APARTATS

19 d’ag. 2009

FESTA MAJOR DE SANT LLORENÇ 2009 A COLLDEJOU

TEXT I FOTOS: Iblama
Com sempre l'estiu arriba i passa ràpid, quasi bé sense adonar-te'n. I esperes amb ansietat l'arribada de la Festa Major. I quan arriba la vius intensament... però passa ràpid. Tants mesos de preparació per quadrar grups i dates i tant sacrifici dels que estan al capdavant... i passa ràpid. Són dies en els que la gent de la nit en fa dia, de viure al carrer, d'anar amb més goig a la piscina, de comunicar-nos, de parlar... en fi de viure la festa! I l'hem viscut al màxim. Participant de totes les activitats; de les dels més grans i de les dels més petits. I hem d'estar contents perquè hi ha hagut actes per a tots els gustos. Per endevant una felicitació per l'organitació i per tots aquells que han posat el seu granet de sorra. Segur que hi ha moltes coses a millorar i segur que es rebran crítiques però gràcies per fer del petit Colldejou un poble capaç d'aglutinar més de 300 persones a la trobada de gegants, a les bitlles, a la fideuà, a la sardinada, als balls ect. Per tant gràcies per fer que els nostre poble sigui portat al cor de moltes persones.
Els actes més multitudinaris van ser la fideuà, el bingo -que sempre toca als mateixos- i els balls. Enguany a més vam comptar amb dues nits joves que van ser correspostes amb una bona afluència de públic i amb moltes consumicions a la barra. Així que es van poder ballar valsos i boleros però també skàs i reagges. El segon concert va estar força bé per poder conèixer nous grups joves mancats de promoció. Amb les havaneres de sempre vam poder aixecar el mocador al ritme del rom -molt ben cremat per cert- així que penetrava al nostre ple estòmac. Dic ple perquè una estona abans ens havíem cruspit un bon plat de sardines boníssimes. Destacar també la tasca de dj Dani, el qual va tancar nit rera nit la paradeta de la festa.
Sant Llorenç va sortir per la porta de l'església, després d'una missa en el seu honor, acompanyat per un bon nombre de devots colldejouencs. El pobre segur que a la nit va poder gaudir dels espetecs i les llums del correfoc dels de la Selva. Fou espectacular l'encesa al carrer de Baix i a la plaça de l'Església. Al final fins i tot van acabar cantant i bramant pels carrers. Per cert! també vam er cinema a la fresca, play, risk i fins i tot els més agosarats vam pujar a la Mola.
Quatre actes més van tenir una bona acollida: la gimcana per a grans i petits -que va fer envermellir a més d'un-, el teatre -que va fer esclafir el casal de rialles-, els jocs amb els infables i la festa de l'escuma i el mercadet de segona mà, que pel que sembla ha tingut una molt bona acollida. La gent del poble també va participar de la donació de sang i de la conferència que va donar a l'ajuntament vell un mosso d'esquadra, el qual ens va donar uns molt bons consells de cara al dia a dia. Igualment fou un èxit el partit de solters contra casats. Els casat, amb més experiència, es van avançar al marcador, però els "solters" van acabar empatant el partir el qual va finalitzar amb el 3 a 3 final. I tots cap a la piscina a fer un banyet i a berenar a la pista.
Així doncs, amb una forta onada de calor i mentre la Mola als vespres es tapa pel raig ha passat la nostra festa. Ara a esperar la de Sant Refel. Felicitats Fumats!
Més informació a la pàgina del Collet.














1 comentari:

JJMiracle ha dit...

Bones fotos i moooltes activitats, pel que veig!