APARTATS

24 de març 2014

TROS PRIMERA ENSOFATADA I HORTS BANCALANT 15-230314



TROS. PRIMERA ENSOFATADA, PLANTER, CREMANT RAMA 15 i 220314
Després d’una bona esporgada a la part més bona del Mas dels avellaners sempre es genera un munt de rama que cal anar eliminant i la millor manera de fer-ho és cremant-la. Ja posats a fer a mesura que esporguem, rasclegem el terra tot tirant terra a les soques dels vells avellaners i marcant bé la basseta on s’hi recolliran les avellanes a l’estiu. Estem trobant un munt de rames trencades o fetes malbé que cal eliminar. Al mateix temps sempre aprofites per apedaçar els centenaris marges que van caient. 






Amb l’arribada de la primavera el verdet, després d’uns quants dies d’anticicló, es deix notar al terra net. Així que es convenient –i així ho hem fet- fer una primera passada de líquid per eliminar la molesta herba a l’hora de plegar avellanes.
He volgut fer una prova. He sembrat llavors de pèsols en pots de iogurt i el cert és que en dues setmanes el verd de la planta ja es deix veure. També he aprofitat el bon temps per tallar uns quants esqueixos de gerani per plantar-los al Mas a veure com es desenvolupen.

HORTS. Fent bancals, carabasseres, espinacs i bajoqueres 16 i 230314
Com es nota la bonança. Les faveres i les pesoleres junt amb les bledes i les escaroles han fet una estirada ben latent.
A la part de baix del barranc hem iniciat una nova iniciativa a veure com funciona:  sembra de carabasseres normals i de cabell d’àngel. Al voltant hi hem posar una semi tanca per protegir una mica dels atacs jabalineros. Per cert... al voltant dels horts vam veure un conill que anava esverat fent saltirons.
Amb una calor ben marcada ens vam anar alternant en la construcció dels crestalls que després serviran per plantar o sembrar.
En els primers bancals preparats inicialment vam sembrar-hi espinacs i les primeres bajoqueres.