APARTATS

10 de març 2014

ANIVERSARI IOLANDA. 37 ANYS 080314



Ens vam retrobar a Ginestar amb els amics i amigues de Reus sota les notes d’un dia esplèndid, tant que fins i tot vam poder dinar a fora i gaudir del solet.

 
Els xefs Iolanda i Manolo ens van obsequiar amb una fideuà marca de casa. La recepta. Volta i volta de les gambes en oli bullent, sèpia i gambetes. Ceba remenada amb paciència pel sofregit. Es retira tot. S’enrosseixen els fideus. Es tira el brou damunt dels fideus prims i s’hi afegeix la sépia trossejada, les gambetes i la ceba. Finalment, quan s’ha begut el suc es col·loquen damunt les gambes quan els fideus puntegen.



A tocar de les 15 hores, primer vam fer el vermut i després vam assaborir els fideus que vàrem acompanyar d’un impressionant allioli. Tot ben acompanyat per un vi de la mateixa terra que xafàvem. I per rematar-ho un pastís boníssim de crema amb pinyons per sobre, el qual va ser rebut amb felicitacions i tímids cants pels més petits i l’homenatjada Iolanda en el seu 37è aniversari. Per molts anys!




Després de pair el dinar una bona estona, vam sortir grans i petits en direcció a l’embarcador de Ginestar. L’Ebre baixava amb una força impressionant! Enmig vam travessar camps amb arbres fruiters florits i camps recent llaurats mentre el sol tímid anava caient. En arribar a l’embarcador i comprovar que baixava més cabal del normal degut a les pluges dels darrers temps, els més petits van berenar. Com van xalar tot el dia!





 Lentament, el sol va anar amagant-se darrere dels arbres i va arribar la trista hora de la partida.