29 d’oct. 2017

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA. JORNADA 10. BILBAO 0 - BARÇA 2.

1. COMPETICIÓ.  Lliga. Jornada 10.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.   BILBAO 0 – BARÇA 2 (Messi i Paulinho).

3. EL CONTEXT. Primer partit després de la Proclamació de la República Catalana. La catedral del futbol va rebre l’equip català amb estelades i crits d’independència i llibertat, demostrant una comprensió còmplice amb el poble català. Amb la que ens està caient s’agraeix la comprensió de la gent.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? La rebuda calorosa de l’afició lleona al seu ex entrenador Valverde en agraïment a la feina feta a Bilbao. Com a bons afeccionats al futbol, van aplaudir la jugada amb la que el Barça va aconseguir el primer gol. Després d’uns primers moments com adormits, van despertar per animar els seu fins al final.
5. EL BARÇA. Partit lamentable del Barça. Una primera part culminada amb un golàs i una segona ridícula. Gran partit del porter Ter i remarcar el mal partit del mig del camp amb Busi, Raki, Paulinho i Gomes. Cap encant, cap floritura. Ah, i perdut en el sistema Suàrez.
‘GALLINA DE PIEL’. Ter Stegen. Ha salvat el partit ell solet amb grana intervencions a rematades franques de dins a l’àrea. Més que demèrit dels rematadors és mèrit d’ell.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Rakitic. No va aportar aquell plus que se suposa que ha d’aportar i més en l’absència d’Iniesta.
L’INDULTAT. Messi. No falla. 12 gols i pichichi. Jugada d’equip excepcional i golàs.
6. L’EQUIP TÈCNIC. ‘Tardon’. Ahir va recordar la falta de reacció de Luis Enrique. Calia canviar el mig del camp sinó a la primera part, poc després. I no ho vam fer fins passat el minut 80. Vam tenir una flor al cul i el resultat és totalment injust. L’Atlhètic mereixia no perdre el partit. Aguantar damunt del camp Suàrez davant, quan calia córrer i sobretot mantenir Sergi Roberto a la banda 80 tristos minuts quan Gomes, Rakitic i Paulinho no van aportar res, tenint a més el toc i el control de Denis a la banqueta. Temerari!
7. EL RIVAL. Primera part aguantada amb pinces, cedint la pilota i el control. El Barça l’ha fet caure en la seva tela d’aranya. A la segona part, vista la tàctica culer, els han neutralitzat amb aquestes armes: pilota, pressió alta, centrades a l’àrea i ritme ràpid. Ens han passat la mà per la cara i com ja he dit mereixien empatar.
8. LA POLÈMICA. Hi ha hagut diverses mans dins i fora de l’àrea. Martínez Munuera ha mantingut un bon criteri i no n’ha xiulat cap. Bon arbitratge! Els jugadors també l’han ajudat.
9. LA VEU DEL SOCI. Noi, ens avorrim. Portem uns partits que tela. Hem anat de mal en pitjor. És un equip que no il•lusiona. No critico el sistema, critico les peces que encaixa Valverde en aquest sistema de 4-4-2. Necessitem pilotaires, màgia... i més en absència d’Iniesta. Posar Roberto a la banda és perdre un efectiu validíssim igual que deixar Denis a la banqueta. Davant m’agradaria veure Deulofeu i Messi corrent junts. Ara, tot sigui dit: líders i imbatuts!
10. LA CAVERNA. Tanquem el diumenge celebrant les festes de sant Narcís amb una victòria brutal del Girona per 2 a 1 contra el gran Real Madrid de Zidane i Cristiano. Aleeee! A 8 punts, blancs; ah i colchoneros! Quina màgia. Queda el València a 4 punts, que provablement és qui fa el millor futbol de la lliga -amb el Betis, de tot el que he vist, tot i que no es veu reflectit a la classificació-.