APARTATS

12 de febr. 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 060217-120217

1) ÉS UNA VERGONYA.  El govern espanyol incompleix de 34 sentències que donen la raó a la Generalitat. El mateix Gonzalo Bernardos ho reconeix i diu que és un error. I mira que no és un persona independentista. És una injustícia de l’alçada d’un campanar. Un cúmul de greuges més que s’acumulen a una llista interminable des de fa 200 anys. Una vergonya que des de les esferes de poder de la capital i els seus mitjans de comunicació llepaculs no en diguin res. Entre ells, les beques; la gestió i concessió de subvencions per a finalitats d'assistència i serveis socials, com ara el desenvolupament de programes per a la integració d'immigrants; la convocatòria d'ajuts a activitats culturals; el fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local; o la xarxa ferroviària. I sobretot subvencions!
Mentre el PP fa una posada en escena en el seu congrés anual, sempre mirant cap a una altra banda clar, hem sabut que 9 empresaris valencians admeten haver subvencionat il•legalment el PP de València. Silenci, omertà i omplir-se la boca de que Espanya va bé per ells i que són el partit de l’estabilitat i el futur. Us començaré a creure el dia que admeteu que no esteu lliures de merda!
L’ex-número dos de la policia espanyola es vanta d’haver infiltrat confidents a l’ANC. En la línia habitual d’aquesta aristocràcia espanyola que se’n fot i va a per Catalunya. On són aquí els judicis i les imputacions? On són els de C’s els de Manos Límpias per denunciar i escatir la veritat. És per inflamar-se!
2) PER APLAUDIR. En un dels discursos més durs que mai s’han sentit a la Generalitat i sense que ningú se l’esperés, Puigdemont diu que la democràcia espanyola ha emmalaltit i rep crítiques contundents de l'oposició. Però és que és la pura veritat! Almenys ela nostres líders planten cara a la manca de democràcia d’Espanya. També em va semblar contundent i ben preparat el discurs de la CUP. L’oposició amb l’Arrimadas al capdavant va demostrar una vegada més que viuen a Catalunya com si visquessin a la Lapònia; miren cap a una altra banda. El PSC encara busca terceres vies. L’Albiol que es passa les hores buscant frases i imatges per menysprear ela catalans i l’únic que aconsegueix és fer-se més malveure i fer més el ridícul amb comparacions equivocades. CSQP amb el Franco Rabell segueixen amb una cantarella que fluctua segon el dia; una llàstima! Li van faltar cametes al Reietó Millo per sortir amb aquella cara de terrissaire i dir que la democràcia espanyola té una salut de ferro. Ai putxinel•li! Tanquem la setmana amb unes declaracions explosives de Raül Romeva a la revista belga ‘Knack’: -“Espanya ha deixat de ser un estat de dret, no existeix separació de poders"-. Totalment d’acord! I no patim esquizofrènia sr. Garcia Albiol -en minúscula també-. Bé, mira! I si la patim som més de dos milions d’esquizofrènics i reconeguts i a més tenim cura als nostres mals. La medicina míster demagog és allunyar-nos de qui ens provoca el mal. Ja està bé de tractar-nos de malalts! Prou! Reclamo més respecte!
Detinguda una banda de lladres que feia explotar caixers automàtics per robar-ne els diners i tres detinguts i 14 cotxes confiscats al taller clandestí de Sils on es falsificaven Ferraris. Evidentment, feina ben feta dels cossos policials!
Manifestació dels estudiants de Secundària per reclamar la supressió de la LOMCE. Tot el meu suport per acabar amb aquesta llei absurda. De totes maneres, com ja he dit altres vegades ja començo a estar fart de tallar els trimestres amb vagues que la major part del jovent no sap ni per quin raó fa.
3 ) UN EXEMPLE A SEGUIR. Les illes Fèroe votaran el 25 d’abril del 2018 per l’autodeterminació a via. Caram! Això em sona! Bréxit, referèndum escocès, referèndum Fèroe, Kosovo... A veure si ben aviat som els catalans els que podem decidir! I això que la nova calanya del PPSOE-C’s nega el dret a fer-ho dins d’Europa.
El parlament escocès vota en contra d'activar el Brexit. Perquè són diferents i volen que se’ls tingui en compte com a tal. Per què no se’ls hi pot respectar? Tant costa que els hi donin veu i vot i capacitat de decisió pròpia? I si ells es volen quedar a Europa que si quedin. Seria un exercici brutal de democràcia!
4) EM SAP GREU. Putin permet per llei que l'home pugui pegar a la dona un cop l'any. Això ens dirà de la qualitat del personatge. Ara que el món sembla conscienciat amb un major respecte pel maltractament surt aquest miserable amb eixa reforma! És una indecència i el món no ho hauria de tolerar! Ara només falta que aquestes dues nafres del Putin i Trump tinguin bon rotllo per dur a terme les seves miserables polítiques radicals.
5) QUE N’APRENGUIN. Una diputada de Podem a les Corts: ‘M’encanta el valencià de tot arreu, inclòs el de Reus, Girona i Maó’. M’aixeco i aplaudeixo profundament. València debat per la llengua; si el valencià i el català són llengües diferents (cosa que és evident que no però que és una arma política del PP per trencar la unitat del català). Doncs en aquest context benvingudes són aquestes declaracions intel•ligents que més d’un cateto no ha entès o les ha entès al revés.
6) NO HI HA RES A FER. Denuncien que la dona de Fernández Díaz usa un cotxe policial per anar de compres. Oleeee! Clar que si pagant el poble. C’s: on són les denúncies? I les querelles? I els judicis? Ah clar però si sou del govern clar. No podeu dir res més que no sigui atacar Catalunya. Però és que a més un sindicat policial diu que Llanos de Luna també. Clar que si!
Embarguen 246.000 euros a l'ANC per no haver pagat la multa arran de la Giga enquesta. Això si que és punible i execrable! I segur que si poguessin desmantellarien l’entitat. Au, que no els hi han faltat cametes per criticar-los. No veuen que darrere d’aquesta entitat hi ha el poble català representat i que la gent ens bolcarem per ajudar l’entitat i seguir en la lluita. Curiós que aquesta notícia arribi enmig dels judicis pel 9n. Massa casualitats per quilòmetre quadrat a casa nostra i en contra.
7) CALDRIA MILLORAR. Detingut un menor per tirar una pedra des d'un pont i ferir un conductor. Aquests són els valors del nou jovent? Fa unes setmanes un imbècil que va grabar com entregava unes galetes farcides de pasta de dents a un indigent i se les menjava. El ‘caranxoa’. I ara tenim tercera entrega d’un nou despropòsit amb aquest fet de la pedra. Falta molta educació! Després no és estrany que ens trobem notícies com aquesta: un pare americà mata a cops al seu fill per haver robat un tros de pastís davant de la mare. Amb aquest fill de puta no s’hi hauria de tenir cap mena de pietat.
8) CAP MENA DE PIETAT. Josep Vicent Boira denuncia que Espanya està destinant diners del corredor del Mediterrani al corredor central. I la UE ho sap, perquè ja l’advertit diverses vegades però ells a la seva. En comptes de calmar una mica els ànims a l’arc mediterrani, ells segueixen jugant brut i només mirant els interessos de la casta madrilenya. Ens segueixen tractant com a perifèria. És una indecència!
9) ANEM EN EL BON CAMÍ. Dos detinguts a Badalona acusats d’adoctrinament i captació jihadista. Bona feina! En qualsevol cas, segueixo pensant que es vital donar una bona educació des dels màxims sectors possibles. Detencions si, educació també! No és res que sigui incompatible!
10) TIP DELS IUESEIS.  Rajoy s'ofereix a Trump com a interlocutor dels EUA amb Europa, l'Amèrica llatina, el nord de l'Àfrica i l'Orient. Ja seria el colmo de colmos. Un paio que a casa seva no és capaç de reunir-se amb Catalunya i que es posi ‘en plan’ mediador. Va home! Quina vergonya! Ja ho va denunciar el president Puigmont! Què fàcil és donar lliçons a fora de casa i més quan tens els llits per fer i la casa desendreçada. A més; estic segur que aquest Trump no sap ni on és Espanya.
Acusen a Europa d’anti americana. Home, anti americana no, ara que n’estem tips d’anar a remolc d’ells, si!
Donald Trump critica una empresa per deixar de vendre la marca de la seva filla. Clar que si! I com a gran ‘influencer’ farà el possible per revertir la situació encara que els seves creacions siguin una caca.
Avui dissabte, en l’avió del president ha tornat a dir que ell no pararà fins aconseguir que no entrin immigrants als EUA’s. Amb el poder que té aquest il•luminat pel deliri segur que acaba canviant tribunals, jutges, alcaldes i el que faci falta perquè es faci la seva. Pobra democràcia!
11) LA CAGADA. Rafael Català, que va titllar la importància de la infraestructura  del corredor del Mediterrani “d’exagerada i sobrevalorada”. És inaudit sentir les imbecilitats d’aquests mamarratxos del PP. Com pot una tonteria semblant. I l’entrevistador també rient-li les gràcies com a bona caverna que són. Doncs clar que és vital el corredor pet multitud de raons en les que no cal entrar per avorrir. Només en diré una avalada per tots els territoris afectats i per la UE: per unir a nivell de mercaderies el sud i el centre i el nord d’Europa més fàcil i ràpidament. Què arribi un vaixell al port de Barcelona i descarregui contenidors i directament un tren els traslladi on sigui. Sr. Ministre Català; per què no aneu a enfotre’s d’algun tema que afecti Madrid?
12) UNA DADA. Andorra té una de les mitjanes d’edat més longeva en la tercera edat. Se situa en els 83 anys. Potser en té la culpa la muntanya i l’entorn? És per reflexionar!
 Tres informes internacionals col·loquen la justícia espanyola com una de les pitjors del món. Ocupa posicions pitjors que el Pakistan, el Marroc i Costa Rica entre altres. Doncs poca cosa més caldria. Si els mateixos organismes internacionals ho afirmen és perquè deuen tenir estudis i dades que així ho reblen. Espanya potser hauria d’entornar una mica de mea culpa i fer les coses millor i no anar omplint-se la boca afirmant que són punters a Europa en molts camps.
13) LA DONA-L’HOME. El català Eusebi Ayensa membre de l'Acadèmia d'Atenes. És un autèntic desconegut per la gran majoria però en aquell nivell de les clàssiques és una eminència. Un altre català que deix la seva petja arreu del món. Felicitats!
14) EL FET. Calafell vol declarar Garcia Albiol persona 'non grata' pel menyspreu rebut. En la conferència que va donar la Generalitat a la UE va fer creure que la gent que hi havia anat estava pagada per la Generalitat. Va dir: “aquells senyors de Calafell, algun ben pintoresc, (...) amb càmeres al més pur estil turista”. En la seva de demagog imperial com a bon ‘pepero’. A manipular i a falsejar! Quina pena!
15) ELS ‘DURUS’. Colau va gastar 183.000 € per exposar Franco al Born. Que hi pensin cada vegada que diuen que es malgasten diners amb la independència. Va ser una animalada d’exposició i va costar una dinerada indecent. I ja em diran a quina conclusió arriben amb ella. No ha servit per a res. Segueixo pensant que valdria la pena fer una exposició permanent per explicar i deixar patent que va suposar Franco i el franquisme.
16) EL PACTE. Entre Errejon i Iglesias. Pablo Iglesias guanya les votacions per ser el candidat de Podem i Errejon posa a disposició del partit el seu càrrec. Tot i que accepta seguir treballant pel partit. Segur que hi ha divisió però és que jo crec que és sa que n’hi hagi i es pugui debatre. Sinó... per això ja tenim els del PP-SOE i els de la casta, on tot va a dit o a basa de tupinades encobertes.
17) POR. Incidents a la "banlieue" de París després de l'agressió sexual de la policia a un jove negre sense antecedents. Veus les imatges que envien els mitjans i fot por de veure. I ja se sap que els francesos -i més els dels barris residencials- no són precisament calmadets que diguem. Els fets que s’imputen a la policia són greus i caldria evitar aquest tipus de conductes.
18) NO VA PEL BON CAMÍ.  Soraia Sàenz de Santamaría ‘enxufa’ a la seva amiga Edelmira Barreira en un departament inventat per ella mateixa: Comisionado para el Reto Demográfico. I com sempre aquí es mira cap a una altra banda i endavant. Ara tot està a les mans de la gent. Que els polític siguin miserables quan manen pot passar, el que no hauria de passar és que la gent els votés en les properes eleccions, sinó seran còmplices del fet. Els com si els autoritzessin a fer el que vulguin.
19) NO ME’LS CREC. Bono diu que va deixar la cartera de Zapatero perquè es veia a venir tota la moguda secessionista i no li agradava la tolerància del president. Ho va dir en un dels programes lamentables d’ensucrada que en Bertín Osborne. Aquest Bono va fer aquesta afirmació i es va quedar tan ample. Quin gran analista! Jo no me’l crec i més sabent que dos anys després va reintegrar a la política. Se li veu el llautó!
20) EL TEMPS. Setmana amb una primera part monòtona i temperatures més aviat altres i vent. La setmana l’acabem amb lluna plena, amb eclipsi inclòs i una llevantadeta amb  pluja quasi imperceptible a casa nostra i amb fang.
21) EL TEXT. Els registradors de la propietat demanden la Generalitat per incompliment de conveni. Des de que van anunciar la recaptació catalana el sector va emprenyar-se ja que això suposava que aquests es quedaven sense feina. No sabem fins a quin punt és una pataleta o hi ha una part de raó. Veurem que dictaminen!
22) EL FRAU. Villarejo & Cía: 25 milions, 92 immobles y comptes a Suiza, Panamà i Delaware. Pel que es veu els Pujols, els Urdargarín i els del PP no estan sols en el frau. I els que no sabem, segur que hi ha molta gent important que té part dels seus comptes en paradisos fiscals o que busquen buits legals per invertir.
Pràctiques abusives d'alguns comercials que truquen a la porta. Cal alertar als veïns que no obrin a gent que no coneixen i que no donin cap dada personal ja que poder fer canvis de companyia en un tres i no res.
 23) A REUS/AL CAMP. Els tribunals tomben l’adheriment de Reus a l’AMI aprovat en un ple i denunciat per C’s. Realment patètic que aquest partit denunciï aquesta iniciativa aprovada per majoria en un plenari municipal. I serà doblement lamentable perquè la denúncia farà que hi hagi d’haver una sentència i voilà heus aquí el quid de la qüestió: una vegada més la justícia farà la feina que hauria de resoldre el govern espanyol. I després diuen que la justícia és independent. El que no poden aturar políticament ho aturen via jutjats. Amb el que no comptaran mai és amb que la gent baixi del burro. Nosaltres a la nostra!
Condemnat per agredir una dona amb un ganivet i amenaçar familiars a Reus. No es poden tolerar actituds com aquesta! Cap però amb les agressions sexistes i violentes.
Les comarques de Tarragona perden 22.000 habitants en quatre anys. Evidentment, és una dada dolenta. Segur que es deu a diferents raons però estic segur que alguna cosa hi deu tenir a veure la crisi que hi ha hagut, especialment en relació amb el sector de la construcció i tot el que arrossegava amb ell.
Pacte per la salut a Reus. Esperem que sigui una bona notícia per la ciutat. Crida l’atenció que la CUP se n’hagi desmarcat; alguna cosa deuen veure obscura. Parlant de la CUP; aquest cap de setmana s’han reunit a cal Massó en assemblea.
Els reusencs donen gairebé 200 quilograms de roba usada durant tot el 2016. Clar que si! És una mesura que diu molt en favor de les persones. Mesures con aquesta ens recorden que encara hi ha brins de dignitat en la nostra societat massa vegades freda amb determinats temes.
24) NO N’HI HA PROU! Manifestació contra els abusos de les elèctriques a Santa Coloma mentre el ministre d’energia diu que no es podran abaixar els preus. N’hi ha per llogar-hi cadires amb aquests mentiders del PP. Quan van permetre la pujada de preus van dir que regularien el sector per callar les veus més crítiques. Unes setmanes després tenen la barra de sortir i dir que els preus no es poden abaixar. Que ho expliquin a la pobra gent que va limitada de recursos. Quina barra que teniu! Això si, en el Congrés que celebren aquest cap de setmana nomes ha faltat senti l’Andrea Levi dient que allò era una bassa d’oli i que on hi havia crispació era en el Congrés de Podemos.
25) L’EFEMÈRIDE. 30 anys de la peli Dirty Dancing. Caram tu! Passa el temps volant. Per aquella generació fils com aquest o Ghost van marcar els nostres cors adolescents i famolencs d’històries d’amor. Si a més, hi afegeixes un component de polèmic entorn a un embaràs no desitjat i ho maquilles amb unes bones  sessions de ball tens la formula perfecta. Sense oblidar aquest fenomen d’actoràs que va ser en Patrick Swayze, tristament ja traspassat. Ingredients que afegits a un toc precís de rebel•lia i una bona banda sonora -que ha sonat en multitud de casaments-, fan la fórmula perfecta per ser una peli que ha marcat una època. Ara justament a Barcelona se n’ha estrenat al Tívoli la versió teatral i justament aquest diumenge l’hem pogut veure i tornar a sentir aquells vells sentiments. Val la pena!
14/02/1939. La Gernika valenciana. Xàtiva recorda el bombardeig feixista que va fer més de 140 morts. Els bombarders van atacar l’estació de tren just quan aquest arribava ple de gent que tornava del front a la Manxa. Contra la barbàrie feixista ni oblit ni perdó. En record a tota aquella gent que hi va deixar la vida.
26) NO HO VEIG CLAR. Cessat García Castaño, el comissari que va destapar un presumpte xantatge al CNI i la Casa Reial. Ja hi tornem! La mà negra torna a fer acte de presència i és que hi ha massa tics estranys en aquesta Espanya. El jutge Garzon es proposa investigar els crims del franquisme i l’acabem inhabilitant, i ara aquest home l’aparten sense més. Tics fastigosos que no m’agraden gens ni mica!
33 anys de la mort se Julio Cortàzar. Tant de bo tinguéssim pensadors lliures i amb la contundència d’ell. Falta gent independent que no es deixi contaminar pels lobbis mediàtics. Recordar-lo amb una frase genial que ens va deixar: –‘escribir en contra del capitalismo con el bagaje mental y el vocabulario que se derivan del capitalismo es perder el tiempo’-.
27) ENS HAN DEIXAT. Mor als 83 anys Juan Soto Viñolo, guionista del consultori radiofònic d'Elena Francis. Per les generacions més grans aquest programa va ser seguit i aplaudit per un munt de persones. Pels que en rondem la quarantena només n’hem sentit parlar per pares i avis. El programa partia de la següent fórmula: la gent enviava cartes amb consultes sentimentals que eren respostes amb un toc pompós i edulcorat. Recuperant aquells audios descobrireu perles ben maques.
28) EL PARIPÉ. El Parlament britànic aprova la llei que iniciarà el Brexit amb 494 vots a favor i 122 en contra. Doncs ja està! Ara si que està! Adéu! Faltarà veure que passa amb aquells territoris que com Escòcia no volen abandonar la UE. En qualsevol cas ja no hi ha més excuses. O és que potser era una estratègia per fer temps i esperar que la UE els supliqués que es quedessin?
29) UN BRINDIS AL SOL.  Rajoy s'ofereix a Trump a fer d'intermediari amb Amèrica llatina i Europa. Només puc riure! Quin subjecte aquest Rajoy; digne de l’esperpent de Valle Inclan. Un tio que no és més cateto perquè no s’hi posa que és capaç de girar-se d’esquena vers Catalunya; tu creus que pot tenir la barra d’oferir-se de mediador? Ves a pastar fang home!
30) LA DESGRÀCIA. Un nen de tres anys mor atropellat a les Borges Blanques. Terrible! L’ajuntament ha pres mesures immediates però ja no compten ja que el pobre nen ja ha estat víctima de la deixadesa de l’ajuntament i possiblement d’un enlluernament per part del conductor. Si hem de curar en comptes de prevenir no anem bé!
Atacat l’aeroport d’Hamburg amb agents tòxics amb 50 ferits. Hermetisme absolut sobre l’autoria i poca informació.
31) LA MODA.  Una campanya de la Societat Danesa contra el Càncer de pell que demana la col·laboració dels espanyols. Ara haurem d’anar per les platges prevenint a la gent massa envermellida perquè deixi d’exposar-se al sol pels riscos posteriors que això suposa. I és que les dades de càncer de pell esgarrifen en aquell país! Previsió!
32) QUÈ CELEBREM? El concert pels refugiats. Una vegada més la societat catalana s’ha bolcat amb una iniciativa solidària per defensar l’acollida de refugiats a casa nostra. Com en molts altres casos la legislació espanyola no ho permet i per tant els ajuntaments poc hi tenen a fer. Caldria desobeir, tal com ahir es va reclamar. El que va quedar totalment fora de lloc van ser les pixarades fora de test de l’speaker Jordi Evole, el qual va fer el ridícul ell solet va recriminar que no era un problema de competències sinó d’incompetències, al temps que defensava l’Europa dels pobles i no dels estats. De les seves paraules se sobreentèn un aplaudiment a la Colau (ja que treballa pels refugiats, diu) una crítica a la Forcadell (ja que s’amaga diu darrere de les competències). Per molt que ho hagi matisat amb un tuit noi, ahir no era el dia. El mateix Lluís Llach li ha donat una resposta a la que m’adjunto fermament: -"Si no vols incompetència, guanya't la independència"-.
33) L’ENQUESTA. Quasi el 20% dels espanyols voldria estar sota les ordres d'Albert Rivera. Ja em diran. Està clar que no saben qui és el personatge. Si el coneguéssim com el coneixem els catalans segur que canviaven d’opinió. Representa la marca blanca del PP. I no diré que hi hagi mesures que proposen que són encertades. En qualsevol cas però massa sovint neden en la mentida, el populisme elitista, la manipulació i la demagògia. Recorden massa sovint ela descamisats de l’època triomfal del PP. Seguint amb els índex el 21% voldria de cap Miguel Angel Revilla; un tio al que li pots parlar de tot menys de Catalunya. Finalment dir que un 16% voldria a Manuela Carmena; la desconec la veritat.
Podem. Només el 19,2% de la gent de Podem està pel dret a decidir. El 30% diu que ja està bé l’estat actual de les autonomies.
34) CIÈNCIA/SALUT. Nou mètode de detecció de la malaltia de crohns que permet estalviar colonoscòpies. Home, tota prova nova que sigui menys invasiva benvinguda sigui.
Problemes amb els antibiòtics. L’any 2050 hi haurà més morts per resistència als antibiòtics que morts per càncer. És angoixant aquesta dada. I és que no només estem exposats als antibiòtics que prenem via medicament sinó que molts dels productes que mengem com carns per exemple contenen traces d’antibiòtic. Amb ela anys anem consumint-ne fins que el cos queda com a immunitzat. Així mateix, dir que cal anar molt en compte i no prendre’s massa sovint.
Antiinflamatoris com l'ibuprofèn causen 100 infarts, arrítmies i ictus a Catalunya a l'any. La dada també fa posar els pels de punta i és que sovint recorrem a aquest medicament per calmar el dolor. Caldria ser més conscient de què hi ha darrere de molts medicaments, a nivell d’efectes secundaris i contraindicacions. Ja hi ha molta grups de treball que ho han denunciat i sospiten que les farmacèutiques no juguen net.
35) EL DESCOBRIMENT. Un estudi demostra que regularitzar els immigrants fa baixar la delinqüència. Això haurien d’explicar-ho a gran part d’aquesta xenòfoba i al Trump. La integració en una societat mai ha estat fàcil però estic segur que és millor fer-ho legalment que no pas fer-ho d’amagat i sense papers en regla. La gran putada és que terroristes i gent ben diversa aprofita aquests canals per entrar en països i cometre atemptats. Que hi hagi població immigrada en una societat és un símptoma clar de riquesa. Mirem països com Holanda sinó on la multiculturalitat és una norma general i de fa anys.
36) L’ESGLÉSIA. L'Arquebisbat de Barcelona organitza una xerrada d'un gai que defensa que els homosexuals no tinguin sexe. Són tants els despropòsits... Està bé que es deixi vot en el de l’església a un homosexual. Ara, la pregunta que em faig és: el deixen parlar ja que defensa el celibat? Fan trampes al solitari! A en Kristóf Charamsa que va declarar-se homosexual i tenir parella no l’han deixat expressar-se. Ha hagut de sortir de l’església -fent-lo fora-  per poder parlar lliurement. Quin mal hi ha? jo entenc que hi hagi persones que vulguin dedicar la vida a Jesús, però; quin mal hi ha en que a més puguin tenir parella i a més puguin estimar-de dues persones del mateix sexe? És una reflexió dura però penso que el debat és imprescindible si volem una església de futur més plural i més forta.
37) UN TIP I L’OLLA PLENA. En els judicis pel 9n, un dels testimonis de la fiscalia Jesús Rul es defensor de la fi de la immersió lingüística. I curiosament l’altra declarant ha presentat llibres a la fundació Franco i és simpatitzant de C’s. Bé, és compleix allò de ‘són jutge i part’. És que t’ho miris com t’ho miris sempre hi ha un halo de sospita.
38) L’ANÈCDOTA. Millo: "La democràcia espanyola està més sana que mai i és un referent europeu". Heheheh si hagués de posar l’emoticona de facebook tindria clar quina: la que se’n fot. Ell i l’Albiol són dos titellots que els fan sortir a ser altaveus del govern  espanyol. No ho dic jo, ho diu Europa que Espanya no és fiable. Proves en deuen tenir per confirmar una asseveració tant contundent. Per cert; el gran Millo ha acabat d’obsequiar-nos amb una nova perla. Ha dit que Espanya és un dels països més descentralitzats d’Europa. És que no puc per més; em pixo!
39) LA DEMAGOGIA DE LA SETMANA. L’Anson haa obert la caixa dels trons. Ha dit: "0tra vez ensangrentadas las páginas de la Historia de España" en referència al desafiament català. Noi, no deixen de veure tancs i guerres civils i sang. No entenen res! Bé, no volen entendre res que és diferent. Volen resoldre com sempre a tiros i des de Madrid. I és que no fan ni l’esforç. Som un moviment pacífic sr. -amb minúscules, si- Anson. No volem cap mena de violència ni som partidaris de res més que demanar que puguem decidir si volem ser lliures.
40)  LA REFLEXIÓ. Judici a Ortega, Rigau i Mas. El poble està amb vosaltres! Aquesta és la gran conclusió. De fet va ser el poble català en una gran majoria que va demanat tirar endavant el procés. Ara que heu hagut d’anar injustament a declarar veieu que teniu la gent al vostre costat. I si no hi sou vosaltres, tranquils; hi haurà altres persones que seguiran la vostra feina. De fet crec que és el que passarà. Us inhabilitaran injustament i això serà el pas definitiu perquè hi hagi un gir de 180 graus en molta gent que encara no està del tot decidida. Com ja he dit repetidament, aquest és un judici polític dut als jutjats erròniament. Tot el meu suport: Ortega, Rigau, Mas i els que vinguin! A tots ens haurien de jutjar, ja que tots hi vam ser!




5g