APARTATS

26 de març 2012

PRMER CAP DE SETMANA DE LA PRIMAVERA 23-250312

DIVENDRES 230312 - TROS (pluges, líquid i esporgar), SOPAR ALBERTS (Aires de Colldejou).
Afortunadament les pluges van fer acte de presència el dimecres. A la zona d'Alforja es van recollir 94 litres i al tros la pluja es va fer ben evident. El riu Cortiella al seu pas per Porrera baixava ben alegre amb una amplada d'uns tres metres i el "pantano" se sobreeixia.



Realment ha estat una aigua molt bona per les terres.
Ens vam dedicar a fer el líquid de l'herba per una part i a seguir amb l'esporgada per l'altra. A la zona de l'hort la mala notícia, ara que tenim aigua de sobres, és que els animals de nou en van fer de les seves. Van remenar les faveres i van arrencar els alls una altra vegada. Realment és una tasca ben infructuosa al no tenir una tanca de protecció.
És evident que les aigües han revingut ja que en qualsevol raconet veies com l'aigua corria. La mineta també se sobreeixia.
El pla del mas ja està arranjat per la nova temporada d'avellana.





Al vespre ens vam retrobar amb l'Albert i la Marta i vam sopar als Aires de Colldejou: entrepans de bacó amb fortmage i ceba i una parrillada de verdures. Tot amb un bon vinet, eh!



DISSABTE 240312 - HORTS D'EN RIC (escampant fem), ANIVERSARI  IOLANDA (Ginestar), ANIVERSARI RICARD (Colldejou) i MITJANIT (Montbrió).


Realment aquest ha estat un dels dies més complerts dels darrers temps.
Em vaig llevar d'hora i me'n vaig anar als Horts d'en Ric pensant-me que només hauria d'escampar una mica el fem però noi sempre hi ha sorpreses; i positives. Els freds de febrer ho van destruir quasi tot. Doncs bé, la natura és miraculosa i nen les cols han rebrotat junt amb uns tipus de cebes que havíem plantat. Així que va tocar trasplantar el que havia sobreviscut abans d'escampar el fem. Amb una caloreta agraïda el vaig anar escampant. Ara encara queden 12 crestalls per "afemar". Abans de marxar vaig apuntalar el tancament ja que estava una mica malmès.



 Per cert, els espinacs també van sobreviure i ara han rebrotat. Què macusssssssssssssssssss!


Al voltant de les 12h vam sortir rumb a Ginestar. Ens va fer un dia exultant. Si agafes la carretera que va d'Hospitalet fins a Móra, realment és tot un espectacle. Les muntanyes s'aixequen gegantines damunt els camps de conreu i hortets disseminats en qualsevol raconet que la terra permet. Primer puges però després, de Tivissa per avall, inicies un descens, amb oliveres i arbres fruiteres a banda i banda, fins a l'Ebre, que ens la seva pau transcorre. Milers de racons on perdre's amb una bona càmera!


Vam anar a la Baronia de Sendra a Ginestar a celebrar l'aniversari de la Iolan, que ens va obsequiar amb una brillant fideuà. S'estava de conya! Una de tantes vegades on estaria bé que el temps es detingués unes hores més entre jocs i verduleries divertides. Després de dinar la Iolan va bufar les espelmes del pastís. Un any més! Per molts anys que ho puguem seguir celebrant!








Sense temps per perdre, mentre la tarda començava a caure, vam tornar cap a Colldejou per acabar de passar la tarda amb en Ric en el seu també aniversari i amb la Montsant en el seu primer anyet de vida. Va ser una tarda vespre-nit molt especial; amb bon menjar, bon beure i bona companyia!



I la cosa no va acabar aquí. Després de sopar amb la companyia dels Ric's un pa amb tomàquet i arròs que havia sobrat de les paelles del migdia, se'n vam anar a tancar el dia a Montbrió a veure i sentir la Mitjanit. Allà ens vam trobar amb la Natàlia, el Marc, l'Adriana, la Maria i vam poder gaudir de les cançons i els pupurris que ens fan aquests genials musics. La gent com sempre estava eufòrica!






I res que entre "pitos i flautes" i canvis d'hora se'ns van fer les cinc de la matinada. Ja no estem per a masses curses nocturnes. Vam dormir ben plans!


DIUMENGE 250312 - CALÇOTADA AMB LA FAMÍLIA LORAS









El cap de setmana el vam tancar el diumenge a casa de la família Loras fent una calçotada. Ens va fer un dia d'estiu pràcticament i vam poder fer de tot. Jugar a futbol, prendre la fresca, menjar calçots i carn, bufar espelmes, xerrar, jugar... Va ser un dia ben complert i evidentment curt! Iblama