APARTATS

26 de febr. 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 20-260217

1) ÉS UNA VERGONYA. Una discoteca ofereix entrada de franc i 100 euros a les dones que no portin calces. L’han retirat i han assegurat que era una broma, però el mal ja està fet. El sexisme i la violència comença amb aquestes merdes i la no sanció per molt que es demani perdó sembla que els legitimi. És un símptoma patètic que una part de la societat està malalta. Aquest dissabte inspecció i protestes a la porta pel sexisme evident
Que l’ex ministre Sòria mentís en les vacances que es va trincar a Punta Cana. Podemos ha demanat a la Fiscalia que investigui les mentides compulsives d’aquest miserable. A part de mentir, oblidem que va ser el ministre del Castor i els pagaments que de per vida haurem d’efectuar per tapar la ineficàcia del seu govern i el de Zapatero.
El cas del President de Múrcia. Han substituït la persona que l’acusava d’irregularitats. Cansa tot el que passa en aquest país; cansa contemplar que dia a dia ja menys hi ha menys netedat.
2) PER APLAUDIR. València, Balears i Catalunya acorden enfortir la llengua i la cultura que els uneix. Clar que si! Almenys els que la parlem reforcem la nostra llengua. La setmana que hem conegut que s’ensenya més el català en països com França abans que la resta d’Espanya. Faltaria més que nosaltres no ajudéssim des de dins de casa el català.
El manifest del Pacte pel Referèndum suma 40.000 adhesions els primers dies. I en cauran moltíssimes més i de diferents colors polítics. Quan les tinguem, el nostre President la presentarà a Madrid en un intent d’assolir una darrera entesa amb l’Estat; tot i que a mi em sembla que contra aquestes parets tornarem a topar.
3 ) UN EXEMPLE A SEGUIR.  Les exportacions van tornar a créixer durant el 2016, tant a Catalunya com al conjunt de l'estat, fins a superar màxims històrics. Molt bé! Una bona notícia. Ara caldria saber de la grandesa que suposa les exportacions dins d’Espanya. I ho sabem: han suposat un 24,3%. I em pregunto: què significaria per Espanya que Catalunya fos independent? I lluny d’estimar-nos encara ens fustiguen i ens humilien!
4) EM SAP GREU.  @AmnistiaCAT denuncia un retrocés global dels drets humans el 2016. És una pena i una vergonya a la vegada. Els governs miren cap a una altra banda i es ‘solidaritzen’ els uns amb els altres per no molestar-se mútuament i amb això no hi ha dret ja que estan en joc vides. La Revolució Francesa i l’Americana van fer-se perquè es garantissin els drets de les persones. Potser caldrà tornar a fer revolucions doncs!
5) QUE N’APRENGUIN. L'ajuntament de Colau va enviar a tots veïns una carta perquè DELATESSIN veïns amb pisos turístics. No ho trobo malament! Si així es denuncien males conductes i lloguers fraudulents ja està bé. Per tenir un món més cívic caldria aplicar una fórmula similar perquè la gent ajudés a les autoritats amb males praxis. El que no està tant clar és que Colau i Collboni pactin amb les elits espanyoles per reforçar la marca Barcelona, quan algunes d’elles han dit que marxarien de casa nostra en cas d’independència.
Denuncien dos menors per enlluernar l'helicòpter dels Mossos. Un bretolada que els pot costar fins a 600.000 euros. Que paguin i n’aprenguin! No val tot i menys si poses en perill la vida dels altres!
6) NO HI HA RES A FER. Ibarretxe: "Catalunya i Euskadi, a diferència d'Escòcia, no tenen reconegut el dret a decidir ni tampoc tenen el respecte del món". Si és que ja ho van deixar tot ben lligat amb la Constitució en la transició. Van canviar la Dictadura per la limitació de la llei segons el que els hi convenia, creant una Constitució on es vetava el dret a decidir dels seus pobles. Tot quedava ben lligat! Per modificar-la calia l’acord quasi bé impossible de les tres quartes parts del Congrés. Tot al sac i ben lligat. No comptaven però amb que Catalunya és capaç de desafiar la llei espanyola per assolir la seva llibertat.
7) CALDRIA MILLORAR. Més de 2.000 persones en un sol any enxampades conduint sense haver-se tret mai el carnet. Doncs ja hem diràs; o tots moros o tots cristians! No hi ha dret que la majoria haguem passar per tot el procés de treure’s el carnet i uns quants espavilats no. Bona feina feta pels qui els han enxampat. Potser caldria un major vigilància sobre aquells individus que se sap que no tenen carnet i en això la resta de veïns hi poden tenir molta importància. Hi hauria d’haver un número anònim on la gent pogués alertar d’aquestes irregularitats.
8) CAP MENA DE PIETAT. El senador d'origen indi d'Esquerra, Robert Mashi, denuncia insults xenòfobs contra ell. En la línia habitual! Per això serveixen les xarxes socials. Mireu si en pot fer de mal un ús inadequat. Que busquin el seu rastre, el multin i no li permetin tornar en aquesta xarxa social.
Una dona mor a mans de la seva ex parella a Santa Perpètua de Mogoda. L'autor confés del crim s'havia saltat 2 vegades l'ordre d'allunyament i estava pendent de 2 judicis. S’ha fet malament! Pobra dona i pobra família! Aquest assassinat ha posat de relleu que no s’està actuant bé amb aquests  casos. Calen moltes més mesures i més dràstiques per protegir les dones que han patit algun tipus de maltractament. Precisament a 4 dones maltractades han començat una vaga de fam a Madrid. L’allargaran fins que el govern espanyol adopti mesures contundents i clares.
Un tio suec va robar un camió de butà i va conduir temeràriament per Barcelona. Aquest tarat es va gastar 20.000 euros en una nit de festa amb sexe i drogues. Ara diuen que ha demostrat problemes mentals. I això no es podia preveure? Som conscients del mal que podia haver fet? Aquest tio ha estat en contacte amb altra gent i segur que molts amb els que ha estat han vist que el tio no hi toca; perquè no es denuncia? O almenys posar en alerta a la policia que hi ha aquest imbècil en el món. Jo ho sento molt però no tindria cap mena de pietat!
Rebaixen a 9 mesos de presó la pena a l'home gravat arrossegant la seva parella. Lea imatges posen la pell de gallina. Veure com aquest fill de puta arrossega aquesta pobra noia per terra agafant-la pels cabells no pot quedar impune. Doncs només 9 mesos i d’aquí quatre dies al carrer. Què cal ara, que mati a la dona com la pobra de la Mogoda? Quina justícia és aquesta? Com poden dir que la fractura de crani no està demostrat que hagi estat a causa de l’agressió? Quina vergonya de justícia!
Detinguts 11 membres d'una xarxa de narcotraficants que portava haixix del nord d'Àfrica fins a la costa de l'Ebre. I això s’hauria repartit per aquí a casa nostra. Benvinguda intervenció!
9) ANEM EN EL BON CAMÍ. Rajoy veu un “disbarat” parlar d’intervencions militars a Catalunya però evita pronunciar-se sobre l’article 155. Una mica de seny! La setmana que la Rahola amb les seves columnes ha deixat preocupada la societat catalana amb una més que provable intervenció militar a Catalunya, en Rajoy ha descartat aquest tipus d’intervenció. Jo penso que abans intervindran la Generalitat a part d’inhabilitar a tots aquells que suposin un risc la unitat d’Espanya.
10) TIP DELS IUESEIS.  Trump a Londres amb protestes. I a ell plim! Li importa una merda el que pugui pensar i dir la gent al seu voltant. Ell va fent i espavil. Si això implica eliminar tota l’obra d’Obama, doncs l’elimina. Si cal enemistar-se amb altres països, s’enemista. I així anem! La vergonya de la setmana s’ha centrat en el revocament de la norma que permetia als alumnes transsexuals escollir els lavabos. Més gent en contra seva! Mentrestant, sembla que nous contactes entre Europa i els Estats Units han fer que ambdós recuperin la confiança mútua. Mentrestant, ell segueix carregant contra la premsa. LA CNN i The New York Times Vetats en una reunió informativa a la Casa Blanca.
11) LA CAGADA. Millo ha desmentit per Garcia Albiol i desautoritzat per Rajoy en dir que ni afirma ni desmenteix contactes amb la Generalitat. Rajoy a T5: "No hi ha converses secretes amb la Generalitat i si n'hi hagués no les explicaria perquè deixarien de ser secretes". La Vanguardia confirma que Rajoy i Puigdemont l’11 de gener.
12) UNA DADA.  La Catalunya rural es despobla amb la crisi. El 60% dels pobles petits han perdut habitants. És una tònica lamentablement trista però que crec que està molt relacionada amb època de vaques grasses i crisis. Amb la bonança un sector de població va fer diners potser desgastant la salut. Molts van optar començar una nova vida allunyats de la urbanitat, implicant-se en negocis innovadors -i a la vegada amb molt de risc-. Trasllat de tota la família en un entorn rural, cole nou... Renunciar a millor sous per qualitat de vida, heus ací el sil·logisme. Passa el temps i arriba la crisi. La gent deix de gastar diners i va als mínims. Els que un dia vam començar una nova vida es veuen abocats a retornar a la ciutat i de nou començar. Així és com ho veig jo!
13) LA DONA-L’HOME. Una dona, al capdavant de Scotland Yard per primera vegada en 188 anys d'història. Cressida Dick és la nova comissària en cap de la policia metropolitana de Londres. No hauria de ser notícia però ho és. Això demostra la injustícia que suposa que la dona en ple segle XXI encara estigui per darrere de l’home en molts aspectes; especialment pel que fa als llocs de direcció. Per aplaudir que aquesta senyora ocupi aquest càrrec.
14) EL FET. La mare sancionada a Mataró per no anar amb el cotxet per la vorera recorrerà la multa que li va posar la policia local. Clar que si i té tot el meu suport. Les imatges del carrer són ben clares. Es prima el pas de vehicles i es deix una vorera minúscula per als vianants. Lamentable! No només recorreria la multa sinó que denunciaria l’ajuntament per no haver resolt aquest tema.
L'aeroport de Son Sant Joan es dirà Aeroport Internacional Ramon Llull. M’agrada molt que aquest aeroport dugui el nom d’un personatge tan il•lustre de la llengua catalana.
15) ELS ‘DURUS’. L'Agència Catalana del Consum sanciona 14 empreses que atorguen mini crèdits per internet. Et donen 300 euros i en pagues 96 en interessos per ser retornats en 30 dies. Ja em diràs. Menys mal que s’ha descobert i aturat. Més en els temps que corren, en els que la gent com que no arriba a final de més doncs demana micro crèdits. Aquesta xusma malèvola no només s’aprofiten de la desgràcia de la gent sinó que a més ho fan aplicant uns interessos que superen els 2800 punts.
Les darreres dades confirmen l’augment dels productes més cars a Mercabarna, com el llamàntol i la llagosta. S’acosta el Congrés de Mòbil de Barcelona.
16) EL PACTE. Diversos ajuntaments com els de Celrà i Girona aproven en ple que no es facin maniobres militars en el seu territori que l’exèrcit acaba fent. Manifestacions en contra! I tot meu suport a aquests ajuntaments. No volem per a res l’exèrcit i ja no només espanyol, cap exèrcit. Tot just ara, el govern català desaconsella que a la fira de Lleida reclami l’assistència dels militars espanyols en un estand. L’alcalde Ros ho justifica perquè ofereixen feina al jovent. Inaudit! Aquest senyor Ros que s’ho faci mirar. Té uns certs tics que no m’agraden gens. Per una bona salut de la ciutat esperem que no duri masses anys en el càrrec.
17) POR. Detectats 250 terratrèmols en 4 dies a Catalunya. Què està passant? Els mitjans habituals poca cosa n’han dit. Per què? No és prou rellevant? Recordar que la zona de la Garrotxa és volcànica i tot i que fa molts anys que no hi ha activitat,  qui et diu que allò no es pot despertar?
18) NO VA PEL BON CAMÍ. Alemanya vol accelerar l'expulsió de milers d'immigrants que no tenen dret d'asil. En la línia neofeixista global d’Anglaterra i els del Brèxit, els Lepains a França i els tarats que donen suport al Trump i la seva troupe de nazis. No hi ha dret! Si la gent ha anat allà és per trobar una millor vida no per delinquir i fer atemptats. Volen estigmatitzar aquesta pobra gent que busca un món millor de les misèries que els hi han tocat viure seus propis països. Quina misèria de gent la que pensa com tota aquesta colla de manipuladors alemanys, francesos, anglesos i americans. Sort que no tots som iguals!
19) NO ME’LS CREC. –‘Cataluña son sus gentes, sus comunidades y asociaciones. Queremos hablar con ellos para conocer sus necesidades a fin de unir, no de separar’-. S.S. de Santamaria. Ho podria haver posar a la demagògia de la setmana perfectament. Realment veure la Soraia quan parla i assevera amb aquella supèrbia i prepotència com si els altres fóssim uns catetos fot fàstic. No us crec peperos! Ens heu venut la moto tantes vegades que la gent ja no se’n fia. A part discutir del que no volem tampoc val la pena. Volem fer un referèndum, res més. Volen saber què pensen les catalanes i els catalans i en funció d’això decidir com a poble lliure que som, malgrat us pesi. Voleu més proves que no sou fiables? Aquí en teniu una més: un eurodiputat letó del PP acusa Espanya de “mentir rotundament”. Artis Pabriks nega de manera taxativa que l'exprimer ministre del país hagués acceptat un suborn de part de la Generalitat per reconèixer una hipotètica Catalunya independent. Per acabar de reblar-ho, don Rajoy ha dit que parlarà amb Catalunya d’allò que interessa a Catalunya i no del referèndum. Una vegada més demostra no saber res del que se sent a casa nostra. Au doncs!
20) EL TEMPS. Setmana anticiclònica amb temperatures primaverals. Ametllers florits arreu i primers insectes que treuen el cap ja alterats amb el bon temps, aparentment. A mitjans de setmana algunes nuvolades i boirines, un mini front que ha deixat molta més aigua de les previsions dels meteoròlegs  i entrada de vent del nord que ha fet baixar les temperatures uns 5 graus.
21) EL TEXT. Que expira just enguany permetrà els municipis que tenen autopista recuperar part de l’IBI. Tots els ajuntaments catalans afectats pel pas d'alguna autopista rebran aquest any el 100 per cent de l'IBI de les concessionàries, a les que se'ls ha acabat els beneficis fiscals de què gaudien. Fins ara, només pagaven el 5% d'aquest impost a la majoria de consistoris, basant-se en una bonificació de l'any 72 que acaba d'expirar. 14 milions d'euros que aniran molt bé als ajuntaments. Com bé han dit molts d’ells serà com una loteria i és que ja em diràs tu com han tingut la barra de fer les coses d’aquesta manera. En realitat els qui han tret els beneficia de l’autopista han estat les concessionàries i qui pagava l’IBI: els ajuntaments. Una injustícia que s’arrossegava des del franquisme.
22) EL FRAU. Urdangarin evitarà la presó preventiva. La fiscalia demana presó eludible amb fiança de 200.000 euros per a Urdangarin i 100.000 per a Torres. I més mostres de les no aigua clares del món de la justícia. L’Urdanga, després de tot el que ha fet, ha viure la vida i a seguir amb els seus negocis. Com podem creure en aquest sistema? Multeta que saben que poden pagar i a seguir. Com no volen que pensem que darrera no hi ha la família real? Evident senyors: la justícia no és igual para todos!
Pel cap de setmana: Possible tràfic d'influències del PSC a la FECAC per organitzar la Feria d'Abril! Tant parlar del 3% i tant destapar fraus, totalment condemnables, i ara resulta que els socialistes han fet tripijocs amb per organitzar un acte com aquest, amb vots a canvi. On són ara la Chacon i el Montilla per donar explicacions? També faran comissions o això només és necessari amb Convergència? I jo em pregunto, a més, parlant de la multiculturalitat d’Espanya; a Andalusia veurien amb bons ulls que organitzéssim els catalans amb diners públics una trobada de sardanes a Sevilla? Segur que ens fotrien fora a patades. Doncs aquí mira si en fa d’anys que se celebren les Feries d’abril i no ha passat res. I ara a més, sota sospita!
23) A REUS/AL CAMP. concentració als Jutjats de Reus en suport a l'animalista que va denunciar l'Última Llar. Tot el meu suport i més després de comprovar que el tracte vers els animals no es el més adequat. Si les fem, fem les coses ben fetes, sinó no cal fer-les!
Timecode curt reusenc a la gala dels Oscars. A veure si tenen sort! Tot el suport nois! Sentir com el nom de Reus es citat en les altes esferes de Hollywood és un orgull!
Comencen les obres del nou Esclat de Reus que oferirà més de 60 nous llocs de feina. Benvingut sigui si ajuda a crear llocs de treball! No és el model de ciutat que tradicionalment era de Reus però ja oberta la veda amb la Fira ja val tot.
Vigilància policial, denúncies i sancions per conductes incíviques a la calçada. Ben fet i és que la gent és molt incívica. Calen multes i sancions per fer justícia amb aquests aspectes sinó la gent es passa pel forro els avisos. Si doneu un tomet pel barri del Carme observareu la indecència de la gent. Cagades, fixades, escombraries fora dels contenidors... Un sense fi de misèria i fàstic. El més greu a més és que l’incivisme va més enllà dels animals. Fins i tot cagades de persones apareixen en entrades en pàrquings i en llocs arraconats. A més cal sumar-hi els veïns que donen de menjar als gats de carrer que tomben per la zona. Fastigós tot plegat! Tenen feina!
Al Monterols han abaixat la persiana la botiga de complements Claire's i la de roba Pimkie. A la plaça del Mercadal han tancat l'Imaginarium i l'Alquímia, i recentment també van tancar Pronto Moda, al raval de Jesús, i la botiga que Mango tenia al carrer de Llovera. Comencem-nos a conscienciar que el model clàssic de Reus s’està morint! I l’estem deixant morir entre tots. Entre les autoritats i la gent que ho permetem. I el que queda per arribar!
24) NO N’HI HA PROU! Esperanza Aguirre: "L'estat de les autonomies va ser un error". Esperanza Aguirre. Clar que si! És una evidència! En el que potser no coincidirem és en el sentit. Jo ho dic referint-me a que l’error va ser oferir cafè per a tothom i posar al mateix nivell comunitats insolvents i insostenibles i veritables motors. Per a Catalunya és evident que ha suposat una involució i una pèrdua de diners evident. Encara no és tard per proposar un model més clar i eliminar les comunitats que són insolvents. Però això no passarà ja que aquestes comunitats a canvi dels vots elecció rere elecció segueixen mantenint el privilegi de rebre el que demanen, tot i no generar res!
Quin poder té Europa? Espanya no segueix les recomanacions de l'ONU sobre l'accés als arxius i segueix amb una llei de 1968, fet que suposa que molt material encara no es pot consultar i que es manté en secret. Què ha de fer Europa amb Espanya per aquest i altres incompliments com el corredor ferroviari del Mediterrani?
25) L’EFEMÈRIDE. 100 anys del TBO. Segur que en tota casa n’hi ha un. Recordo aquells estius dels 90 com passava l’estona fullejant-los i sobretot quedant-me amb els dibuixos. Gràcies per haver omplert tantes estones. Felicitacions!
Més d’un segle d’història de la presó Model de Barcelona que tancarà portes al juny. Un edifici que té al darrere un munt d’històries vinculades amb èpoques ben fosques com el franquisme. Que ho refacin i creïn un espai per conèixer-ne el passat.
30 anys de la mort d’Andy Warhol. Un revolucionari de l’art. Les seves creacions van sobtar el públic per la seva originalitat. Fer una llauna de sopa o un rostre de la Màrilin amb colors de dibuix no va deixar indiferent a ningú. Es podrà discutir més o menys l’estil però no es pot negar que va ser un autor revolucionari.
26) NO HO VEIG CLAR. Multes per extreure fotos sense permís del Facebook. La gent es fa tot tipus de fotos i després s’escandalitza perquè en fan difusió pública. Jo entenc que aquell material des de que es penja a la xarxa és públic. La resta és una pantomima per fer diners.
Condemnat a 3 anys i mig de presó el raper mallorquí @valtonyc per injúries al rei Joan Carles. És increïble aquest merda de justícia. Proporcionalment és patètic comparar les condemnes a Blesa, Rato o l’Urdanga i aquestes. Et surt més car cagar-te en el rei que ser un lladre a gran escala. Lamentable!
El Tribunal Suprem ha condemnat el diari digital "El Triangle" a pagar 20.000 euros a Alícia Sánchez-Camacho per haver publicat la conversa de La Camarga.  La culpable indemnitzada! Què bo! Més val prendre-ho rient i enfotent-se’n que de veritat.
27) ENS HAN DEIXAT. Dues morts sonades a nivell internacional. La primera la de l'ambaixador de Rússia davant l'ONU, Vitali Txurkin. I la segona, quasi televisada del germà díscol de Kim Jong-un, enverinat misteriosament per dues noies al passar-li un mocador enverinat per la cara. Terrorisme d’estat? Era un tipus perillós pel règim i misteriosament, ja no hi és. Màfia al 100%.
Mor Xavier Melgarejo, pedagog especialitzat en el sistema educatiu finlandès. No era conegut però la seva tasca va permetre acostar-nos el model finlandès educatiu.
Mor l'actor Bill Paxton, un dels secundaris de luxe de Hollywood. L'actor, de 61 anys, havia participat en pel·lícules com "Apollo 13", "Titanic", "Terminator" i la nissaga "Spy Kids"
29) UN BRINDIS AL SOL. El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres la reforma del sector de l'estiba portuària. L'objectiu de la reforma és adaptar-se a la legislació comunitària, que imposa una liberalització del sector, i evitar així una multa per part de les institucions europees. El sector no se sent escoltat pel seu govern i ha convocat una vaga de tres setmanes a partir del març. Una vegada més es fan les coses sense tenir en compte el criteri dels que els hi va el sou i la vida.
30) LA DESGRÀCIA. Més de 5 milions de persones necessiten ajuda alimentària a Sudan del Sud. El drama va en augment i cada dia que passa a més. I, com ja em dit altres vegades, els governs i la gent mira cap a una altra banda i això és una i injustícia i imperdonable i més si tenim en compte que la major part de perjudicats són nens. És imperdonable desatendre’ls.
Tres desgràcies que han passat ben a prop de casa nostra. Al Vendrell ha mort un camioner en caure-li una placa de formigó d'un centre comercial. I a l’estació de tren de les Borges del Camp un noi de 15 anys també ha mort a l’electrocutar-se amb la catenària. Falta de manteniment i imprudències que s’han cobrat dues vides en poques hores. Trist! Un home de 40 anys ha mort en una andana en ser atropellat en baixar del comboi amb una bicicleta que s’hauria entortolligat amb el tren. Terrible!
31) LA MODA. WhatsApp se suma a la moda del contingut efímer: vídeos, fotos, textos i gifs que s'eliminen en 24 hores. Tot tendeix cap aquí. Ràpid, al moment i següent. Tot avança amb una velocitat terrible.
32) QUÈ CELEBREM? Carnaval. Vam començar amb el dijous gras menjant menjablanc i coca llardons. El divendres hi va haver el pregó de ses majestats i el dissabte i el diumenge les corresponents rues urbanes i rurals. La veritat és que és una festa que no m’agrada massa -per no dir gens-. Es perd el respecte per tot i per tothom! Està disfressar-se i passar-s’ho bé però no a l’esquena de l’altre. L’elegància sol brillar per la seva absència. Evidentment, també hi ha llocs on el carnaval no és una mera excusa per engatar-se i practicar sexe, com a Venècia. Què hi farem!
33) L’ENQUESTA/L’ESTUDI.  Augmenten un 40% les denúncies per abusos sexuals a Catalunya el 2016. Una dada espantosa! No es pot tolerar el maltractament sigui quin sigui. I menys mal que com més va la gent maltractada opta per denunciar. I tot i que desgraciadament segueix havent-hi morts, es poden prendre mesures preventives per allunyar el maltractador de la víctima. Cal fer molt més però per evitar desgràcies com la de santa Perpètua.
34) CIÈNCIA/SALUT. Hepatitis, grip a... una setmana dura. Detectat un brot d'hepatitis A a Barcelona, amb 42 infectats. Veurem com s’acaba solucionant aquesta crisi i veurem també es resol en els possibles contagis. En el món animal, concretament en l’àmbit de les aus, confirmat un segon cas de grip aviària a la demarcació de Girona. El primer es va localitzar dimarts a l'Empordà. Ha calgut sacrificar un munt d’ànecs ja que es va trobar una gavina contagiada de grip aviar morta prop d’una granja. Podria haver-hi una contaminació en massa. I ens diuen que té conseqüències sobre els humans però... ja ho veurem que passa.
35) EL DESCOBRIMENT. Un equip de científics de l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya ha descobert el mecanisme pel qual les cèl·lules d'un tumor cancerós s'expandeixen i provoquen una metàstasi. L'estudi, que representa una descoberta mundial, demostra que dues proteïnes, que fins ara es pensava que no podien unir-se, s'enganxen i impulsen la propagació de les cèl·lules malignes. Un aplaudiment enorme per aquests científics. Sense ells encara ens moriríem d’un simple encostipat. Gràcies!
Descobert un sistema amb set planetes com la Terra. Caldrà estar amatents ja que tot i que està immensament lluny podria ser una porta oberta a nova vida.
36) L’ESGLÉSIA. Pare Jonny; l’ex mossèn heavy! Sobtava veure’l amb la guitarra al coll, fen concerts i tocant arreu amb un doble objectiu: entretenir els més desestructurats i difondre el missatge de Jesús. Doncs bé; l’alta església li va parar els peus. L’home va penjar els hàbits i va voler seguir ensenyant el camí del bé des de una ONG i des del laïcisme. Et seguiré ja que el teu missatge el transmetis des d’on el transmetis és adequat i correcte. Cal fer el bé i ajudar-nos els uns als altres.
37) UN TIP I L’OLLA PLENA. El sumari del cas del 3% revela reunions de l'ex tresorer de CDC amb empresaris. Situa Viloca com "l'aconseguidor". Que es faci net i que paguin. Ara s’acusa a Mas i Germà Gordó d’estar directament implicats en el cas. I si és veritat que paguin! Però si es demostra que és mentida que paguin els que han fet aquesta acusació. El que és una evidència és que els partits s’han finançat massa sovint d’una manera poc clara. Que s’aclareixi!
38) Un restaurant de carretera amb un menú a 10 euros rep per error una estrella Michelin. Què bo! Però si és que és on es menja millor! No en tinc cap dubte. Si hi ha camions a la vora aparcats bon menjar, sense cal mena de dubte!
El camp nazi de Dachau recupera la porta robada el 2014. Va desaparèixer misteriosament i s’ha recuperat igualment amb misteri. No se sap res més! Atònit!
39) LA DEMAGOGIA DE LA SETMANA. José Luis Cebrian: "Si el yerno del Rey va a ir a la cárcel, ¿por qué no Artur Mas?". Si fos per aquests malparits tots els independentistes seríem afusellats. No es fan enrere quan veuen necessari inventar per desacreditar el bàndol que ells no comparteixen, amb veritats o mentides, es igual. La pena és que arriben a molta gent i aquests acaten, no contrasten i jutgen i desqualifiquen sense raó.  Quina misèria de premsa! Quina pena de gent!
40)  LA REFLEXIÓ. Isabel-Clara Simó: "Atrevim-nos a pensar i llavors serem lliures". L'escriptora d'Alcoi ha rebut el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes en reconeixement a la seva obra literària i al seu compromís social. Una escriptora que ha estat força marginada al llarg d’aquests anys i que diu veritats com a punys. Ens hem d’atrevir a pensar i tant i jo afegiria que cal que raonem i analitzem els pros i contres per prendre millors decisions. Només així serem lliures; totalment d’acord! A lluitar doncs i a ser lliures!