APARTATS

26 d’abr. 2010

COLLDEJOU, PORRERA I REUS -I MIG CATALUNYA- DECIDEIXEN SOBRE EL FUTUR DE CATALUNYA!

LA CRÒNICA DE LES VOTACIONS ________________

COLLDEJOU DECIDEIX!
I ha decidit de manera aplastant que Catalunya sigui independent en un futur. En total van anar a votar 92 persones de 167. Uns percentatges al voltant del 54% de participació. Un èxit extraordinari. A més cal dir que el 100% dels vots van ser a favor del Si. No hi va haver cap vot No ni en Blanc.



La mesa es va col'locar a la sala de ball. Feia un dia primaveral. L'AVA va muntar un sistema de torns per no fer tan pesada la jornada. Ja a primera hora es va fer xocalata i es va oferir coca a tot aquell que passés per la Sala.
Al migdia van pujar uns observadors europeus per veure com s'estava duent a terme el procés.


A les 20:00h hores van tancar la votació i es va procedir al recompte del vots. En total, com hem dit, es van cantar 92 si. Espectacular!



Clips de la jornada



Més fotos al blog de lo collet: blocs.tinet.cat/blog/lo-collet-digital

PORRERA DECIDEIX!

Ahir Porrera va ser una festa amb l'arribada del referèndum al poble. Durant tot el dia es van fer diversos actes des de l'obertura del vot fins que es va tancar. Van ballar els gegants, es van llegir poemes de Miquel Martí i Pol, es va fer un vermut, un benerar... Tot perquè la gent acudís en massa a les votacions. I així va ser. Hi va haver un participació del 58,18%; de 397 persones 242 van acudir a les urnes amb 192 Si, el que representa que el 80,75% de la població porrerana va dir que Catalunya vol que sigui independent. Un èxit absolut!





Més informació a: www.porreradecideix.blogspot.com/

REUS DECIDEIX!

De 84397 van acudir a votar 13159 persones; un 14,72%. 11178 van votar que volen la Independència de Catalunya.
A Reus es va establir la central de dades de Catalunya. És on es van anar recollint els resultats dels vots de cada poble i ciutat.
Una de les meses més concorregudes va ser la situada al centre de Lectura. Ja des de primera hora hi van anar passant diversos personatges vinculats a la ciutat com en Benach, Ariel Santamaria. Al contrari de molts altres representants polítics que no es van dignar anar a votar, quan ells s'omplen la boca quan hi ha comicis que el més important és la participació. Increïble! Potser estaven enfeinats posant multes o fent rotondes o pàrquings. Un gran exemple per la ciutadania senyor alcalde.

Més informació a: www.reusdecideix.cat/

PER REFLEXIONAR _______________________
Una vegada més els pobles han donat una lliçó a les ciutats. Ja sé que és molt difícil mobilitzar tantes persones en una ciutat però la participació ha estat en la línia de les eleccions. És evident que la gent està farta de polítics i mesures polítiques que no comprenen i crec que una manera de reaccionar contra el sistema és passant de qualsevol referèndum o comici que hi hagi. Molts, com l'estimat alcade de la ciutat del Prim, ja van anunciar que no votarien i no han votat. Ara no patiu! A les properes eleccions vindran porta per porta a tocar-nos els cullons que votem i tal i tal! Quin exemple que donen! Evidentment nosaltres seguirem anant a votar encara que sigui en blanc perquè ho sentim com un deure i una obligació, es convoqui la votació que es convoqui.
Malgrat la campanya feta a les grans ciutats crec que s'han de destacar tres sectors als que no ha arribat el missatge o han passat olímpicament. Una part de la gent jove, la no vinculada a moviments catalanistes, el gran gruix d'immigració i molta gent gran que entenien massa bé del que anava la votació. A ells mentre els paguin les pensions...
Per altra banda em trec el barret amb poblets com Porrera, Colldejou, l'Argentera... i molts altres. Han estat capaços de convocar fins i tot més gent de la que es convoca en unes eleccions. Moltes felicitats!
Pels que ens sentim catalans del cap als peus ens sentim molt orgullosos de la nostra pàtria, de la nostra terra, de la nostra cultura i de les nostres idees. I crec que hauríem de fer el possible per crear un nou marc europeu conjuntament, amb altres territoris amb aspiracions similars, per establir un front comú en el reconeixement de les identitats com la catalana; lliures i pròpies!
A tots organitzadors, informadors, voluntaris i votants gràcies!
Visca Catalunya! Iblama