APARTATS

19 de març 2017

BARÇA 4 - VALÈNCIA 2. CF. LLIGA; JORNADA 28.

CRÒNIQUES FUTBOLERES.
TEMPORADA. 2016-2017
1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 28.
2. RESULTAT. BARÇA 4 (Suàrez, Messi 2, Gómez) – VALÈNCIA 2.


3. EL CONTEXT. Pressió màxima pel Barça després de la victòria el Madrid de dissabte. Primer partit a casa després de la remuntada vers el PSG. Cap de setmana de les Falles i sant Josep.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? La gran rebuda del Camp Nou a Sergi Roberto. I la divisió d’opinions vers Gómez que s’ha convertit en suport pel noi, que al final ha marcat i tot. 25 gols de Messi i 21 de Suàrez.
5. EL BARÇA
-5.1. MVP. Suàrez. Ell solet s’ha ‘carregat’ la defensa rival i ha marcat un bon gol. És la seva ímpetu i força per recordar.
-5.2. MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Busi. Ha fet un pobre partit; semblava descol•locat i ha fallat molt passis fàcils.
-5.3. L’INDULTAT. Messi. Ha fet un partidàs amb passades i lideratge.
-5.4. L’EQUIP.
5.4.1 PORTER. Ter. Genial. Ha salvat ocasions clares i ha permès sortit l’equip amb bon toc de peu.
5.4.2 DEFENSA. Ben compassada tot i que ens han agafat l’esquena algunes vegades. Masche ha estat sublim.
5.4.3 MIG. Li ha faltat un pel de major solidesa i contundència per no deixar fer els passis cap a la davantera che.
5.4.4 DAVANTERA. Partidàs. Neymar s’està consolidant com el gran desequilibrant, Suàrez matador i Messi el comodí.
-5.5. L’ENTRENADOR. Exigit. Han hagut de rectificar diverses vegades les posicions sobretot de Rakitic i Rafinha perquè ajudessin en defensa. Igualment han fet baixar o pujar Messi segons les necessitats al mig.
6.EL RIVAL. Un equip en construcció que va trobant les peces més ideals per tornar a competir en la lliga. Porteràs, ben compensat en defensa, mig camp ben treballat amb toc i classe i davantera de tres molt perillosa corrent endavant. Destacar el paper de Munir a la davantera i Montoya en defensa; dos jugadors fets a can Barça.
7. L’ÀRBITRE. Justet. No ha xiulat un penal a Neymar, ha expulsat correctament a Mangalà i s’ha equivocat en algun fora de joc i falta.
8. A LA CAVERNA. Madrid i Barça guanyen, mantenint-se els blancs líders amb dos punts de diferència vers els culers i un partit menys. Per darrere el Sevilla perd pistonada. Queden 10 jornades apassionants.