APARTATS

22 d’oct. 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL16-221017

UNA SETMANA DE TRES PARAULES I UN COLOR (buscarem tres paraules i un color que defineixi la setmana)
NOM: llibertat. Pels presos polítics Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. És indigne per un país que els fexistes i fundacions Franco campin lliurement i fins i tot se subvencionin i hagin posat a la presó sense fiança els Jordis.
ADJECTIU: premeditat. Tant era el que pogués contestar Puigdemont al requeriment de l’estat, ells ja tenien gola avall l’aplicació del 155 per carregar-se Catalunya. Puigdemont no ha declarat la independència!
VERB: declarar. Declarem la independència d’una vegada i deixem-nos de romanços. Amb Espanya i Europa només hi podrem parlar de tu a tu.
COLOR: taronja. Color de la protecció. Per protegir-nos a nosaltres mateixos i entre nosaltres. Som formiguetes que cal que anem treballant com més juntes millor.
01 QUÈ HEM CELEBRAT? QUÈ HEM FET? (Festes, festes majors, aniversaris, trobades, gegants, bitlles, aplecs, sortides, correfocs, concerts...). Festa major petita de Colldejou en honor a sant Rafel. El divendres, quan abans es feia un sopar ben reeixit, s’ha optat per fer un sopar de cistell on cadascú es duu el menjar de casa. Precisament, és un dia que la gent li agrada sortir i sopar encara que sigui pa amb tomàquet. Després Bingo i disco amb el mòbil. Dissabte hem honorat sant Rafel en processó i en la missa i a la tarda i a la nit ens ho hem passat bé amb els Stresband i l’energia de la cantant. L’endemà matinal per a la canalla amb els inflables al frontó i a la tarda la soprano Miracle Seguí ha tancat els actes de la festa amb un repertori de cançons líriques cantat amb la col•laboració del Miguel i al piano del Josep Mateu ben rebut pels assistents, repartides en dos actes. Al sortir ja era quasi de nit i el vent fresquet ens ha fet recordar que ja som a la tardor.
A l’estadi olímpic nova festa dels súpers. Una nova demostració de la força que té el club per organitzar any rere any aquesta celebració per a la canalla. El dissabte han hagut de retallar els horaris a causa de la manifestació al centre de Barcelona.
02 LA DONA/L’HOME (personatges rellevants, gent que mor, premis...). El batlle de Ginebra, Rémy Pagani, va participar dissabte en la celebració de la festa nacional espanyola que organitzaven alguns expatriats a Vernier, entre els quals hi havia el cònsol espanyol. Pagani, com a convidat d’honor, va fer un discurs. Segons el que publica la Tribune de Genève, el batlle va fer referència al procés independentista i les seves paraules van ser respostes amb xiulets i crits per part d’alguns assistents. Igualment, Luxemburg i Bèlgica han expressat el seu suport a Catalunya més enllà de la diplomàcia coercitiva i els hi han estirat les orelles. Ens volen callats davant del que no sigui seguir els seus camins i les seves opinions, i no només els catalans, sinó a tots aquells siguin d’on siguin mostrin alguna simpatia vers nosaltres.
Espanya, que ja ha condecorat el fiscal i la jutgessa reprovats, la guàrdia civil i la nacional -a part de mare de déus-, abans d’aplicar sense raó el 155 i després de fotre a la presó els Jordis ara premia la UE; no fos cas que se’ls hi escapessin de les mans. Els hi han entregat el premi princesa d’Astúries a la concòrdia. En el discurset el borbó, davant les autoritats europees ha deixat Catalunya fina. Cap paraula de la repressió ni de la falsedat i hipocresia mostrada amb els requeriments de Puigdemont. S’ha de ser molt ignorant o no saber llegir. El president els hi diu que no es va declarar la independència. Està clar que el que volien era aplicar el 155 per collar Catalunya. Cap pont. Res! La puta ley feta per ells l’any 78 i les mentides habituals. Si la UE no es capaç de venir i mediar en aquest conflicte polític, ja em diran per a què serveixen?
03 L’EFEMÈRIDE/CAL RECORDAR (tal dia com avui). 20 anys del Guggenheim. Quan el van inaugurar ens vam quedar esverats amb aquelles formes. Suposo que devia passar una cosa semblant amb la Pedrera en el seu temps. Avui en dia sense cap mena de dubte, el conjunt estètico-lumínic és un referent de la capital basca. Val molt la pena anar-hi i visitar les col•leccions interiors d’art modern i contemporani.
100 anys de la Revolució Russa (1917-2017). Va ser la revolució francesa a terres russes. El poble, fart de la inoperància del tsar, va encapçalar una protesta pacífica per reclamar canvis davant del palau d’hivern. La resposta va ser llençar l’exèrcit contra el poble (1905). El poble es va organitzar millor i el 1917 va acabar derrotant el tsarisme, instaurant un nou règim més just que garantís els seus drets i les seves llibertats: els Soviets. Molt necessari recordar-ho en els temps que corren a Catalunya.
04 LA METEO (el temps, encerts o no de les previsions, fenòmens...). Temps d’estiu fins a mitjans de setmana; res normal. Aquest dimecres a la tarda especialment, al sud de Catalunya han caigut diversos aiguats que han ocasionat danys de tots mena. A Salou, Gandesa, Valls i Siurana amb més de cent litres per metre quadrat. A més cal sumar-hi calamarsades, episodis de fortes ventades amb cops de 120 km/h i fins i tot mànegues i esclafits. Aquestes pluges són la conseqüència de l’huracà Ophelia que ha deixat la seva petjada a tota la Península. Afortunadament, aquestes mateixes pluges han ajudat a apagar els focs que s’havien declarat a Galícia, Astúries i Portugal.
05 REUS DE TOTA LA VIDA/AL CAMP (notícies de la ciutat i de camp de Tarragona). El club de futbol Reus Deportiu s’ha vist trasbalsat perquè se li ha obert expedient per desplegar una senyera gegant en el partit contra l’Osasuna. L’expedient és de caràcter extraordinari perquè, segons el comitè, es pot incórrer en una conducta “de violència, racisme, xenofòbia o intolerància”. Es dona la circumstància que el president del comitè de competició, Francisco Rubio, va fer alguns tuits despectius després del referèndum de l’1 d’octubre, com ara un en què, al costat de la fotografia d’una de les càrregues policials, assegurava: “No hi ha mal que per bé no vingui. Gràcies al referèndum il·legal, alguns ja saben què és un col·legi. Ja només falta que sàpiguen què és el gel, el xampú, la democràcia i el respecte per la llei.” En un altre inclou les imatges d’un lavabo, una deixalleria i una calculadora trencada, i assegura que són les urnes i l’escrutini (Reusdigital). Quina vergonya! Quin fàstic! Això és com una mena de gran pop que tot ho adultera. Permeten que els feixistes espanyols diguin i facin tot el que vulguin i en canvi volen denunciar que el nostre club desplegui una senyera i cridi a favor de la independència la gent. A més llegint els tuits d’aquest poca vergonya del comitè de competició encara em venen més ganes de marxar d’aquesta merda de societat dominada per la manipulació i la mentida del PP.
06 EL TREMENDING TÒPIC (modes, tendències, mil•lenials, llibres, discos...). Atacs informàtics d’Anonymous que han afectat el web del tribunal constitucional, hisenda o el PP com a rebuig de tot el que estan fent en contra de Catalunya. Sort en tenim que el tot el món ha anat veient com les gasta l’Espanya del 155. Corrupció impune, llei a la carta, ser jutge i part... i quan això falla: política de la porra. Només em queda dir que gràcies a totes i a tots aquells que han demostrat comprensió i solidaritat amb Catalunya.
07 ESCLAUS DE LES DADES (dades, fets, textos, pactes, enquestes, descobriments, estudis...). El 65% de les pimes diuen que el debat polític no afecta econòmicament la seva empresa, segons un estudi de Pimec . És la majoria del volum de negoci de Catalunya, així que a estar tranquils. També reconeixen que solament 1% de les empreses ha canviat la seu.
Cada any es detecten a Catalunya 4.600 casos nous de càncer de mama, que causa la mort de 980 dones a l’any. Tot i això, la mortalitat per aquest tumor disminueix un 2,6% arran de les millores en els tractaments així com del programa de detecció precoç (segons l’Institut d'Oncologia Vall d'Hebron). Evidentment, tot el que siguin bones notícies en l’àmbit mèdic és per estar contents. La lluita contra el càncer és constant i en aquest sentit amb els càncers del pit amb les noies estem a punt de guanyar la batalla. Amb tot s’insisteix que l’anàlisi precoç és primordial. Hauríem de ser més conscients en fer revisions mèdiques més sovint i així avançar-nos a aquesta xacra. La campanya #tocateles va en aquest sentit. En un altre ordre de coses, es recomana a les noies que se’ls hi ha hagut de treure un pit que es facin cirurgia quan abans millor. I és que una dona tenir problemes en aquesta part tant visible de cos és doblement dur ja que és una malaltia que no només afecta la salut de la persona sinó que també li afecta la psicologia. Molts ànims!
TV3 és líder a internet i Catalunya Ràdio puja un 200% els usuaris únics en un any. A més ha estat nomenada televisió més plural a l’hora de cobrir l’1-O. Ja en podem estar contents. No pot dir el mateix la televisió pública espanyola, alguns treballadors de la qual també han deixat constància de la subjectivitat i la parcialitat a l’hora d’informar.
El nombre de matrimonis a Catalunya creix un 3,8%: el 2016 n'hi va haver 28.631. Dades que evidentment són benvingudes. Amb la crisi es va dir que molts matrimonis no podien separar-se perquè no es podien fer càrrec de les despeses que això suposava. Doncs bé; ara sembla que la dinàmica torna a afavorir els casaments. Potser també és una senyal que es tornen a tenir diners per dur a terme aquestes operacions.
08 JUDICI ALS MEDIA (com s’han comportat els mitjans de comunicació i les xarxes tuiter i facebook). El premi ‘olé tus huevos’ se l’emporta Antena 3 pel fet de descobrir-se que va posar actors perquè opinessin sobre el conflicte català. Evidentment, l’objectiu era opinar en contra del procés. I això que tres periodistes de la cadena han rebut l’Ondas, entre les quals Susanna Griso. De fet, poc mèrit té ja que aquests premis els dona el grup Planeta; grup que no oblidem que ha marxat de Catalunya aliant-se clarament amb l’unionisme. Tot queda a casa!
Victòria Prego, presidenta de l’Associació de premsa espanyola, ha dit: "Hay que actuar con fuerza. El 155 es poca cosa". No en va actualment és periodista de la Cope. Clar que si! Canya contra Catalunya i cap autocrítica contra Espanya. Van lligadets de la mà ella i don Federico J.Losantos o l’Herrera, el qual ha tornat a aparèixer de manera lamentable en un programa de la Uno; això si que és llençar els diners. A donar glòria als nous valors d’Espanya; la pedrera: Bertín, Herrera... De fet però si mirem la gent jove que haurien de ser els nous estadistes de mentalitat oberta n’hi ha per posar-se a vomitar: Rivera, Sànchez... Ostres! Si a més són polítics! Deuen ser un exemple a seguir! Va, va, va!
09 AMANTS DE LA POSTVERITAT (brindis al sol, mentides, conxorxes, mitges veritats...).  Setmaneta repleta de declaracions . Sort en tenim que els temes problemàtics els hem resoldre amb aquests grans estadistes. Veiem uns quants exemples de la mesquinesa d’alguns d’ells. Així veu Pedro Sánchez el sobiranisme: «Reaccionari», «regressiu» i basat en «retallar drets». Però quina solució ha aportat aquest hipòcrita i fals? Es va pintar com el salvador de la dreta i ara no para de llepar-li el cul a Rajoy. Així pretén il•lusionar els catalans i als espanyols?  Ves home! El desencís encara és més gran al comprovar que l’Iceta és un esclau del que diuen els barons del soe. Entre tots ens esteu ‘regalant’ Rajoy i PP per anys.
Enric Millo a "Le Monde": "El referèndum tenia com a objectiu generar odi". Les imatges van parlar per si soles ninot. Ja pots anar dient que Europa ha vist del que sou capaços, miserable! Podreu adoctrinar els d’aquí; la gent de fora no és tant idiota!
El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, titlla Puigdemont de "zombi irresponsable". No s’ha vist ell al mirall! Si aquí hi ha zombis i xupassangs aquests sou tots els que xupeu del pot català. El dia que se us tancarà l’aixeta ja veurem a qui li queda cara de zombi. Impresentable!
Enmig de les desavinences entre els governs de Bèlgica i Espanya, una eurodiputada belga compara Rajoy amb Erdogan. Sort que hi ha gent decent. Està clar que a Europa li toca fer el paperot diplomàticament, però estic convençut que molta gent pensa com els belgues o els luxemburguesos. El que falta són collons per desafiar taxativament el feixisme del govern espanyol i del qual en comença a ser còmplice Europa. Em fa molta pena haver de sentir que Europa no ha de fer de mediador en els conflictes dels països. Llavors jo em pregunto per a què serveix Europa?
Putin ha recordat que la Unió Europea i diversos països han condemnat els independentistes, "però en el seu moment van saludar la desintegració d'un seguit d'estats, sense amagar l'alegria per aquest fet". Poca cosa més cal dir. Retrata la UE; es mouen per conveniència? Són uns llepaculs aprofitats. Putin també ha dit que els problemes s’han de resoldre en el marc de constitució espanyola. Cap sorpresa!
Xavier Gabriel, el propietari de la Bruixa d’Or, afirma que "yo me estoy pelando con el puto ayuntamiento del pueblo cada día" sobre aquest afer per acabar afirmant que té ganes de tancar el negoci i només vendre per internet: "mi ilusión es que les den por el culo a estos hijos de puta". "yo soy español y orgulloso de serlo toda la vida, y se lo digo a usted y al Papa y al Espiritu Santo. A mi me sobran cojones para decir que soy espanyol". Clar que si! D’un problema personal amb l’ajuntament al final ho acabem pagant tots els catalans. Doncs mira ‘bruixot’ ja et pots fotre la loteria on et càpiga. Vas quedar prou retratat quan et van fer ‘el Convidat’. Ja ho deia el meu avi que n’hi ha més fora que a dins.
El ministre Dastis diu a la BBC que moltes de les imatges de l'1-O són "fake news". És una entrevista en la que ha quedat en el més absolut dels ridículs. Quan té la barra de dir que els vídeos són muntatges, fins i tot el locutor s’esvera i li diu: de debò? Com fotent-se’n del personatge.
10 UN TIP I L’OLLA PLENA (notícies negatives). El Gobierno español xifra en 2000 milions els rescat de les autopistes deficitàries. Això vol dir que costarà a cada patriota 50 euros rescatar aquelles autopistes inútils que han construït els diferents governs del PPSOE. Les autopistes deficitàries són la R-2, R-3, R-4, R-5, la AP-41, l’eix de l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, la AP-36, la circumvalació d’Alacant y la AP-7, entre Cartagena i Vera). Unes infraestructures innecessàries que mai s’haurien hagut de construir ja que no eren demandades. Van ser operacions polítiques de cara a la galeria per acontentar votants del PP i PSOE. Doncs ara ho haurem de pagar entre tots. I qui exigirà responsabilitats? Qui posarà demandes? Actuarà la fiscalia per fer justícia! Quines arcades que ens haurien d’agafar.
El Gobierno del PP indulta sis condemnats per corrupció perquè no entrin a la presó. Això ningú ho posa en dubte! Són les seves ‘triquiñuelas’. Corruptes indultats; i els Jordis a la presó. Quina angúnia! I la gent calla i no diu res! Com tampoc diuen res amb els ‘cachorrillus’ feixistes que han fet escarni a la Mònica Oltra davant de casa seva. Cap condemna. Només és condemnable si és a un d’ells. Vergonyós! Tot el suport Mònica!
Detinguts nou menors a Alacant per assetjar reiteradament una noia de 16 anys. Cinc d'aquests menors estan acusats, a més, d'abús sexual. No es treballa prou per evitar aquesta xacra. Cal molta educació des de casa, des de les escoles i des dels mitjans. A més hi ha d’haver exemplaritat pels que gosin fer un pas desgraciat com aquest. L’abús contra qualsevol persona és intolerable. La meva més absoluta condemna!
11 QUE N’APRENGUIN! (Notícies positives). L’he hagut d’escoltar diverses vegades i veure les cares reactives dels assistents per asseverar-ho. El discurs que va fer Donald Tusk després que li donessin el premi a la concòrdia a la UE és brutal. Les seves paraules són una clara defensa de la lluita política per aconseguir assolir els ideals de llibertat i justícia. “La violència no resol res, el diàleg és sempre millor que el conflicte, la llei ha de ser respectada per tots els actors de la vida pública i l'harmonia és millor que el caos”. Tot plegat ha suposat fotre-li a la cara dues plantufades als líders espanyols del PP inclòs el borbonot i a casa seva. Aneu mentint i aneu badant! Respecte al que diu de la llei no tenim perquè sentir-nos eludits ja que la llei la va aprovar la majoria del parlament de Catalunya o obeeixen al mandat democràtic que els hi va exigir el poble.
12 ‘DURUS’ A QUATRE PESSETES (economia, fraus, hisenda, euros). La incertesa política a Catalunya torna a afectar el deute espanyol. L'índex borsari Ibex-35 perd els 10.200 punts i retrocedeix el 0,74%. Curiosament se’n ressent més l’economia espanyola. Per què serà? Potser perquè Catalunya genera un 22% del PIB espanyol. Potser perquè continuem sent la principal font d’alimentació del ‘imperio’. Seria brutal un tancament de caixes. Que en un dia o uns dies se n’adonessin que és que la mamella deixi de donar llet.
13 EL PROCÉS (notícies lligades al procés sobiranista català). Dilluns el President Puigdemont va respondre al requeriment d’Espanya amb una resposta clara de la necessitat de dialogar; res més. Els de Rajoy li donen de termini fins dijous per respondre. Mentrestant, la maquinària de l’estat se la mà del poder judicial parcial han deixat en llibertat amb càrrecs al Major Trapero. La imatge del Major rebut a la seu dels Mossos amb aplaudiments i en homenatge per la bona feina feta des de la creació dels Mossos, ha posat la pell de gallina. La guàrdia civil ha entrat al 112 per buscar informació de les converses dels Mossos. Tanquem el dilluns amb l’injust empresonament i sense fiança del Jordi Sànchez (president ANC) i el Jordi Cuixart (president Òmnium). Aquesta mateixa nit una sorollosa cassolada arreu de Catalunya ha deixat palès el malestar del poble, amb gent al carrer especialment a Girona i Barcelona. Ja el dimarts, a les 12h, s’ha fet una aturada a les feines en protesta de les detencions. Al vespre les entitats sobiranistes han convocat concentracions per exigir la llibertat dels presos polítics. Altrament, el ministre Zoido ha confirmat que allarga l’estada dels cossos policials espanyols a casa nostra.
El dijous Puigdemont de nou ha reiterat la voluntat de dialogar a l’haver suspès la proclamació d’independència. En un acte repugnant i d’ignorància més absoluta -o filldeputisme directe- el govern espanyol dóna per no respost el requeriment i engega el 155, que no és res més que el que volien; eliminar l’autogovern de Catalunya a petició de C’s per passar a ser tot controlat des de Madrid. El president català dóna uns dies de marge sinó activarà la independència.
Acció directa pacífica. Aquest divendres hem participat de la primera acció. Ha consistit en anar a treure una quantitat simbòlica de diners. Si anaves a guixeta 155 euros i si era de caixer 160 euros. La qüestió era demostrar el nostre enuig amb la decisió presa sobretot el Sabadell i Caixabank de traslladar la seu social a Espanya. Estan perseguint a polítics, els membres de l’ANC i Òmnium, el Major Trapero, els alcaldes... però no podran amb tot un poble. Ens han d’escoltar sinó que sàpiguen que el poder de la gent és interminable. Units -i pacífics- som invencibles!
Dissabte al migdia, hem vist com el govern espanyol amb el suport del soe i els C’s tiraven endavant el 155. El seu objectiu de sempre no ha estat altre que intervenir Catalunya: els diners, l’educació i la policia. Que hi donin suport els rivera’s s’entén; són els mateixos feixistes amb la màscara de la democràcia a la cara. Però que hi doni suport incondicional el soe és indignant. De fet diferents alcaldes catalans i militants ja se n’han desmarcat com l’alcaldessa Núria Parlon. Diumenge s’hi han afegit altres líders com Obiols i la Laia Bonet o el Sabaté. A les 17h de la tarda, des de Reus, fins a 600 persones han acudit a la crida a la manifestació de les entitats sobiranistes per reclamar l’alliberament dels Jordis. La mani, que va baixar pel passeig de Gràcia, segons la guàrdia urbana va aplegar 450.000 persones (ho poso en dubte ja que crec que n’hi havia moltes més). Tot tipus de lemes en contra del govern espanyol i de la decisió presa d’aplicar el 155. Com sempre crides a que Europa ens escolti i ens aculli. Helicòpters de la policia espanyola van sobrevolar, més baix del que és habitual, per damunt dels caps de la gent, que va respondre la provocació ensenyant les pamflets entregades amb els lemes, crits, xiulets i alguna que altra peineta de desaprovament. Dues capçaleres van donar inici a la mani; una amb polítics i l’altra amb entitats diverses. Al final es van llegir paraules escrites pels propis presos polítics i es va tancar l’acte amb ‘el que volen aquesta gent’ de la Maria del Mar Bonet. Càntics, enginyosos emblemes, sentiments, emocions, reivindicació. Totes les nostres forces per reclamar-ne l’alliberament immediat.
14 TIP DELS IUESEIS (notícies lligades als EUA). ‘Ja sabia el que firmava quan va allistar-se’. Aquestes són les paraules que ha dit Trump a la vídua d’un militar americà. Com veiem el tacte tampoc és un dels forts i menys amb gent que han de defensar el seu cul. Lamentable com ja és habitual! També s’ha cobert de glòria aquest impresentable alertant a la gent de on hi va haver els terratrèmols que s’espavilin que els EUA no els hi poden estar donant ajudes tota la vida.
La campanya ha coincidint amb l'escàndol dels presumptes abusos sexuals a Hollywood, amb l'allau d'acusacions al productor Harvey Weinstein, algunes fins i tot de violació. Entre les que han revelat trobades com a mínim incòmodes amb ell hi ha actrius conegudes com Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Ahsley Judd i Rouse McGowan. Arribem al cap de setmana amb les intervencions d’Obama i Bush posant en dubte moltes de les decisions que està prenent el Trump. És simptomàtic que dos personatges tant diferents com aquests dos, en representació d’aquesta Amèrica tant diversa, es posin d’acord en aquest tema. Potser ja van sent hora que l’actual White House es replantegi determinades polítiques.
15 EL NOSTRE PA DE CADA DIA (notícies relacionades amb l’església catòlica i si s’escau altres confessions). L’abat se Montserrat al Barcelona Tribuna diu que ell oficialment ningú li ha dit res d’actuar com a mediador entre el conflicte entre Catalunya i Espanya. ‘El que és important és sortir de la situació en què estem sense que ningú en surti humiliat’ ha declarat. M’esperava una mica més d’una de les màximes autoritats de l’església catalana i més tenint en compte dels antecedents que s’han tingut a nivell de repressió anys enrere. Calen posicionaments més clar i després ja parlarem de la pau i la no violència. Calen més Guardioles o Piqués!