APARTATS

15 d’oct. 2017

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA. JORNADA 8. ATLÉTICO 1 - BARÇA 1.

1. COMPETICIÓ.  Lliga. Jornada 8.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  ATLÉTICO DE MADRID 1 – BARÇA 1 (Suàrez).


3. EL CONTEXT. Cap de setmana de la Pilarica que ve després d’una nova aturada per partits de seleccions, que ha suposat la classificació entre altres de l’Argentina (amb tres gols de Messi) o França.
Per primera vegada el Barça trepitja el nou camp dels ‘colchoneros’, el Wanda Metropolitano. Un camp realment impressionant, digne per un dels gran equips d’Espanya. No us sembla curiós el nom de ‘Wanda’? Hem passat del Vicente Calderon al Wanda  Metropolitano. La gent ho desconeix però que sapigueu que és una estratègia comercial. Dalian Wanda és una empresa xinesa que té el 20% de les accions! Oh sorpresa! A més un altre detall! Aquest estadi es va construir per albergar els somnis olímpics -fracassats, per cert- de Madrid. Abans va ser conegut com La peineta.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Els afeccionats blanc i vermells han rebut els blaugranes amb multitud de banderes espanyoles sobretot als gols. Han xiulat a Piqué durant gran part del primer temps. Com sempre el bon futbol que ha fet el Barça els ha acabat fent callar. Desesperats han acabat demanant l’hora!
5. EL BARÇA. En termes globals ha fet un partit seriós, amb una hora aproximadament massa conservadora i mitja hora de bon futbol d’atac. Bé en la porteria i en defensa. Destacar el mig del camp amb la incorporació de Gomes amb 4 jugadors i Messi ajudant. La sensació era que la davantera amb Suàrez sol massa sovint estava lluny.
‘GALLINA DE PIEL’. Umtiti. Gran partit defensiu amb talls i control.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Alba. Ha perdut massa pilotes en zones compromeses.
L’INDULTAT. Sergi Roberto. Ha donat precisió, rapidesa i toc a l’equip.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Han plantejat un partit amb poca ambició, deixant dalt en punta quasi bé sol a Suàrez, ja que Messi també ha tirat enrere. Ha recordat partits d’altres temporades amb grans possessions però perill 0. Els ha costat molt reaccionar tot i el gol en contra. L’entrada de Roberto i la de Deulofeu han donat més precisió i desequilibri per banda. Jo hauria tret a Gomes al descans i hauria posat a Denis per guanyar més precisió.
7. EL RIVAL. Han anat a lo seu. Tancar-se al darrere, ajuntar molt les línies, defensar molt enrere i aprofitar alguna de les poques ocasions que se’ls han presentat. Griezman és el seu gran líder, tant en atac com en els moments més delicats. He vist l’equip molt cansat i la veritat és que ha tingut sort en no perdre el partit.
8. LA POLÈMICA. Bon arbitratge de Mateu Lahoz. És dels millors àrbitres que hi ha.
9. LA VEU DEL SOCI. Hi ha dues sensacions dispars. Els que consideren que hem perdut dos punts i els que donem per bo l’empat. Sempre modulen segons fa el Madrid. Com que ells han guanyat doncs sap a menys la victòria. Jo crec que aquest és un camp apte per deixar-s’hi punts.
10. LA CAVERNA. Hem hagut d’aguantar a la roda de premsa de Valverde, com li preguntaven si considerava esportiva la conducta en la celebració del gol de Suàrez. Mesquins! Hem hagut d’aguantar tot tipus d’insults cap als nostres jugadors, cap a Catalunya i contra Piqué i aquest periodista cavernari qüestiona que Suàrez faci callar el públic quan ho hem vist fer a Raul, Cristiano o Di Maria i no ha passat res. Típic del periodisme espanyol; t’afecta segons on passen les coses! El Madrid es posa a 5 punts i els atléticos a 6.