APARTATS

2 d’ag. 2012

TEMPS DE TOMAQUES I BAJOQUES 020812

En parlàvem a l'hivern i dèiem: -a l'estiu fliparem! Jo la veritat és que no em semblava gran cosa però noi ara que hi som al damunt és al·lucinant. Portem una ratxa llarga de caloreta i això s'ha notat i molt a l'hort. Quan puges pel barrancó i veus com s'aixeca ufanós per damunt del marge fa un goig que enamora. Tot està amb una exhuberància extraordinària i és que enguany ens ha sortit bé tot: els pebrots, les albergínies, les cols, les bledes, les cebes, els cogombres, els carabassons (immensos), les carabasses, la ruca, els canonges, les pastanagues, el cilantre i segur que em deixo alguna cosa més. Ara la palma d'or se l'emporten conjuntament les tomaqueres i les bajoqueres. Les primeres bajoqueres comptant la collida del passat dimarts ja ens han donat 11 collites, imagina't. Onze bosses grans plenes de bajoques perona i rodoneta. I la tira que vam sembrar posteriorment ja en porta 6 de collites. No sabem ben bé perquè però sembla que allà va millor la sembra que no pas el planter.








D'escàndol les tomaqueres. Cada dos dies omplim tres caixes amb tomàquets. És increïble. I arribes allà i ens veus una aquí una allà i penses: buf, avui no n'hi ha gaires. Vas collint i omples una caixa, i una altra i una altra. I llavors per sortir d'allà has d'acabar agafant el carretó i fer viatges. De veritat que és una sensació molt gratificant! I després d'haver fer la tria i haver repartit amb el Ric arriba la segona part del joc: -què ens fem de les tomaques? Doncs mira, innovant! Hem fet gaspatxo a la xellenca i enguany hem començat també a fer conserva per a l'hivern. Un altra dels grans plaers és però menjar amanides de tomàquets, fer suquets, coques... Impressionant! Iblama