APARTATS

29 d’ag. 2016

BILBAO 0 - BARÇA 1. C.F: LLIGA. JORNADA 2.


CRÒNIQUES FUTBOLERES.
TEMPORADA. 2016-2017
1. COMPETICIÓ. Lliga Espanyola.
2. RESULTAT. BILABO 1 - BARÇA 1 (Rakitic).


3. EL CONTEXT. Darrer cap de setmana del mes d’agost. A Colldejou, al Bar, envoltat de festes majors com a l’Argentera i Vilanova i en la celebració de la baixada de la Mare de Déu de la Roca a Mont-Roig. Ah, i després de gaudir de la 23ena edició de la tirada de bitlles de Colldejou.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? La tercera equipació fosca del Barça. M’ha agradat molt i fa que es distingeixi molt millor del rival. A mig partit s’ha posat a ploure. Debut d’un dels campions de la medalla futbolística a Rio: Rafinha.
5. EL BARÇA
-5.1. MVP. Rakitic, pel golàs i per donar rauxa a mig camp.
-5.2. MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Suàrez. Nit negra; ha fallat un fart de gols.
-5.3. L’INDULTAT. Sergi Roberto, ha fet un partit molt seriós a la banda.
-5.4. L’EQUIP.
5.4.1 PORTER. Sota pals i amb els peus força sòlid. Ens ha fet patir massa.
5.4.2 DEFENSA. Han jugat Umtiti i Piqué i per dalt s’ha notat. Hem guanyat alçada. Els laterals no han pujat gens.
5.4.3 MIG. Sense control. Hem anat sempre cap endavant; hem guanyat verticalitat i hem perdut toc.
5.4.4 DAVANTERA. Manca clara d’efectivitat.
-5.5. L’ENTRENADOR. Ha optat encertadament per una manera de jugar més vertical i l’hi ha funcionat. El Barça està perdent toc per córrer endavant i generar més perill. I si li convé adormir el partit, doncs té el recurs del toc per fer-ho.
6.EL RIVAL. No els hem deixat córrer massa i els hi hem regalat la pilota. Han pressionat ben amunt però no han creat massa perill. Aquest ha arribat de xuts de falta i errades nostres.
7. L’ÀRBITRE. En la línia Lahoz: deixar jugar massa. Ens ha cosit a faltes i a ells no els hi ha tret alguna targeta que altra que mereixien.
8. A LA CAVERNA. Tenim Barça i Madrid ben amunt, amb sis punts i sense fallar. Ara que teníem mel als llavis, resulta que venen partits de selecció. Lamentable!