APARTATS

14 d’abr. 2015

CAP DE SETMANA DEL 100415 AL 120415




TROS PORRERA 100415
Ja som al mes d’abril i la veritat és que l’hortet de Porrera fa la mar de goig. Les faveres ja estan en flor, igual que les pesoleres. Els alls estan en un verd llampant enèrgic i les primeres patateres treuen el nas de la terra. Tot i que en els darrers dies encara ha gelat una mica (i ha enrrossit una mica unes pesoleres) en termes generals es pot dir que tot segueix el seu curs. En un raconet he plantat unes cebes a veure que passa.





Pel que fa al tros, hem començat a ensulfatar i és que les darreres pluges de març han deixat un tou d’herbei ben present sota dels avellaners. Mentrestant, hem intentat mantenir a ratlla els avellaners de diferents zones tot esporgant-los i tirant-los-hi terra a les soques. En els llocs més penjats del tros hem fet nous marges per aguantar una mica més la terra. A la zona més interior de la muntanya –coneguda com a Mallol- hem hagut de guanyar la batalla a la malesa que imparable avança, especialment amb els verders i les corritjoles.

AMOR PROHIBIT A ESCENA 100415



Al vespre vam fer cap a l’Auditori de Tarragona, on gràcies a la gentilesa de la Coia Valls, vam poder assistir a la posada en escena de la seva darrera novel·la històrica: Amor prohibit. Els espectacles en directe tenen un mèrit enorme i presenciar-los sempre ve molt de gust. En aquest cas vam poder veure el poder que té la musa inspiració en forma de personatge femení per crear una nova obra en un grup de teatre una mica en hores baixes. Si a més hi afegeixes música en directe i recitació es converteix en tot un espectacle únic del que me’n sento un privilegiat d’haver pogut presenciar.

 

HORTS D’EN RIC 110415
En un dia canviant vam poder tastar l’amargor i la dolçor del món de les màquines. Primer perquè el motocultor que ens havien deixat no funcionava i segon perquè vam acabar llaurant amb el motocultor vell que feia dos anys que no havien tornat a fer servir. 





Amb el fem a punt hem anat llaurant la flonja terra i hem muntat els crestalls per fer-hi les primeres sembres variades de pastanaga, ruca, bajoques, espinacs, canonges i altres plantes d’origen japonès (gentilesa del Martí)... així com de patates. Mentrestant, en la part més solana de l’hort faves i pèsols segueixen el seu camí, de la mateixa manera que ho fa el crestall amb enciams, cebes, cols i bledes.

CLOTXA 120415
Passat el mal temps vam poder gaudir d’una nova jornada cultural al poble: la festa de clotxa. Amb la tomaca, la ceba, els alls escalivats, el pa ben torrat i l’arengada i la llangonissa ben cuites, vam foradat el pa de mig i hi vam introduir els ingredients. Assaborir aquesta antiga menja et permet tirar enrere en el temps per recordar els antics pastors i pagesos que deixaven la pell en aquestes contrades amb el seu dur treball. I com sempre els millors moments són aquests que et permeten estar ben a prop dels teus amics i familiar assaborint un menjar exquisit, senzill i molt nutricional.











REUNIÓ GEGANTS 120415
 En acabar el dinar, amb la sala ben neta, vam reunir-nos per repassar el bon estat de comptes de la colla i establir alguna de les dates i fites de la temporada que és a punt de començar. La trobada al poble serà el proper 02 d’agost. Aquell serà, sense cap mena de dubte, un dels dies més bonics de l’any. I un any més farem ballar els gegants pels carrers dels pobles del nostre entorn, perquè la gent ens conegui.



ANIVERSARI JOSEFINA MARTÍ 120415
Per si no n’haguéssim tingut prou encara vam arribar al vespre bufant les espelmes del setanta-dosè aniversari de la Josefina Marti, brindant amb cava i fent-la petar una bona estona més mentre el dia s’esllanguia. 


Ja a Reus, de nit, me’n vaig anar a caminar una estona en la tranquil·litat i els silenci de la foscor. Calia fer baixar una mica els desequilibris del cap de setmana.