APARTATS

19 de febr. 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 13-190217


1) ÉS UNA VERGONYA. La fiscalia espanyola després que hagi arxivat la seva denúncia contra el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per incompliment reiterat de sentències del Tribunal Constitucional (TC). Si senyor! Allò de la diferent vara de mesurar. Si els catalans demanem la independència i posem les urnes perquè la gent s’expressi al jutjat i condemna. Si el govern espanyol porta incomplint 34 sentències de TC, aquest dictamina que és un problema de competències. Quin fàstic!
Rematem la setmana amb unes noves declaracions ben fastigoses d’un paio impresentable i més proper al feixisme d’altres temps que no pas partidari de parlar i negociar. Alfonso Guerra ha exigit a Rajoy que apliqui l’article 155 de la Constitució i suspengui l’autonomia de Catalunya. Per merdosos i aprofitats com aquest Espanya està com està a nivell de pensament. Volen resoldre un conflicte del segle XXI amb mesures del segle XIX.
2) PER APLAUDIR. Clam dels empresaris valencians i catalans en defensa del Corredor Mediterrani. Aquí es veu per on van claríssimament el trets del govern espanyol. Per molt que Millo digui que Espanya és dels Estats d’Europa més descentralitzats -ningú se’l creu clar- amb el tema del corredor del Mediterrani es demostra que és el contrari. La seva obsessió malaltissa és fer partícep de tot a la capital del regne. Transmediterrània per exemple té la seu a Madrid, sense anar més lluny. Doncs bé, ara amb el corredor una nova mostra. Donen prioritat al corredor central, quan els diners que dóna la UE són per el pas pel Mediterrani. I això, com han escenificat els empresaris, no perjudica només a Catalunya sinó a tot l’arc mediterrani.
Tres detencions de les que cal que ens sentim orgullosos i per les que cal felicitar tots aquelles que ho han permès. Els dos primers casos estan relacionats amb el món gihaidista, en un clar símptoma que estem en alerta quasi màxima i que no es pot abaixar la guàrdia. De fet si camines pels llocs cèntrics de les grans ciutats te n’adones que hi ha molta vigilància. En primer lloc, detenen a Bilbao un algerià acusat d'enaltir el gihadisme per les xarxes. En segon lloc, han agafat a Las Palmas un marroquí acusat de preparar un atemptat. El darrer cas està relacionat amb violència al carrer. Han arrestat a Barcelona sis joves que escanyaven i colpejaven dones joves per robar-los el mòbil. Jo ho sento però amb aquesta xusma que és capaç de fer mal a altres persones no hi tindria cap clemència.
3 ) UN EXEMPLE A SEGUIR.  En el dia del càncer infantil el Dr. Manel Castillo afirma que cada vegada hi ha millors tractaments per als més petits: -"Al votant del 80% dels nens amb càncer es curen, però hi ha seqüel·les”-. Cal que ens conscienciem més i ajudem
4) EM SAP GREU.  El diputat del PSOE José Miguel Camacho dirigeix a la cambra baixa diverses preguntes per aclarir el procés de selecció i elecció dels concursants d’Eurovisió. Que la pluralitat de TVE es dubtosa és una evidència. Per exemple; cap paraula del cas del Rei emèrit sense anar més lluny. I ara es posa en dubte l’escollit per anar a Eurovisió. I que això s’hagi de discutir al Senat! Em deix perplex! Que proposin parlar dels greuges vers Catalunya, el corredor, la corrupció, el Rei, la inutilitat de l’exèrcit, el maltracte animal, eles desnonaments... Mira si en tenen de material útil sobre el que treballar! Quina colla aquests del PSOE. Ara se’ls hi acudeix això de l’Eurovisió o lo del DNI en català. Quina poca serietat! Quina oposició exerceixen?
5) QUE N’APRENGUIN. Imputat el «youtuber» que donar galetes amb pasta de dents a un sense sostre. Aquest són els valors de les xarxes socials? Agafar i fer qualsevol cosa, gravar-ho i penjar-ho per ser el més popular? Quina pena! A aquest mal educat estaria ve que li fessin veure que és malviure al carrer. Que el fessin estar ajudant a altres indigents voluntàriament. I que així pugui aprendre lo merdosa que pot ser la vida i en un tres i no res ho pits perdre tot.
6) NO HI HA RES A FER. Gas Natural i Endesa no volen complir les clàusules de la pobresa energètica fixades pel govern d'Ada Colau. I ho fan perquè diuen que no poden fer-se càrrec de tanta gent que es troba en aquesta situació al tenir tants clients. Ja em diràs quina és aquesta justificació! El que hauríem de fer tots plegats donar-nos de baixa d’aquesta tropa de farsants i inhumans. Hi ha límits que no es poden traspassar i si en els límits hi ha la pobra gent, menys.
Treballadors de TVE denuncien la censura d’imatges d’estelades a la manifestació per als refugiats. Sempre el mateix! Manipulació i censura. Parlar de la família real i de les seves merdes no, manipular els xiulets contra del Rei en copa del Rei, tampoc. Ara la nova entrega és manipular les imatges amb les estelades a la mani en defensa dels refugiats, no fos cas que es vinculés la independència i la defensa dels refugiats. Fastigós que la tv pública espanyola, de la mà del tal Carreño, manipuli d’aquesta manera. Sort que un sector del periodisme de la U ha protestat.
7) CALDRIA MILLORAR. La fiscal en cap de Barcelona denuncia que la van perseguir i insultar, i que la seva actitud quan la insultaven sortint del palau de justícia “No va ser desafiament, va ser dignitat”. Si dona si! Que estan malament els insults i la persecució d’acord però la història que explica aquesta senyora va molt més enllà dient que va passar por i que va patir per la seva integritat, quan la sortida del palau estava acordonada. Ara, que ella va mantenir una actitud desafiant, rient i mig foteta també. Més sabedora, com va recordar, que ella és la representant de l’autoritat. Potser ha volgut copsar un protagonisme que no tenia? Sempre s’ha assegut en llocs on el pla de la càmera l’agafaven de ple declarés qui declares i ara amb aquesta història ho remata havent de convocar una roda de de premsa per justificar-se. El més lamentable és que va afirmar que el fiscal Emilio Sànchez Ulled ha dignificat a la fiscalia. Quina barra que teniu! Però si tot és una gran farsa orquestrada des de Madrid. Aquest mateix senyor estava de guàrdia el 9N i no va moure ni un fil per aturar res. Per què? Doncs perquè no hi havia res punible en la votació que s’estava fent. Després, per pressions governamentals van admetre a càrrec la denúncia contra Mas, Ortega i Rigau. Llavors; cap mostra de violència no sigui física o verbal, però tampoc vingueu amb mentides i falsedats a la carta perquè no som imbècils. Per rematar-ho Eduardo Inda, un dels caps de la caverna manipuladora informativa espanyola, ha dit al respecte -seguint la línia d’Anson- que mai s’havia vist una violència semblant a Espanya, ni tant sols al País Basc. Realment vomitiu i fastigós! Artur Mas en una conferència que ha fet a l’Autònoma de Madrid ha fet palès el tracte que pateix Catalunya així com la politització de la justícia espanyola. A més ha retret a la fiscal de Barcelona que hagi començat aquesta campanya de fer veure que a Catalunya hi ha violència.
Denuncien un home per conduir un cotxe amb excés de pes i set persones dins. Que n’aprengui! Multeta i sense carnet una temporada! I és que cal que la gent prengui consciència del perill i el risc que es corre a la carretera amb aquesta mena d’actituds irresponsables!
8) CAP MENA DE PIETAT. Detingut a Lleida per agredir dos policies després de conduir begut, sense carnet i saltar-se semàfors. Doncs amb aquest paio no és pot tenir cap mena de pietat. Retirada del carnet, multa i que es reciclés uns quants anys fent treballs socials. A més fer-li veure ben clarament que suposa tenir aquest tipus d’actituds i evidentment fer-li treure de nou el carnet amb tots els ets i uts.
9) ANEM EN EL BON CAMÍ. El TSJ de València envia a la presó Correa, el "Bigotes" i Crespo perquè veu risc de fuga per la Gurtel. A més el jutge imputa al president de Múrcia Pedro Antonio Sànchez i la senadora Pilar Barreiro tot i que el ministeri fiscal s’hi oposa, en la Púnica. A veure si és veritat que la pressió del PSOE i Podemos està fent que es reaccioni i la justícia deixi d’estar tant polititzada i que es jutgi també tots els del PP. Fins i tot la Comissió dels Drets Hunans ha tocat el crostó d’Espanya pel judici polititzar d’Ortega, Mas i Rigau. A veure si finalment es poden jutjar al Diaz i tota la trama de l’Operació Catalunya.
10) TIP DELS IUESEIS.  Dimiteix Michael Flynn, l'assessor de seguretat nacional de Donald Trump, per les seves converses amb Rússia. Era una peça col•locada per Obama que el Trump ha acabat fent fora. En molts confidencials circula el rumor que estan buscant la fórmula per incapacitar aquest boig. I és que ni els seus se’n fien que no hi sigui tot.
Proactiva Open Arms guardonada als EUA per la seva tasca en defensa dels drets humans. És per aplaudir el que fa aquesta entitat per ajudar els pobres immigrants. Precisament, els EUA ara els volen tancar les portes perquè consideren que dins dels grups s’hi amaguen terroristes.
A punt de trencar-se una presa de Califòrnia. Les imatges foten la pell de gallina ja que les dimensions són extraordinàries. Al final, després d’evacuar centenars de persones i llençant des d’helicòpters sacs amb pedres, han aconseguit que la presa aguanti. Menys mal!
Trump irrita els suecs en afirmar que van patir un atac terrorista per justificar la persecució contra el mal. El ministre d’exteriors suec insinua que Trump va fumat. I suma i segueix! Anant fent amics arreu! Quin vergonya!
11) LA CAGADA. Esperanza Aguirre torna a parar el seu cotxe al carril bus. A més diu amb tota la cara dura que la llei permet que ho faci. Les ordenances de tràfic ho neguen precisament: no pots ni parar ni estacionar. I la tia va amb dos collons i ho fa amb tota impunitat. Quin gran exemple noi!
12) UNA DADA.  Augmenten un 27% les consultes d'infants i joves per salut mental als hospitals. És una dada duríssima. Els rols de les famílies han canviat molt en els darrers temps i això ha fet que molts dels valors que hi havia s’hagin perdut. Massa sovint els pares no poder estar pels fills i això ho noten. Altrament, a l’escola també ha augmentat la conflictivitat amb moltes noies i nois que davant una desestructuració familiar opten per la violència. I els altres en surten perjudicats. Caldria asseure’s en una taula pares-fills per una banda escola-alumnes-pares per l’altra i posar fil a l’agulla i poder fer de mitjancers amb aquelles persones més vulnerables.
13) LA DONA-L’HOME. Pepe Figueres, el català que va dissoldre l’exèrcit de Costa Rica. És un personatge català important que la història no ha valorat massa, més enllà de les fronteres americanes. Gràcies a ell, després del cop d’estat va dissoldre la part militar per ajudar que el país fes millor la transició democràtica cap a la llibertat. Un exemple a seguir!
14) EL FET. Montoro ha fotut la porta als morros a Jonqueras. Ha dit que no negociarà res que res amb ell que quedi al marge de les altres comunitats. Perfecte! Cartes damunt de la taula. Nosaltres no negociarem amb un govern que té un deute amb Catalunya des de fa molts anys i que incompleix 34 acords saltant-se a la torera la llei. Així qui incompleix la llei senyors del PP? Va home va; lliçons a l’escola!
15) ELS ‘DURUS’. Que ens han fotut els de Bankia. Dimiteixen els tres alts càrrecs del Banc d'Espanya imputats pel cas Bankia. Encara han tingut la barra d’aguantar tot aquest temps i anar cobrant. Ara que volen; ser exemple? Va home va! No hi ha dret colla de lladres. Vàreu tenir els sants collons d’enredar la gent amb Bankia i cirereta del pastís encara la van fotre a borsa. Més indignitat. I em pregunto: i el banc d’Espanya no hauria d’imputar-se com a supervisor general?
16) EL PACTE. No complert vergonyosament per Espanya ja que només ha acollit 481 dels 17680 immigrants que havia pactat amb la UE. Un incompliment més d’aquesta Espanya que dóna lliçons de democràcia quan ella mateixa es passa la llei pel forro.
17) POR. A que el feixisme hagi destruït proves. Sabien més o menys on es trobava el lloc on havien assassinat Federico García Lorca. Van començar a treure terra i han van veure que estava remoguda. Van arribar als cadàvers i fetes les proves d’ADN cap coincideix. Quina pena més gran. Em venen ganes de plorar al notar que desgraciadament l’ombra del mal està ben viva. Pobre Federico, pobra gent que va ser assassinada vilment. Cap oblit ni perdó.
18) NO VA PEL BON CAMÍ. Un soci valencià de Hawkers aparca el Ferrari ocupant dos pàrquings de minusvàlid. Diu que ho fa perquè no li rallin el cotxe amb les portes. Aquests són els valors dels que més tenen. És fastigós! Es creuen superiors a tot i a tothom i això no es pot tolerar. És un signe clar de mala educació i manca de respecte vers aquelles persones més dèbils! Un símptoma clar de la malaltia que viu immersa part de la nostra societat.
19) NO ME’LS CREC. No em crec el govern se JxSi i la CUP amb el cas Vidal. Per una vegada dono la raó a l’oposició i si no és veritat la Generalitat hauria de demandar-lo per mentider i si és veritat que ho reconeguin sense embuts. Per molt que en Jonqueras vagi repetint que no l’halo de sospita es manté i queda encobert pels vots dels dos partits de govern per no obrir una comissió d’investigació.
20) EL TEMPS. Hem començat la setmana amb un dilluns de pluges benvingudes i sobretot abundants al nord est del país. Les temperatures han anat amunt i han tornar les boires. Acabem la setmana amb boires als matins i temps primaveral als migdies. Un cap de setmana molt ben aprofitat per fer activitats a l’aire lliure.
21) EL TEXT. Sentència cas Noos. Condemnats Urdangarín, Torres i Matas. Absoltes les dones i sobretot la Infanta. Em venen les cap les frases del Borbó més joves omplint-se la boca que la justícia era per a tots igual i em venen ganes de pixar-me. Er evident que no veuríem la Infanta entre reixes i no la veurem. Per tant, tota la resta ja poc importa. A partir d’ara les línies argumentals de les defenses seran tipus Infanta: oh, jo no sabia res del que feia el meu home! De fet aquesta setmana ja ho ha fet l’Anna Mato amb el seu ex. En fi; cap sorpresa i cap justícia. Bé, saber que es condemna un dels mafiosos i cabdillistes més gran que ha tingut Espanya: el gran Jaume Matas.
22) EL FRAU. Público afirma que l'actual vicepresidenta del Congrés Alicia Sànchez Camacho va posar en marxa el setge judicial a polítics catalans. Jo del govern català els denunciaria si veuen indicis clars de la manipulació. Heus ací una nova mostra del càncer en el que viu sotmès dia a dia la classe política dominant a Espanya. Van veure que Catalunya anava a la seva i se’n sortia i què passa? Obren una campanya bruta per buscar informació al preu que sigui per fer fracassar el procés i destruir les persones que l’han promogut. I això és vox populi però aquí no es mou fitxa per jutjar el complot de la Camarga amb la Camacho, la Victoria, el Moragas, el F. Díaz, Villarejo o el Zaragoza com ha destapat Vilaweb.
23) A REUS/AL CAMP. Ciutadans C’s Reus vol que els senyals de trànsit a Reus siguin en català i castellà. Com sempre a dinamitar allò que més ha costat d’aconseguir i el que més estimem. No teniu vergonya i no us dóna la gana de comprendre el sentiment que hi ha al darrere de la llengua. Us queixeu dels musulmans que no s’integren i vosaltres en el fons heu fet el mateix; heu vingut de fora amb la vostra llengua i les vostres tradicions no només no les heu deixat de parlar i fer -cosa que no critico- sinó que a més voleu imposar-ho quasi que per llei. Humilment demano a tots els grups municipals de l’ajuntament de Reus que marginin políticament aquest grup. Dit i fet! L’ajuntament ha votat de nou per no acceptar la proposta de C’s.
La botiga de Cortefiel a La Fira Centre Comercial de Reus abaixa la persiana. Primera a tancar i just ha passat un any; mala peça al teler. Veurem com evoluciona. El problema més gran vindria si una de les firmes del padrino Inditex tanca. A aquest paio tant li fot tot! Si veu que hi pot guanyar més tanca i canvia! No li vagis ni amb models no sentiments. I si els de l’ajuntament els hi fan la gara gara... doncs ja em diràs! A Reus les galeries mai han funcionat. Ja se que no és el mateix però té tota la pinta que el desgavell, passada la novetat serà evident!
24) NO N’HI HA PROU! Amb Maradona. Aquest paio cal tancar-lo allà on sigui. No només ha demostrat ser violent, un drogata i un borratxo sinó que a més pega a les pobres dones amb les que  està. No deix de fer mal i allà on va la lia. Aquesta setmana ha estat a Madrid tot borratxo i barallant-se amb la seva actual parella. Va fer fàstic veure com Don ‘Florentimo’ l’abraçava i el rebia com si fos un ambaixador. Quin fàstic! El món li hauria de girar l’esquena.
25) L’EFEMÈRIDE. 1 any de la mort de la Muriel Casals. La família de Muriel Casals dona la indemnització de l'accident a Òmnium perquè doti el Premi de Comunicació. L’Ajuntament lliura la Medalla d’Or a títol pòstum a Muriel Casals. Hi penso i encara no me’n sé a venir! La darrera vegada que la vaig poder veure va ser a la plaça de Catalunya. Era una persona que transmetia quelcom diferent. Les dues lideresses de llavors no tenien res a veure. La Forcadell era tota nervi o força. La Muriel era pausa seny; i mira que ambdues deien el mateix. Aquella dona tenia un nosequè a la mirada, en la seva cara, en el rictus que et feia que la seguicis a ulls clucs. Hem conegut una líder del segle XXI, la líder de la Revolució dels somriures. Gràcies Muriel!
13/02 18 anys de la mort de Carles Sabater. Han passat tos aquests anys i els sentiments encara estan descol•locats. Que es mori una persona jove sempre és una merda! Molts d’aquella generació el vam com idolatrar per convertir-lo en una mena de símbol de la nostra època i de la nostra adolescència. Amb la seva mort molts de nosaltres també vam morir una miqueta! Per sempre però ens quedarà una multitud d’himnes i cançons referents que quan les escoltem ens tornen a fer reviure aquella bonica etapa de les nostres vides. En Carles és el nostre Elvis o la nostra Marilin. I com a tal en els nostres cors mai s’apagarà. El més gran dels pecadors navega sempre ben a prop de nosaltres. Gràcies Carles!
26) NO HO VEIG CLAR. Condemnats els rapers Pablo Hasél i Ciniko a 540€ de multa per una cançó que ‘menyscaba la dignitat’ d’Àngel Ros. Això és multable i sancionable, ara que ens tractin de nazis als catalans no, o que ens dediquin tuits ofensius. Si filem prim hi filem per tot! Sinó deixarem de creure en aquest sistema!
27) ENS HAN DEIXAT. --
28) EL PARIPÉ. Declara Ana Mato per la Gurtel. I ha fet un ‘Infanta Cristina’ és a dir; jo del que feia el meu ex no en sabia res! I tal dia farà un any. Els que tenen un càrrec de responsabilitat són els primers que haurien de predicar en l’exemple i amb que ens trobem? Doncs amb una altra delinqüent, capaç de fer la comunió del seu fill pagant el confeti el poble. Quina cara més dura! Com diria una que jo sé és una ‘sinverguensa’.
29) UN BRINDIS AL SOL. El PSOE proposa el DNI escrit en català i en les llengües cooficials. Rufián ironitza sobre la nova proposta del PSOE: ‘A les últimes diades ningú no cridava “DNI català!”. És la viva mostra que molts del PSOE tampoc entenen Catalunya. L’altre dia el Madina pixant fora text dient que no és tan important si Catalunya és Nació i ara proposen els DNIS ‘a la catalana’. No volem res de tot això. Volem el que ens toca per justícia i punt i no que hi haguem de perdre. I per suposat que som una Nació i que defensarem la nostra parla allà on sigui. PSOE: us cal una profunda reflexió sinó seguireu quedant al marge de molts temes i com no del govern.
30) LA DESGRÀCIA. Es calcula que a Sèrbia ara hi ha uns 8.000 refugiats, la majoria, sirians i iraquians. La gran manifestació de Barcelona a favor de l’acollida dels refugiats ha de fer reaccionar els governants. El poble us ha dit que vol acollir i que obre les portes d’aquesta pobra gent, per tant a canviar les polítiques, sinó el poble deixarà de creure en vosaltres.
31) LA MODA. Robots. Torna a haver-hi una revolució de les màquines? Ara es veu que ens volen vendre que robots faran millor la feina que les persones. Jo no hi crec i menys si això suposa una pèrdua de llocs de treball de les persones.
32) QUÈ CELEBREM? Dia Mundial de la ràdio. Una gran sort és poder tenir tant a la vora la gent de la ràdio omplint-nos les hores amb programes de qualitat. I vagis on vagis i a l’hora que sigui! I és que et pots descarregar un podcast i escoltar el material quan vulguis. És evident que la ràdio és màgica! Per molts anys!
Dia internacional de la síndrome d’Asperger i dia contra el càncer infantil. Tota iniciativa és bona per poder paliar aquestes dues malalties. La gent hem de seguir demostrant la nostra solidaritat perquè es pugui avançar en les investigacions. En aquest sentit un gran aplaudiment per tota aquella gent que d’alguna manera o altra han ajudat a trobar solucions.
33) L’ENQUESTA/L’ESTUDI. La pobresa infantil greu es dispara un 23% en només dos anys a Catalunya. 500.000 infants viuen sota el llindar de la pobresa a Catalunya, i gairebé 262 en situació de pobresa severa. Això és intolerable! La primera preocupació dels polítics hauria de ser els infants i les persones més desafavorides. Si no es vetlla per això és que els governants estan podrits. Hi ha molts nens que quasi que només mengen a l’escola. Això és terrible! Cal una major consciència i sinó canvi de polítics.
34) CIÈNCIA/SALUT. 30.000 hectàrees de bosc estan en risc de mort a Catalunya per la sequera. Només cal donar un tomb pels nostres boscos i et quedes esgarrifat. La tendència és que cada vegada hi hagi més sequera i això la natura ho nota. A part que els boscos, com ja he dit altres vegades, no estan ben gestionat. Estan massa bruts i això acaba sent una bomba que si arriba a esclatar pot provocar una desgràcia irreparable. Cal que els governs destinin mols més diners a la regeneració dels boscos i cal una nova mentalitat vers l’entorn que ens envolta!
35) EL DESCOBRIMENT. Més d'un centenar d'espanyols tenen empreses pantalla a l'illa de Madeira. Segons una investigació de la Vanguardia. I és que aquí tothom s’espavila al marge de l’Estat. I qui ho fa? Doncs els més rics? I se sap i els governs ho saben i què fan? Res. En comptes de penalitzar-los fan veure que no en saben res per temor que decideixin prendre a un altre país les empreses i els negocis i els diners. És més fàcil collar les classes mitjanes amb impostos i pagaments. Indecent!
Un equip d'investigadors de l'Institut de Ciències Biològiques i Ambientals de la Universitat d'Aberdeen (Escòcia) ha descobert Fins a 50 vegades més contaminació en animals que viuen a 10.000 metres que en els d'una badia molt contaminada. Imaginat ai en fem de mal els humans.  Amb la nostra merda estem contaminant el nostre entorn. Som la barbàrie! És necessària una política molt més restrictiva en tots aquests àmbits i també constructiva perquè la gent tingui millors conductes.
36) L’ESGLÉSIA. L’Església ha inscrit 4500 propietats des de 2003 gràcies a una llei que va fer Aznar exclusiva per a ells, segons informa el Pais. Algunes inscripcions tan curioses com la Mesquita de Córdoba per 30 euros. Quina llei és aquesta? Aquests peperos segueixen tenint contents rics, monàrquics, l’exèrcit i l’església. En que ha canviat Espanya des de la Restauració?
37) UN TIP I L’OLLA PLENA. El TC insta de nou la Fiscalia a actuar contra Carme Forcadell i els membres sobiranistes de la mesa. No en tenen prou amb les Cartes d’advertència que arriben d’arreu. El poder de l’estat espanyol va a  destrossar el procés atacant-ne els líders, jutjant-los -i veurem si penalitzant-los-. I ara va per la presidenta i la mesa. Fot fàstic haver de sentir el Millo a Tv3 dient que el diàleg es porta de sota mà i que les converses són fluïdes quan la portaveu del govern català ho nega. Un dels dos menteix vilment i jo, coneixent el personal em decanto per acceptar que la Neus Munté diu la veritat. Després des de Madrid ja s’han afanyat a recalcar que podem parlar de tots els punts menys del referèndum! El de sempre! Acabem la setmana amb unes declaracions que fan pensar molt de Puigdemont: ‘La proposta de l’estat espanyol és com l’esperit sant; tothom en parla però ningú l’ha vist’
38) L’ANÈCDOTA. La biblioteca de la UE convida a transcriure cartes d'amor de la Primera Guerra Mundial. Moltes d’elles van ser recuperades i mai van acabar arribant als seus destinataris. En el primer dels grans conflictes globals la carta va ser una de les maneres de comunicar soldat i família. Què lluny queda tot! Com han avançat les comunicacions!
39) LA DEMAGOGIA DE LA SETMANA. Josep Piqué: -‘ Són capaços de dir feixista a la fiscal del TSJC. No hi ha més feixista que això, perquè un feixista no admet la discrepància”, ha etzibat, tot afegint que “si un feixista és el que no admet la discrepància, a Catalunya em dona la impressió que tenim massa feixistes”. A més, ha assegurat que “massa sovint” en la política catalana “es contraposa llei a democràcia”. “Fer-ho és l’avantsala de l’autoritarisme polític”. No caldria dir massa cosa més ja que ell, com el Garcia Albiol, la Camacho i el Casado amb aquestes declaracions es delaten ells mateixos. Com sempre la diferent vara de mesurar. No deixar votar no és feixisme, menysprear constantment Catalunya no és feixisme, tenir judicialitzada la política no és feixisme... en canvi tot aquell que no riu les gràcies al PP i té un pensament diferent aquell si que és feixista. Se us veu el llautó fills de la transició, per no dir d’una altra cosa.
40)  LA REFLEXIÓ. Que en ple segle XXI, homes de l’equip de veterans del Lloret insultin i menyspreïn les jugadores del Masnou i del Lloret que disputaven un partit en el mateix camp per confusió horària. Sentim les jugadores explicar el cas he sentit vergonya i fàstic. Els camps de futbol estan plens de xusma masclista i prepotent. És una constant haver de sentir com és vexa a dones per la seva condició de dones i s’humilia a gent homosexual. No hi ha educació de cap mena! Si el tingués dos dits de front faria fora del mateix aquests prepotents. S’han d’acabar aquestes actituds de falta de respecte als camps de futbol. Sort que el seny s’acaba imposant. Avui han jugat un partit de futbol per reconciliar els dos equips. Per mi aquest gest és de cara a la galeria, un paripé més. Amb un perdó explícit un canvi clar d’actitud i alguna multeta n’hi havia suficient.