APARTATS

9 de maig 2011

LES MEVES CRÒNIQUES FUTBOLERES 2010-2011

CAMPIONAT DE LLIGA

Barça 2 (Iniesta, Piqué) - Espanyol 0

El millor: Iniesta.

El pitjor: voler entrar fins dins de la porteria i no xutar més.

La crònica __________________________________________________________

Derbi descafeïnat! L’Espanyol ha sortit amb un equip molt jove i inexpert i el Barça amb un marxa curta li ha passat per damunt. Té mèrit el que fan els pericos amb la pedrera però han deixat anar uns jugadors que crec que eren fonamentals per donar una mica més de contundència i força a l’equip. Penso que no és un equip per competir a Europa, li manca una mica més rodatge i experiència perquè un bon entrenador ja el tenen.

En el nostre equip sembla que Pedrillo va tornant a tenir la punta de velocitat que tenia abans de lesionar-se. Villa fa un joc que no es veu però molt important per a l’equip i Messi cada vegada el veig més enganxat a mig camp que a la davantera. Entra molt de segona línia. Jo penso que quan al Barça li juguen tancats al darrere acabem jugant amb dos puntes tocant la línia blanca, Messi per darrere formant una mena de rombe movible amb Iniesta, Xavi i Busi els quals estan constantment acompanyats pels dos laterals –especialment Àlves- que juguen pràcticament a l’alçada de mig camp. Darrere els dos centrals, un posicionat –Piqué- i l’altre ràpid “tapador” –Masche darrerament o Puyol. Clar aquest sistema de la mateixa manera que pot interpretar-se com un 4-3-3 es pot transformar ràpidament en un 4-4-2 o un 5-3-2 o fins i tot en un 3-5-2. Al tenir uns jugadors tan polivalents pot canviar al llarg d’un partit o segons la situació que planteja el rival.

Doncs bé. Ens ha costat una mica posicionar-nos però poc a poc ens hem anat fent amb el partit. El premi ha arribat amb el gol d’Iniesta amb una bona jugada (1-0). A la segona part l’Espanyol ha continuat ben posicionat i punt, i nosaltres hem seguit batallant per perforar la teranyina blanc-i-blava. Amb el segon gol de Piqué, després d’una errada garrafal de marca el partit s’ha acabat del tot (2-0). Podíem haver fet més gols però s’entesten a voler tocar i tocar la pilota i entrar-la dins de la porteria amb els peus. Això fa que moltes vegades deixem de fer gols clars.

En fi! Només ens queda aconseguir un punt i culminarem una enorme temporada! Ànims doncs! Iblama