APARTATS

4 d’oct. 2017

JORNADA DE VAGA GENERAL A CATALUNYA 030917

JORNADA DE VAGA GENERAL A CATALUNYA 030917
Davant la brutalitat de les agressions de la guàrdia civil i la policia nacional contra la població indefensa de Catalunya, el poble català s’ha llençat al carrer en massa per protestar, deixar notar el seu enuig, en contra de la violència i en rebuig per les declaracions mentideres del govern espanyol del PP. Que no ens enganyin! La gent està farta de tot plegat. El més trist és que siguin del color que siguin no toleren una agressió als seus veïns, germans, amics. Molta gent no indepe ahir es va llençar a protestar contra aquest govern que no escolta el seu poble.

MONT-ROIG DEL CAMP 11h
Les amigues i els amics de Mont-roig han organitzat una protesta molt sentida per condemnar els atacs a la població civil a l’escola IES Ballester. Ens hem concentrat davant de l’institut custodiats pels gegants de la vila, que han baixat des del poble en cercavila i una vintena de tractors vinguts de la contrada. Ha començat l’emotiu acte i ja des de les primeres paraules s’ha vist que els sentiments estaven a flor de pell, i més en veure com l’alcalde per fi avui donava la cara després que diumenge no aparegués per Mont-roig en l’atac policial. Precisament el seu ha estat el parlament seguit amb major atenció i amb molta crítica. L’alcalde ha reconegut l’error i ha condemnat els atacs als seus conciutadans presents a l’escola electoral. Lentament, els alcaldes que ho han volgut i representants del govern han fet un petit parlament donant suport al pobles i explicant les peripècies del dia de les votacions. Davant l’esplanada s’ha posat una urna per dipositar-hi donatius per contrarestar els desperfectes ocasionats. Qui ho ha volgut al costat també hi han dipositat flors. L’acte ha acabat amb un emotiu ‘Cant dels Segadors’ i una donada de suport mutu en aquests dies difícils.







































REUS 12h
Podríem definir aquesta primera manifestació convocada pels sindicats  com a bulliciosa i cridanera. Sense massa temps ens hem posat camí de Reus, on la Mercadal feia estona que bullia. Segons els mitjans locals unes 6.000 persones han fet el recorregut tombant pels ravals amb sortida i arribada a la Mercadal. Entremig dues aturades ja quasi rituàliques: l’hotel Gaudí, on s’ha demanat vehementment als nacionals allotjats que fotin el camp; i davant la caserna de la plaça Llibertat. Allà dos ciutadans amb banderes espanyoles han desafiat la gentada. En ambdós casos dos cordons un de policial i un de bombers han garantit la seguretat.






















REUS 18h 
La manifestació del vespre ha estat silenciosa i amb les mans alçades, sense consignes.
Al vespret hem tornat a la Mercadal per afegir-nos a la tercera vaga del dia. Aquesta ha estat la més multitudinària. M’atreviria dir que doblava l’assistència de la del matí. No passava res semblant a Reus des de l’assassinat de Miguel Àngel Blanco, on la gent en massa va sortir al carrer a protestar. Crec sincerament que hem superat aquelles xifres. A la plaça hem sentit diferents discursos de les entitats organitzadores. El més reeixit ha estat el de l’alcalde Pellicer, que ha mostrat el seu interès per fer fora els policies allotjats del Gaudí, i és que la gent ho demana a crits.
Acabat un minut de silenci colpidor i ‘el cant dels Segadors’ hem baixat pel carrer Jesús. Allà els bombers han encapçalat la marxa que de nou ha passat arran del recinte de l’hotel però aquesta vegada sota la instrucció clara d’un silenci trencador. Darrere un feix de tractors, la gent i les pancartes. El lema era fer una mani en silenci i s’ha aconseguit. Màxim: aixecar les mans en silenci en senyal de pau! Dues hores després encara sortia gent del la plaça per assolir el tomb de ravals. A l’alçada del Batan enmig del silenci crits de ‘viva España’ que no han trencat l’harmonia de la manifestació.









Un gran exemple ciutadà. Tot el contrari del discurs irresponsable i impresentable del Rei a la nit. Cap mà estesa a Catalunya, cap condemna pels atacs, ni cap ànim per les víctimes. És la mateixa calanya de mentiders i aprofitats i franquistes que l'únic que volen és tenir-nos collats per exprimir-nos tot el que poden per mantenir el tinglado del 'cafè para todos'. Sense cafè ea preveu la intervenció amb l'article 155. Ens volen collats i callats, però pagant! Lamentable que el cap de l'estat sigui part en el conflicte quan el que hauria de fer és mediar i no amenaçar i mentir vil i tristament. Vam acabar la nit amb una cassolada impressionant mentre ja ressonaven les paraules del borbonot!