APARTATS

28 d’ag. 2016

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 22-280816

Rumors que la Colau es vol presentar a la Generalitat. El rumor és pas previ a la notícia. Va començant sent activista i en va liderar molts actes. Després hi hagué rumors que és presentava a l’ajuntament; i s’hi va presentar i va guanyar. I ara què? Els podemites necessiten una líder més forta i carismàtica que en Rabell. És ben evident que desprèn una força única i que és capaç de moure masses. Estic segur que s’hi presentarà i que acabarà de fer ombra a l’independentisme.
Intercepten un noi que es volia immolar amb un cinturó d’explosius i la samarreta del Barça. Diuen que coaccionat, amenaçat... jo ja no em crec res. Realment les imatges han estat impactants. I a més amb la samarreta del Barça. Sembla una burda manipulació més del ministre F.Díaz. Per cert; aquesta setmana hem vist com el govern andorrà es posava les mans al camp amb les pressions que Espanya va fer sobre Andorra perquè esbombessin els comptes dels líders de l’independentisme català.
Setmana de defuncions. El Doctor Barraquer. Un dels millors oftalmòlegs del món. Un noi de ben petit va estar aprenent del seu pare i que va ajudar molt en l’avanç de l’estudi dels ulls. Un català il•lustre un pel freak en les seves maneres de fer (tal com vam veure en el Convidat) i en les seves manies -com tot geni-, però un crack en el que dominava. Digué que no es jubilaria mai, que qui el jubilaria seria Déu.
Aquestes paraules, entre moltes altres de genials, ens queden com a llegat d’aquest gran erudit Jordi Carbonell -‘Que la prudència no ens faci traïdors’-. Ha mort amb 90 anys. Va ser membre de l’Assemblea de Catalunya. Fou torturat i fet passar per boig per parlar català. Un activista del catalanisme que va oferir la seva vida perquè es fes justícia amb el català. Un exemple que no hauríem de deixar passar per alt, i més en els temps que corren, on el català es veu amenaçat en totes les seves esferes. Tant de bo molts de nosaltres tinguéssim la meitat de la força que va demostrar aquest gran senyor.
La dona de Goebels era filla d’un jueu. La història deix al descobert un fet que encara fa més indigne la manipulació d’aquests assassins nazis. Ells que predicaven la perfecció en el seu deliri de la raça ària, manipulant si calia a les persones, i si convenia ocultar un fet com aquest, doncs endavant. El nazisme una vergonya que els homes no ens podem perdonar mai.
Morts en piscines particulars. Darrerament de 5 accidents ja són 4 els nens morts. I pel que es veu els fets han succeït en piscines privades. Ofecs de nens que acaben amb el decés dels menuts. Potser ens haurem d’anar plantejant una norma més concreta per aquest sector.
FAADA denuncia la situació de l’elefanta Dumba perquè viu en una finca particular. Una família que treballava en un circ, al plegar van habilitar una finca a casa seva per l’elefanta. Ha viscut tots aquells anys al seu costat i mai ningú ha dit res. La bèstia ja té 38 anys i la veritat és que no té un mal aspecte. Doncs ara aquesta entitat vol que l’alliberin en el seu hàbitat natural. La polèmica està servida. Jo entenc que la Dumba a aquestes alçades patiria més en el seu hàbitat que no pas en l’entorn en el que viu actualment. A vegades tinc la sensació que algunes d’aquestes entitats tenen més ganes de tocar els bolets que una altra cosa. En un altre ordre de coses com poden dir que s’ha de donar una mort digna als porcs senglars, ja que disparant-los de nit com han fet a l’Empordà tenen una mort no esperada i violenta? S’han plantejat les destrosses que fan i les pèrdues dels pobres pagesos? No hi ha dret! Treballeu en mesures anticonceptives o el que us sembli per acabar amb aquesta plaga. Dos casos de dos joves pagesos. Al primer li han arrasat 10 ha de gira-sols. Al segon li han trencat una gran part de les rames dels arbres fruiters perquè hi puguin arribar les cries, malmetent la collita de préssecs. En les darreres estadístiques es diu que hi ha 2,5 jabalís per ha: un drama! I pel que veu la Generalitat no se’n fa càrrec fins que no són 7. Fem-nos-ho mirar!
La setmana la vam començar amb amenaces: C’s va dir que retiraria el suport al PP si aquests pactessin amb el PNB. Segueix l’escenificació entre els dos partits. Moltes reformes i molts acords però segueixen sense tractar el tema català i els hi esclatarà a la cara. És més encara posen damunt la taula tocar els ous a Catalunya amb el tema lingüístic proposant una mesura de trilingüisme pensada només per arraconar el català. No ho aconseguireu dreta rància! I penseu una cosa: si no es compta amb Catalunya es trenca Espanya. Bé; tanquem la setmana amb el gran acord de 150 punts entre els dos partits. Un gran efecte si tenim en compte que sols no fan res. Necessiten el PSOE. Veig el Rivera i sembla ell mateix el president del govern. No sé ben bé que es pensen! Ara s’acaba el teatret i comencen els pactes de bo de bo: convèncer el PSOE perquè s’abstingui. Paripé!
Creix el turisme a Catalunya. En absència del sector de la construcció, el turisme està prenent el protagonisme. La gent ha triat Catalunya i el Mediterrani  en comptes dels llocs amenaçats pel terrorisme islamista. I és que les dades són aplastants: París ha perdut un milió de turistes. La política de la por està frenant la gent a triar determinats destins. Malauradament el gihaidisme està imposant la seva llei.
1 grau cada 20 anys a Barcelona. La dada és preocupant. Cada vegada el planeta està més escalfat i per tant les temperatures són més elevades i fa més calor. Lentament estem matant la terra fins que arribarà un dia en el que es farà inhabitable. De fet ara resulta que han trobat un planeta nou molt semblant a la terra... Falta molta educació en molts aspectes i en especial en aquest.
Terratrèmol de 7 graus a i les seves rèpliques constants al centre d’ Itàlia amb quasi 300 morts i 200 desapareguts. La història ea capritxosa i ha volgut que després de 1937 anys de l’erupció del Vesuvi, la terra torni a sacsejar-se per deixar darrera un munt de destrucció, morts i ferits. Aquesta zona de la Península és un polvorí i malgrat tot s’hi han aixecat pobles. A més s’hi han fet cases sense les mesures de seguretat adequades per resistir sismes. Un despropòsit darrere de l’altre; unes víctimes que es podien haver evitat. Després del darrer sisma l’Acquila hem descobert que tot ha quedat a mitges i que molta gent segueix esperant una vivenda digna.
Arnaldo Otegui no es pot presentar a les eleccions. A les Espanyes segueixen veient-lo com un etarra i d’aquí no surten. Ells amb els seus deliris antidemocràtics. Aquest home ja ha estat a la presó complint condemna i ja ha sortit. Per què no es pot presentar? No el voteu, però deixeu-lo que es presenti. El que passa és que als cadellets de Franco no els hi interessa un paio com l’Otegui, per tant fora i punt.
Final de mes i final de vacances tràgic a les nostres carreteres. Per molta conscienciació que es faci costa molt que no hi hagi distraccions i accidents. Cal prevenir encara molt més i potser començar més aviat encara des de les escoles i els instituts.
A Reus ja es porten 100 contenidors cremats. Una indignitat que al final acabem pagant entre tots. A veure si d’una vegada per totes s’enganxa aquests brètols i se’ls hi fa pagar ben car.