APARTATS

24 de gen. 2013

CATALUNYA ÉS SOBIRANA. Aprovació del text per part del Parlament de Catalunya 230113



Com aquella formigueta que lentament va fent petits passets Catalunya ha fet un pas més per aconseguit la independència. Primer va ser el poble el que va recórrer les primeres passes, i sembla que la classe política li segueix la petjada deixada. 


Discurs Oriol Pujol (CIU)

Discurs Oriol Jonqueras (ERC)

Discurs Joan Herrera (ICV-IUiA)

Discurs Quim Arrufat (CUP)
 
Avui dimecres dia 23 de gener de 2013, els que ho sentim de debò –i que per cert hem penjat una estelada als nostres balcons tot desafiant les huracanades ventades que ha fet al llarg del dia- ens tornem a sentir una mica més orgullosos de la nostra classe política catalana. Al parlament de Catalunya s’ha votat la declaració de Sobirania; per fi Catalunya s’ha declarat Sobirana. El text que reivindica Catalunya com a "subjecte polític i jurídic sobirà" i el dret a decidir s'ha aprovat amb els vots de CiU, ERC, ICV-EUiA i un de la CUP. Hi ha hagut 85 vots a favor, 41 en contra i 2 abstencions. Hi havia 133 diputats i 5 socialistes no han votat. Faig extensiu el meu orgull pels líders de CIU, ERC i ICV-EUiA. No sé que dir de la postura de les CUP; no els acabo d’entendre. No em cap al cap que un grup que sempre ha reivindicat el dret a decidir ara s’abstingui en dos dels seus tres vots. Està bé que sigueu crítics i que vulgueu que governi qui governi pressionar-los però penso que hauria estat millor des de dins, donant els tres vots a favor del si. 

 
Per altra part em sento altament decebut per la política que han adoptat els socialistes. Ha quedat ben clar que el tripartit amb Montilla va ser un intent per col·locar al capdavant de la Generalitat una marioneta capaç de ser moguda pels fils dels líders de Madrid. Ara, de nou, en Pere Navarro ha encetat una deriva vers la submissió a Espanya i la incapacitat de prendre decisions per si sols. I què ha dictaminat Madrid? Doncs que s’ha de votar que no a la declaració de Sobirania. Al final, us heu tret la careta d’una vegada per totes. La pena és que això no haguéssiu fet abans de les eleccions ja que estic segur que molta de la gent que us va votar i que creu encara en l’ideari social i se sent catalanista, segur que no us hauria votat.
Vull felicitar els líders dels partits que han estat negociant al llarg d’aquests dies. Es volia tenir el màxim consens possible en aquesta declaració i per això s’han fet tot un seguit d’ajustos en la mateixa, perquè el màxim nombre de representants hi tingués cabuda.



Un pas més cap a la llibertat! VISCA CATALUNYA LLIURE! Iblama