APARTATS

31 de març 2014

RAL·LI PACHA 290314




A les 15 hores els motors d’aquests explosius cotxes van començar a rugir a prop del poble. Es donava per començat el Ral·li Pacha- La Pineda 2014. El cotxes van passar pels peus de Colldejou en el tram que va des de Mont-roig fins a Pradell. Com sempre en aquests certàmens els primers cotxes són els que més valen la pena; res a envejar als del Campionat del Món.


La classificació oficial del Ral·li va ser la següent:
1ºJ. MARIA MEMBRADO JORDI VILAMALLA Porsche 911 GT3 ESCUDERIA GIRONELLA 42’56″7
2ºALBERT ORRIOLS MANEL MUÑOZ Porsche 911 GT3 ESCUDERIA OSONA +28″5
3ºMARC AGUSTI CESAR GRAU Peugeot 206 XS 110 ESC. BAIX EMPORDA +2’21″4
4ºJORDI MEDINA JOAQUIM NOGUE Mitsubishi Evo VIIIESC. LA SELVA +2’26″9
5ºCARLES DURAN ALBERT CARDO Renault Clio Sport ESC. COSTA DAURADA +3’01″9


Està molt bé que s’organitzin ral·lis però crec que l’organització, a part de tapar les entrades dels camins amb cintes i no deixar passar per algues zones com l’entrada al poble per la Zona de la pista i els Aires, s’haurien de preocupar més de garantir deixar les coses com abans les havien trobat. Aquest el resultat que van deixar alguns i algunes que van estar a l’entrar al poble veient el pas dels cotxes.



Amb un temporal de vent de llevant insuportable, just abans de començar la cursa pel camí vell de Colldejou una família va fer cap al poble. L’insòlit del cas és que viatjaven amb dos ruquets la mar de simpàtics. El ral·li no els va permetre poder seguir el seu camí amb destí a Tivissa. Van haver de fer nit al poble. La imatge que es va poder observar, durant una bona estona entre tram i tram de la cursa, la van protagonitzar les dues bestioles pasturant al voltant dels oliverets recent esporgats dels bancals de la barana. Semblava ben bé que havíem reculat una cinquantena d’anys.



Enmig el Bar Casal del poble es va omplir amb la gent de sempre i altres forasters que venien amb el ral·li, per presenciar el derbi entre l’Espanyol i el Barça. Es dóna el cas que el Barça-Madrid de la primera volta va coincidir també amb una gentada al bar ja que es corria una de les etapes del Ral·li Catalunya.
 A les 18 hores es va iniciar el segon passi del ral·li, amb una ventolera cada vegada més forta. Els primers cotxes no els hi va caler però els que pujaren més endavant van haver d’encendre els llums ja que el dia finalitzava.