenen força verd a les seves rametes. Els pobres tenen un munt de rames trencades o fetes malbé. Em sembla que els hi va molt bé alliberar-los d’aquests llasts i tirar-los-hi terra a la soca. Mentrestant, va la mar de bé a la voreta anar acumulant les rames i les fulles sobrants i fer una foguereta controlada. Em va ajudar a recuperar la calentor i al mateix temps poder eliminar més ràpidament les restes de la poda. Les branques més dobles però les “pelo” (els hi trec les rametes sortints dels costats) i em serveixen per fixar els vells marges migs caiguts. Faig una mena d’estaques verticals i les clavo al terra verticalment. Llavors hi col·loco transversalment les rames més grans i dobles. Al damunt hi poso pedres ben grans i a sobre hi superposo terra fent una bassa al voltant de l’avellaner. És una manera que la terra es torni a solidificar, contenir les avellanes i permetre que el terreny no tingui massa pendent. Mentrestant, mon pare anava passant el líquid de l’herba.
A l’hora de dinar ho vam fer dins del mas. Llangonissa amb fesols ben calentets! I a la tarda, sense temps per perdre ens vam posar a fer funcionar el motoret. Ho vam deixar ben preparat tot. Arribava l’hora de la veritat. Vam connectar els tubs, vam enfonsar la boia a dins de la mina, vam encebar bé el motoret amb aigua, vam omplir el dipòsit de gasolina i si, després de diversos intents fallats, l’aigua va sortir pel tub per ser remuntada fins al bidó de més avall. Quin xorro més maco! Llavors vam acabar de buidar la mina i la vam netejar bé. Quina obra d’enginyeria. Aplaudeixo la pobra gent que la va dissenyar. És impressionant. Quan ets dins la sensació es ben estranya; sembla que estiguis dins d’un nínxol. En aquell silenci sents com la paret del fons bufa i poc a poc va filtrant aigua. 






Pot semblar freak però realment sento una felicitat enorme. He viscut un moment que esperava des de feia molts anys i ho he pogut viure amb mon pare al costat. Sense ell el mas i el tros serien una altra història... o potser ja no serien! Gràcies!

HORTS. AVANÇAR EN ELS CRESTALLS 290314
Amb el temps aguantant-se justet vam poder acabar la part final del terreny fent els dos últims crestalls del final. Ara només quedarà arranjar els dos del començament. Aquests darrers dies entre el fred i el vent de llevant les pobres faves s’han vist perjudicades. Algunes flors s’han ennegrit i moltes plantes s’han trencat, així que vam fer-hi al voltant un petit tancat amb canyes perquè les plantes no vagin de banda a banda amb el vent.